UNT > Nyheter

Monday, 13 July, 00:18

UNT - 15 jan 13 kl. 08:49

Utsatta kvinnor mister stödStadsmissionen i Uppsala lägger ner delar av sitt stöd åt utsatta kvinnor. Kommunen undersöker nu om man kan få fram pengar till verksamheten. Även andra sociala föreningar hamnar i kläm när kommunen sparar..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsatta, kvinnor, mister, stöd
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hoppets catering – hjälper utsatta kvinnor#GÖRASKILLNAD

För sex år sedan startade föreningen Hoppet, som är en fristad för utsatta kvinnor i förorten i Göteborg.LÄS MER: Tusentals modiga kvinnor i Iran tar av sig slöjan i protest– Vi kände att vi ville göra något för de utsatta kvinnor vi ser varje dag, som är ensamstående, lever i våld i nära relationer, är långtidsarbetslösa eller ibland allt i ett, berättar Hoppets ordförande Hajar Alsaidan, 19, för Nyheter24.Hoppet fungerar som en återhämtningsplats för kvinnorna där de tillsammans gör olika aktiviteter, blir ompysslade och bara får prata med någon.

Världen Idag - 07 nov 14 kl. 00:00

Gala i helgen till stöd för utsatta kvinnor

Galan äger rum i Betlehemskyrkan på lördag kväll och kommer att bjuda på musikframträdanden av bland annat en stråkkvartett från Sveriges radios symfoniorkester och artisten Gladys del Pilar. Dessutom blir det tal av Maria Ahlin, som regelbundet möter utsatta kvinnor på Malmaskillnadsgatan.De medverkande ställer upp ideellt, och biljettintäkterna går till att finansiera så kallade julpåsar som Sisters International fyller, för att sedan dela ut till utsatta kvinnor genom andra hj.

BT - 31 jul 12 kl. 15:52

Brist på skydd för utsatta kvinnor

Många utsatta kvinnor nekas plats på skyddade boenden trots att behoven är akuta, visar TT:s rundringning till kvinnojourer. 10 av 15 kvinnojourer är fulla och har inte kunnat ta emot fler. Kvinnorna hänvisas då ofta till närliggande jourer eller sociala myndigheter.

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 13 kl. 09:31

Event för utsatta kvinnor

Med dans och meditation på Nia-studio i Höganäs uppmärksammas utsatta kvinnor runt om i världen.Eventet arrangeras på lördag 16 februari, kl 11-12.30, och Jonna Beldt som driver studion berättar att klassintäkter och donationer kommer att gå till organisationen "One billion rising".

Världen Idag - 07 nov 14 kl. 00:00

Gala till stöd för utsatta kvinnor

Galan äger rum i Betlehemskyrkan på lördag kväll och kommer att bjuda på musikframträdanden av bland annat en stråkkvartett från Sveriges radios symfoniorkester och artisten Gladys del Pilar.De medverkande ställer upp ideellt, och biljettintäkterna går till att finansiera så kallade julpåsar som Sisters International fyller, för att sedan dela ut till utsatta kvinnor genom andra hjälporganisationer och myndigheter på olika orter.– Dels vill vi hjälpa kvinnor som lever i missbr.

Västerbottens Folkblad - 18 nov 16 kl. 09:11

Tänder ljus för utsatta kvinnor

Kvinnojouren i Lycksele ska den 25 november, Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor och tjejer, tända ljus för utsatta kvinnor. Manifestationen sker mellan klockan 14 och 18 utanför ICA Supermarket och mittemot COOP i Lycksele..

SVT - 02 aug 18 kl. 17:34

Efter övergreppet: Franska studenten ger ny röst till utsatta kvinnor

Den franska studenten som blev sexuellt trakasserad på öppen gata i Paris vill samla fler vittnesmål från utsatta kvinnor. Nu startar hon en ny hemsida där kvinnor anonymt ska kunna sprida sina upplevelser av sexuella trakasserier och övergrepp..

Expressen - 05 dec 19 kl. 12:31

Belinda hjälper utsatta kvinnor – med juridiken

Via sociala medier, tjejjourer och föreningar försöker juristen Belinda Tan nå ut till våldsutsatta kvinnor.Genom kostnadsfri juridisk rådgivning hoppas hon kunna dra sitt strå till stacken för att främja kvinnors rättigheter. – Nästan alla kvinnojourer erbjuder gratis juridisk rådgivning.

Expressen - 14 mar 13 kl. 16:26

44-åring skrev om att hjälpa utsatta kvinnor

Den anhållne mannen har i sociala medier uttryckt sitt engagemang för att hjälpa utsatta kvinnor. På onsdagen greps han misstänkt för sexuellt ofredande samt utnyttjande av barn för sexuell posering - han misstänks ha utnyttjat minst tre flickor. Ett av offren är, enligt polisen, den 13-åriga flicka som förra veckan befaras ha tagit sitt liv i Kumla..

GöteborgsPosten - 16 jul 15 kl. 17:39

Starka reaktioner på insändare om utsatta kvinnor

Reaktioner från läsare har strömmat in till GP efter flera insändare om utsatta kvinnor i det offentliga rummet..

Fler nyheter från UNT

UNT - 13 maj 20 kl. 10:01

Låstes in i taxibil – blev själv anmäld

Natten mot onsdag larmade en man polis eftersom han var inlåst i en taxi..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:30

(S) vill se dator till varje skolelev

Socialdemokraterna vill att samtliga elever i Tierps kommun har egen dator till sitt skolarbete..

UNT - 13 maj 20 kl. 06:23

Varför ska kommuner springa LO:s ärenden?

Ännu en LO-ledare går över till Fairtrade..

UNT - 12 maj 20 kl. 20:30

"Nästan till salu" ökar lavinartat

Antalet bostäder som läggs ut som "snart till salu" ökar snabbt..

UNT - 12 maj 20 kl. 19:22

Nya satsningen: Sommargata i Uppsala city

Bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående när Uppsala kommun gör delar av Östra Ågatan till sommargata under tre månader..

UNT - 12 maj 20 kl. 17:37

Varken bara rätt eller bara fel att stänga

Sverige tycks få rätt med sin coronastrategi, men kan knappast räknas som ett föredöme..

UNT - 12 maj 20 kl. 15:05

Brand i centrala Östhammar

Räddningstjänsten fick rycka ut på en skorstensbrand i centrala Östhammar på tisdagen..

UNT - 12 maj 20 kl. 11:00

Tre Uppsalabutiker kan få gröna pris

Tre Uppsalabutiker finns bland de nominerade bland de priser som ska delas ut vid White Guide Green-evenemanget i augusti..

UNT - 12 maj 20 kl. 09:29

Åtalas för knivattack på Burger King

En 19-årig man åtalas nu för knivskärningen på Burger King i centrala Uppsala i februari..

UNT - 12 maj 20 kl. 07:00

Erfarenhet guld värd i tufft läge

Från chock via sorg och ilska till acceptans och ny kraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.