YLE > Finland

Wednesday, 20 January, 01:02

YLE - 09 jan 13 kl. 09:48

SDP emot allmänna lönesänkningarSocialdemokraterna är entydigt emot allmänna lönesänkningar. Enligt partiordförande, finansminister Jutta Urpilainen är det bra om makthavare visar exempel och sänker sina egna löner, men ingen ska tro att det här är något som automatiskt kan tillämpas i stor utsträckning. - Finland behöver inte allmänna lönesänkningar. Jag hoppas att diskussionen om den här saken kan avslutas nu, sade Urpilainen då hon öppnade Socialdemokraternas partistyrelsemöte i Helsingfors på onsdag. Urpilainen kommenterade också kritiken mot regeringens beslut att inte bevilja STX Finland statligtlånför att göra en fartygsbeställning.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SDP, Jutta Urpilainen, Urpilainen, Socialdemokraternas, Helsingfors, STX Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SDP, emot, allmänna, lönesänkningar
YLE - 06 jan 15 kl. 17:48

Arbetsgivarknep leder till sänkta löner

Det svåra ekonomiska läget kommer att leda till lönesänkningar i år, bedömer Seppo Koskinen, professor i arbetsrätt vid Åbo universitet. Också arbetsgivarorganisationen Finlands Näringsliv EK ser lönesänkningar som ett alternativ till uppsägningar. Inte ens en nollösning hjälper Enligt Koskinen är arbetstagarnas förhandlingsposition mycket dålig.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 09:00

KDFF: Har redan lönetak internt

Foto: Bosse Nilssaon
Det pratas om minskat centralt stöd och lönesänkningar. I Kristianstads DFF brottas man med det sämsta publiksnittet sedan återkomsten till damallsvenskan 2008. ”Det allmänna intresset har minskat, jag tror att vi måste titta på nya målgrupper”, säger sportchefen Henrik Nygren.

YLE - 25 apr 17 kl. 11:11

Sjömansfacken vägrar sänka lönerna - strejk en sista utväg

Tvisten som kan leda till strejk inom skärgårdstrafiken handlar enligt Finlands sjömansunion om lönerna för nyanställda på landsvägsfärjorna, som hotar att sänkas rejält om arbetsgivaren Finlands färjetrafik, Finferries, får igenom sina krav. Enligt sjömansunionens beräkningar kan de nya lönetabellerna som arbetsgivaren har föreslagit betyda lönesänkningar på 20-30 procent för nya anställda. Fackförbunden redo att godkänna måttliga försämringar Skeppsbefälsförbundet, Maskinbefälsförbundet och Sjömansunionen är beredda att godkänna måttliga inbesparingar och gradvis genomförda kostnadssänkningar för att nå ett avtal.

YLE - 19 jan 13 kl. 13:47

Lönerna har redan sjunkit

Lönerna hade gått ner redan innan det blev tal om lönesänkningar, visar siffror från Statistikcentralen som Yle Nyheter har tagit del av. Dessutom har lönerna reellt sjunkit i värde på grund av hög inflation och omställningarna på arbetsmarknaden. Den allmänna lönenivån har sjunkit i många regioner i norra och östra Finland på grund av att industriella arbetsplatser lagts ned.

SVT Debatt - 23 jul 13 kl. 05:43

I det tysta skapar EU:s byråkrater ny superstat

EU Det tysta skapandet av en EU-superstat gör det möjligt att driva en politik som inte kunnat drivas igenom på mer demokratisk väg. När EU-kommissionen i slutet av maj kom med ”landsspecifika rekommendationer” för ekonomin blev det upprörda reaktioner i flera länder, trots att politikerna redan lämnat ifrån sig avgörande makt. Nu drivs Europa allt djupare in i en recession, skriver Jon Weman.

YLE - 18 dec 12 kl. 04:26

Hård kritik mot lägre lön för äldre - nu svarar Vartiainen

Juhana Vartiainen, överdirektör vid Statens ekonomiska forskningscentral VATT, försvarar sitt uttalande om att äldre arbetstagare borde få lägre lön. Uttalandet har väckt starka reaktioner efter att Vartiainen uttalade sig i tidningen Iisalmen Sanomat under veckoslutet. Här på svenska.

YLE - 23 nov 15 kl. 10:07

Medlingen i poststrejken fortsätter i morgon

Medlingen i tvisten mellan Posten och de postanställda hos riksförlikningsman Minna Helle har avslutats för den här dagens del, meddelar Helle på Twitter. Förhandlingarna fortsätter i morgon. Målet är ett nytt kollektivavtal för de postanställda.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.