BT > Nyheter

Friday, 04 December, 19:16

BT - 31 dec 12 kl. 09:12

Delseger för Obama i kamp mot stup
Godkännandet i senaten kom två timmar efter årsskiftet ? men var ändå en viktig delseger för president Obama. Nu hänger allt på representanthuset, men det är inte säkert att överenskommelsen om budgetstupet går igenom där. Och en viktig knäckfråga har skjutits på framtiden.
Representanthusets ledamöter skulle träffas på nyårsdagen, men det var inte säkert att en omröstning var att vänta redan samma dag.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Obama, Republikanernas, Eric Cantor, John Boehner, SEB, Robert Bergqvist, Barack Obama, Joe Biden, Mitch McConnell, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delsegerför , Obamai , kampmot , stup
Sydsvenskan - 02 jan 13 kl. 06:30

Viktig delseger för Obama

Godkännandet i senaten kom två timmar efter årsskiftet ? men var ändå en viktig delseger för president Obama.
Nu hänger allt på representanthuset, men det är inte säkert att överenskommelsen om budgetstupet går igenom där.

DN - 02 jan 13 kl. 09:15

Uppgörelsen ?en delseger? för Obama

Representanthuset har röstat ja till det av senaten godkända budgetförslag för att lösa USA:s finanskris. ?Det är en delseger som är symboliskt viktig för Obama?

Supermiljöbloggen - 26 feb 15 kl. 18:26

Obama lägger veto mot oljeledning

President Obama har lagt ett veto mot förslaget att bygga oljeledningen Keystone XL. Obama har tidigare hotat med lägga veto om kongressen röstar för förslaget, vilket nu har hänt. Men vetot innebär inte att det är säkert att Obama är emot Keystone XL.

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 11:50

Oväntad delseger för Assange

Wikileaks grundare Julian Assange vann på måndagen en oväntad delseger i sin kamp för att undvika utlämning till Sverige, där han är misstänkt för bland annat våldtäkt. Frågan kommer nu att avgöras av Högsta domstolen i Storbritannien.


.

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 19:43

Obama manar till enad kamp mot IS

President Barack Obama uppmanade på onsdagen till en enad kamp mot terrorismen och sade att hans "högsta prioritet" är att utplåna terrororganisationen Islamiska staten.— Vi kommer att aggressivt fortsätta jaga IS tills den är avlägsnad från Syrien och Irak och slutligen förintad, sade Obama vid sitt besök i Argentinas huvudstad Buenos Aires.Ett dussintal amerikaner skadades i terrorattentaten, men ännu finns inga uppgifter om att någon amerikan skulle ha dödats.

Sydsvenskan - 05 jan 12 kl. 06:30

Mitt Romney Ron Paul Newt Gingrich Michele Bachmann Rick Santorum Rick Perry Bachmann meddelade igår att hon gett upp kampanjen. Utdragen republikansk kamp - mumma för president Obama

24,6% 21,4% 13,3% 5,0% 24,5% 10,3% Splittringen bland USA:s republikanska presidentkandidater har fö?
24,6%21,4%13,3%5,0%24,5%10,3%Splittringen bland USA:s republikanska presidentkandidater har förstärkts inför nästa veckas primärval i New Hampshire. En utdragen kamp om nomineringen gynnar Barack Obamas chanser till återval.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 13 kl. 10:37

Delseger för Obama om budgetstupet

USA:s senat har godkänt en överenskommelse som ska ge staten ett tillskott på 600 miljarder dollar och undvika budgetstupet. Senare i dag väntas representanthuset rösta i frågan. Mycket arbete återstår, enligt president Obama, som ändå ser ut få som han vill på flera viktiga punkter..

Politikerbloggen - 12 nov 12 kl. 08:47

Därför vann Barack Obama presidentvalet i USA


DEBATT. Efter att ha deltagit i Obama-kampanjen under två månader vågar jag hävda att valsegern inte främst var en politisk triumf. Snarare segrade presidenten på grund av en stark gräsrotsorganisation och en svag motståndare.

Nyan - 15 maj 15 kl. 10:00

Hon vann delseger i hovrätten

Gör om, gör rätt. Det beskedet har Åbo hovrätt gett tingsrätten i Susanne Eckerman-Westerlunds ärende där hon vill att beslutet om intressebevakning upphävs. I mars berättade Nya Åland om Susanne Eckerman-Westerlunds kamp för att få bestämma så mycket hon kan om hur hon vill leva sitt liv med Huntingtons sjukdom, en obotlig och ärftlig sjukdom som sakta bryter ner henne både fysiskt och psykiskt.

BT - 12 okt 13 kl. 16:18

Obama: Sluta med utpressning

Nära skjuter ingen hare. Så kan förhandlingsläget i USA:s budgettvist sammanfattas. President Obama anklagar motståndarna för utpressning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.