Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 23 March, 19:16

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 12 kl. 19:55

Fransk arbetslöshet ökar igenAntalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Frankrike, Francois Hollande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, arbetslöshet, ökar, igen
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fransk arbetslöshet ökar igen

Antalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 13 kl. 08:51

Fransk arbetslöshet ökar

Arbetslösheten i Frankrike ökade till 10,6 procent under fjärde kvartalet 2012, vilket är den högsta nivån sedan 1999, enligt den nationella statistikbyrån Insee. I tredje kvartalet i fjol låg den franska arbetslösheten på 10,3 procent. Bland bedömare räknar de flesta med att läget blir ännu värre innan det vänder i eurozonens näst största ekonomi..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, visar statistik från landets nationella statistikbyrå. Kvartalet före låg arbetslösheten på 24,4 procent. Arbetslösheten i Spanien är därmed den högsta sedan 1976, men analytiker hade i snitt räknat med en ännu större ökning upp till 24,9 procent arbetslösa..

Kristianstadsbladet - 07 dec 12 kl. 10:50

Polsk arbetslöshet ökar


Arbetslösheten stiger i Polen, det enda EU-land som klarade krisen 2008-2009 utan att gå in i en recession. Landets arbetsmarknadsdepartement beräknar arbetslösheten i november i år till 12,9 procent, upp från 12,5 procent en månad tidigare.Ökningen var något större än väntat.

Opinionen.se - 25 apr 13 kl. 19:33

Rekordhög fransk arbetslöshet

Frankrikes arbetslöshet har stigit till rekordnivåer, rapporterar franska medier. Antalet jobbsökande i mars var 3 224 600 personer, det högsta sedan 1997, skriver tidningen Le Monde. Bara i mars månad ökade antalet arbetssökande med 38 800 personer..

DI - 13 dec 17 kl. 06:53

Sydkoreas arbetslöshet ökar

Sydkoreas arbetslöshet ökade till 3,7 procent i november. Under oktober var arbetslösheten 3,6 procent.  .

SvD - 27 jul 12 kl. 09:22

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, den högsta nivån sedan 1976..

SvD - 13 sep 12 kl. 11:14

Grekisk arbetslöshet ökar

Greklands arbetslöshet steg till 23,6 procent under andra kvartalet 2012, upp från 22,6 procent under första kvartalet, visar siffror från landets statistikbyrå..

YLE - 14 aug 13 kl. 21:36

Rädsla för arbetslöshet ökar risken för hjärtsjukdomar

Rädsla för arbetslöshet kan öka risken för hjärtproblem. Personer som upplever sitt arbetsförhållande som osäkert har en 19 procents större risk att insjukna i hjärtsjukdomar än personer som upplever att deras arbetsförhållande är stabilt. Det framkommer i en undersökning som Arbetshälsoinstitutet (på finska) och University of London har gjort.

DI - 30 okt 17 kl. 06:24

Thailands arbetslöshet ökar

Thailands arbetslöshet ökade till 1,2 procent i september..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

16-åring avled efter skolskjutning i Maryland

En 16-årig flicka som fick livshotande skador i en skjutning på gymnasieskolan Great Mills High School i Maryland i USA, har avlidit enligt lokala polismyndigheter. Flickan var hjärndöd och föräldrarna bestämde sig för att avbryta livsuppehållande åtgär.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Färgsprakande och modern uppsättning av ”Figaros bröllop” i Helsingborg.

"Den har drag av både Tim Burtons fantasyvärld och 'Femte elementet'.".

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Filmfestivalen inför selfieförbud

Är du på jakt efter en selfie med extra stjärnglans till ditt sociala medier-flöde? Då är det ingen idé att åka till filmfestivalen i Cannes. I år införs nämligen ett selfieförbud på röda mattan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kronprinsessan Victoria ställde nyfikna frågor om Drivkraft

"Hur många är deltagarna? Kan ni ta emot alla som behöver läxhjälp? Hur vill ni växa?

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Det våras för Landskronas friidrottare

Vi träffade ungdomar som tävlar i bland annat snabba lopp och höga hopp.s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Död person hittad i hamnen i Ystad

En död person har bärgats ur vattnet i hamnen i Ystad i Skåne. Polisen arbetar med att fastställa identiteten på den avlidne. – Vi vet ingenting om ålder, kön eller orsak till dödsfallet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson i polisregion Syd.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man död i mc-olycka i Vetlanda

En man i 25-årsåldern har omkommit i en mc-olycka i Vetlanda. Polisen larmades om händelsen vid 14.30-tiden och det var en singelolycka i centrala Vetlanda där mannen på motorcykeln var den enda inblandade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Domstol har satt punkt för kaolinmål

Svensk Kaolin får nej till att bryta den vita leran i Billinge..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nytt mångmiljonbeslag av knark i lastbil

Åklagaren: ”Det är groteska mängder som har tagits den senaste tiden.”.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vicepresidenten tar över efter Kuczynski

Kongressen i Peru har formellt accepterat Pedro Pablo Kuczynskis avgång som det sydamerikanska landets president. Därmed är vägen öppen för vicepresident Martin Vizcarra att sväras in till nationens högsta ämbete. Inför ceremonin vädjade Vizcarra, som o.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.