Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 11 December, 08:22

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 12 kl. 19:55

Fransk arbetslöshet ökar igenAntalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Frankrike, Francois Hollande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, arbetslöshet, ökar, igen
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fransk arbetslöshet ökar igen

Antalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 13 kl. 08:51

Fransk arbetslöshet ökar

Arbetslösheten i Frankrike ökade till 10,6 procent under fjärde kvartalet 2012, vilket är den högsta nivån sedan 1999, enligt den nationella statistikbyrån Insee. I tredje kvartalet i fjol låg den franska arbetslösheten på 10,3 procent. Bland bedömare räknar de flesta med att läget blir ännu värre innan det vänder i eurozonens näst största ekonomi..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, visar statistik från landets nationella statistikbyrå. Kvartalet före låg arbetslösheten på 24,4 procent. Arbetslösheten i Spanien är därmed den högsta sedan 1976, men analytiker hade i snitt räknat med en ännu större ökning upp till 24,9 procent arbetslösa..

Kristianstadsbladet - 07 dec 12 kl. 10:50

Polsk arbetslöshet ökar


Arbetslösheten stiger i Polen, det enda EU-land som klarade krisen 2008-2009 utan att gå in i en recession. Landets arbetsmarknadsdepartement beräknar arbetslösheten i november i år till 12,9 procent, upp från 12,5 procent en månad tidigare.Ökningen var något större än väntat.

Opinionen.se - 25 apr 13 kl. 19:33

Rekordhög fransk arbetslöshet

Frankrikes arbetslöshet har stigit till rekordnivåer, rapporterar franska medier. Antalet jobbsökande i mars var 3 224 600 personer, det högsta sedan 1997, skriver tidningen Le Monde. Bara i mars månad ökade antalet arbetssökande med 38 800 personer..

DI - 13 dec 17 kl. 06:53

Sydkoreas arbetslöshet ökar

Sydkoreas arbetslöshet ökade till 3,7 procent i november. Under oktober var arbetslösheten 3,6 procent.  .

SvD - 27 jul 12 kl. 09:22

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, den högsta nivån sedan 1976..

SvD - 13 sep 12 kl. 11:14

Grekisk arbetslöshet ökar

Greklands arbetslöshet steg till 23,6 procent under andra kvartalet 2012, upp från 22,6 procent under första kvartalet, visar siffror från landets statistikbyrå..

YLE - 14 aug 13 kl. 21:36

Rädsla för arbetslöshet ökar risken för hjärtsjukdomar

Rädsla för arbetslöshet kan öka risken för hjärtproblem. Personer som upplever sitt arbetsförhållande som osäkert har en 19 procents större risk att insjukna i hjärtsjukdomar än personer som upplever att deras arbetsförhållande är stabilt. Det framkommer i en undersökning som Arbetshälsoinstitutet (på finska) och University of London har gjort.

DI - 30 okt 17 kl. 06:24

Thailands arbetslöshet ökar

Thailands arbetslöshet ökade till 1,2 procent i september..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Olssons strategi var att låta djuren köra verksamheten i botten”

Storbonden rygg värker, Ranelid uppför sig misstänkt..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Den akademiska friheten måste försvaras

Anna Victoria Hallberg fortsätter debatten om universitet och vetenskap..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Riskkapitalbolag miljardbudar på Ahlsell

Riskkapitalbolaget CVC lägger ett bud på VVS- och byggrossisten Ahlsell. CVC är villigt att betala 55 kronor per aktie eller totalt 18 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Priset på aktierna motsvarar en budpremie på 32,5 procent jämfört med må.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lagerquist: Måste upp på samma nivå igen

Sverige fick stopp på världsstjärnorna i Frankrike. Nu väntar nästa stjärngäng i EM för Blågult och vikarierande försvarsgeneralen Anna Lagerquist. – Mot Ryssland måste vi komma upp på samma nivå igen, säger 25-åringen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

VSK Bandy i ekonomisk kris: Bekymmersamt

Sportsligt går det utmärkt, Västerås ligger tvåa i elitserien i bandy. Men ekonomiskt blöder VSK Bandy. Klubben har dålig likviditet och vädjar nu till näringslivet och supportrarna om hjälp med lån och bidrag.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

"Bohemian rhapsody" strömmades mest

Sex minuter lång med operapassager och en text om Galileo och Scaramouche – pessimisterna var övertygade om att "Bohemian rhapsody" aldrig skulle bli en hit. Men det blev den, och nu är Queen-singeln från 1975 dessutom den mest strömmade låten från sitt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Minnesord om Lennart Holmgren

Skådespelaren och arkivarien Lennart Holmgren, Malmö, har avlidit i en ålder av 87 år..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vi äter mindre kött – för klimatet

Allt fler svenskar uppger att det dragit ner på sin köttkonsumtion för klimatets skull. 56 procent säger sig ha minskat sin köttkonsumtion, jämfört med 47 procent för tre år sedan, enligt en Sifoundersökning gjord på uppdrag av SVT Nyheter. Störst är ne.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Thailand går till val i februari

Den 24 februari 2019 hålls allmänna val i Thailand, meddelar landets valkommission. Samtidigt utlovar den styrande militärjuntan att man från och med januari häver förbudet mot alla former av politiska aktiviteter. Militärjuntan tog makten i en statskup.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Här är Hittarps och ÄFF:s motståndare

Sju Skånelag spelar i division 2 Västra Götaland nästa år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.