Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 24 May, 20:21

Sydsvenskan - 06 jan 13 kl. 09:50

Influensa skördar livTvå kinesiska kvinnor i Peking har avlidit sedan de insjuknat i influensatypen H1N1, allmänt känd som svininfluensan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Peking, H1N1

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Influensa, skördar, liv
NT - 06 jan 13 kl. 09:03

Influensa skördar liv i Peking

Två kinesiska kvinnor i Peking har avlidit sedan de insjuknat i influensatypen H1N1, allmänt känd som svininfluensan, rapporterar statliga kinesiska medier på söndagen. Det är de första rapporterade dödliga svininfluensafallen i Kinas huvudstad sedan 2010. Antalet influensasmittade i Peking har nått de högsta nivåerna på fem år och svininfluensa har blivits den vanligaste typen, enligt stadens smittskyddscentrum..

Kristianstadsbladet - 06 jan 13 kl. 09:03

Influensa skördar liv i Peking


Två kinesiska kvinnor i Peking har avlidit sedan de insjuknat i influensatypen H1N1, allmänt känd som svininfluensan, rapporterar statliga kinesiska medier på söndagen. Det är de första rapporterade dödliga svininfluensafallen i Kinas huvudstad sedan 2010. Antalet influensasmittade i Peking har nått de högsta nivåerna på fem år och svininfluensa har blivits den vanligaste typen, enligt stadens smittskyddscentrum.

ÖstersundsPosten - 02 okt 17 kl. 16:03

Regionen bland de sämsta i Sverige på att vaccinera äldre mot influensa: "Det är allvarligt"

Säsongsinfluensa skördar fler liv än trafikolyckor. Hårdast drabbade är personer över 65 år, men trots detta vaccineras bara 38% av dessa i Region Jämtland Härjedalen..

Länstidningen i Jämtland - 02 okt 17 kl. 16:03

Regionen bland de sämsta i Sverige på att vaccinera äldre mot influensa: "Det är allvarligt"

Säsongsinfluensa skördar fler liv än trafikolyckor. Hårdast drabbade är personer över 65 år, men trots detta vaccineras bara 38% av dessa i Region Jämtland Härjedalen..

Kristianstadsbladet - 11 jan 13 kl. 08:46

Svår influensa härjar i USA


Ett allvarligt utbrott av influensa har tagit minst 18 barns liv i USA. Över 2 000 människor har lagts in på sjukhus sedan sjukdomen började härja i början av december. - Det här ser ut att bli det värsta året sedan 2003-2004.

Kristianstadsbladet - 13 jan 13 kl. 08:15

New York hårt drabbat av influensa


New Yorks guvernör Andrew Cuomo har beslutat att en typ av undantagstillstånd råder i delstaten sedan mer än 19 000 människor insjuknat i influensa. För att hindra spridningen av viruset hävs nu tillfälligt en lag enligt vilken vaccin enbart får ges till personer som är 18 år eller äldre. - Influensaaktiviteten i New York är utbredd, med fall i alla 57 län, sade Cuomo på lördagen.

Skånskan - 28 maj 18 kl. 14:00

Fler vaccinationer räddar liv

För snart två år sedan föreslog Folkhälsomyndigheten till regeringen att vaccin mot bland annat influensa och pneumokocker (lunginflammation) ska ingå i ett första nationellt vaccinationsprogram för riskgrupper. Sedan dess har förslaget legat på regeringens bord i väntan på beslut. För Region Skåne skulle förslaget minska behovet av sjukhusvård och sjukskrivningar.

SVT - 28 nov 11 kl. 17:46

Volleybolltalang svårt sjuk efter influensa

Södertelge volleybollklubb åkte igår på en tung 3-1-förlust mot mästarna Falkenberg. Men spelare och ledning har andra bekymmer än de rent sportsliga. Klubbens unge talang Victor Alexandersson kämpar just nu för sitt liv efter en svår influensa..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Influensa dödade sju på äldreboende

Ett influensautbrott på ett äldreboende i Trollhättan har krävt sju liv. Flera av de insjuknade var vaccinerade, men inte med rätt stammar.Av 112 boende insjuknade 22, varav sju avled.

Sydsvenskan - 08 jan 12 kl. 00:03

"Stresstester i sjukvården räddar liv"

Stresstester i sjukvården skulle göra vården säkrare för patienterna, skriver Heléne Spjuth och Ann-Charlotte Kjellberg, experter på vård- och riskanalys vid SAS Institute, och Heidi Stensmyren, förste vice ordförande i??Sveriges läkarförbund.
Varje år omkommer 3 000 personer i den svenska vården till följd av skador som orsakas när vården brister.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man häktad misstänkt för överfallsvåldtäkt

En man i 30-årsåldern i Marks kommun har häktats misstänkt för en våldtäkt utomhus. – Det handlar om en brutal överfallsvåldtäkt, säger åklagaren Martin K Svensson till Borås Tidning. Övergreppet inträffade i onsdags kväll och mannen greps samma kväll..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ekovin med bekämpningsmedel stoppas

Systembolaget säljstoppar vinerna Terra Organic och Terra Organic Reserve. De bulgariska rödvinerna ska vara ekologiska, men har visat sig innehålla spår av bekämpningsmedel, vilket inte är tillåtet i ekologisk vintillverkning. De som köpt vinerna kan l.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Flera skadade i explosion i Frankrike

En explosion har inträffat på en gågata i Lyon i Frankrike, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Minst sex personer har skadats. Explosionen inträffade i närheten av ett bageri, skriver Le Figaro..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tv-predikare dödad i bombdåd i Afghanistan

En imam och ytterligare en person har dödats i Kabul..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Häktning hävd för terrordömd

Svea hovrätt häver häktningen för en 46-årig man som i tingsrätten fälldes för att ha planerat ett terrorbrott i Sverige, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Enligt hovrättslagman Ragnar Palmkvist finns det inte längre skäl för att mannen ska sitta frihet.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Reideborn klar för KHL-klubb

Målvaktsstjärnan Adam Reideborn lämnar Djurgården och är klar för KHL-klubben Ak Bars Kazan. "Han hade en utköpsklausul som han valt att utnyttja och trots att vi gärna hade sett Adam i Djurgårdströjan även nästkommande säsong så önskar vi honom lycka t.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trafikolycka på E65 vid Oxie

En singelolycka har inträffat på E65 i närheten av Oxie under fredagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Brand i skola i Indien – minst 17 döda

Minst 17 personer, varav 15 barn, har omkommit..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Årets företagare tror mer på hjärna än hjärta

Lomma har prisat det lokala näringslivets eldsjälar..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Spåren av det mänskliga finns överallt

Vårt förhållande till civilisationen under lupp på Galleri Ping-Pong..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.