Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 18 September, 23:35

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 12 kl. 19:55

Fransk arbetslöshet ökar igenAntalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Frankrike, Francois Hollande

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, arbetslöshet, ökar, igen
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fransk arbetslöshet ökar igen

Antalet arbetslösa i Frankrike steg för 19:e månaden i rad i november och är nu den högsta sedan januari 1998. Arbetsdepartementet rapporterade att 3,13 miljoner nu är registrerade som arbetssökande, eller 4,61 miljoner om man även räknar deltidsarbetslösa. Till mitten av nästa år förutspår landets statistikbyrå 10,9 procents arbetslöshet, vilket fått president Francois Hollande att lova bryta trenden inom ett år..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 13 kl. 08:51

Fransk arbetslöshet ökar

Arbetslösheten i Frankrike ökade till 10,6 procent under fjärde kvartalet 2012, vilket är den högsta nivån sedan 1999, enligt den nationella statistikbyrån Insee. I tredje kvartalet i fjol låg den franska arbetslösheten på 10,3 procent. Bland bedömare räknar de flesta med att läget blir ännu värre innan det vänder i eurozonens näst största ekonomi..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, visar statistik från landets nationella statistikbyrå. Kvartalet före låg arbetslösheten på 24,4 procent. Arbetslösheten i Spanien är därmed den högsta sedan 1976, men analytiker hade i snitt räknat med en ännu större ökning upp till 24,9 procent arbetslösa..

Kristianstadsbladet - 07 dec 12 kl. 10:50

Polsk arbetslöshet ökar


Arbetslösheten stiger i Polen, det enda EU-land som klarade krisen 2008-2009 utan att gå in i en recession. Landets arbetsmarknadsdepartement beräknar arbetslösheten i november i år till 12,9 procent, upp från 12,5 procent en månad tidigare.Ökningen var något större än väntat.

Opinionen.se - 25 apr 13 kl. 19:33

Rekordhög fransk arbetslöshet

Frankrikes arbetslöshet har stigit till rekordnivåer, rapporterar franska medier. Antalet jobbsökande i mars var 3 224 600 personer, det högsta sedan 1997, skriver tidningen Le Monde. Bara i mars månad ökade antalet arbetssökande med 38 800 personer..

DI - 13 dec 17 kl. 06:53

Sydkoreas arbetslöshet ökar

Sydkoreas arbetslöshet ökade till 3,7 procent i november. Under oktober var arbetslösheten 3,6 procent.  .

SvD - 27 jul 12 kl. 09:22

Spaniens arbetslöshet ökar

Spaniens arbetslöshet lyfte till 24,6 procent under andra kvartalet i år, den högsta nivån sedan 1976..

SvD - 13 sep 12 kl. 11:14

Grekisk arbetslöshet ökar

Greklands arbetslöshet steg till 23,6 procent under andra kvartalet 2012, upp från 22,6 procent under första kvartalet, visar siffror från landets statistikbyrå..

YLE - 14 aug 13 kl. 21:36

Rädsla för arbetslöshet ökar risken för hjärtsjukdomar

Rädsla för arbetslöshet kan öka risken för hjärtproblem. Personer som upplever sitt arbetsförhållande som osäkert har en 19 procents större risk att insjukna i hjärtsjukdomar än personer som upplever att deras arbetsförhållande är stabilt. Det framkommer i en undersökning som Arbetshälsoinstitutet (på finska) och University of London har gjort.

DI - 30 okt 17 kl. 06:24

Thailands arbetslöshet ökar

Thailands arbetslöshet ökade till 1,2 procent i september..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Firmino Liverpools hjälte

Liverpool ser ut att mena allvar i Champions League även i år. Dramatiska 3–2 hemma mot Paris SG i säsongspremiären vittnar om att en ny rolig säsong i mästarturneringen står för dörren för de rödklädda. I våras tog sig Liverpool hela vägen till final i.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nurmos dominerade kriterieuttagning

I fjol vann teamet Jorma Kontio/Timo Nurmos Svenskt Travkriterium med Villiam. I år har Nurmos kvalat in hela fyra hästar i kriteriefinalen på Solvalla nästkommande söndag. Global Wise Guy och Cab Lane vann sina uttagningslopp medan Danilo Brick och Int.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Regeringen står bakom Soini efter JK-kritik

Justitiekanslern i Finland har kommit med ett utlåtande om landets utrikesminister Timo Soini (Blå) med anledning av hans deltagande i en gudstjänst i Kanada i maj, som arrangerades av abortmotståndsrörelsen Pro Life, rapporterar Yle. Enligt JK var Soin.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Jack Black har fått en stjärna

Jack Black har fått en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Skådespelaren, komikern och musikern Jack Black känns bland annat igen från filmer som "Nacho libre" (2006) och "School of rock" (2003). För den senare nominerades han till en Golden Globe i kate.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Trump överväger stöd till "Fort Trump"

USA:s president Donald Trump överväger en förfrågan från Polen, som vill se en permanent amerikansk militär närvaro i landet. Polens önskan handlar om att stå bättre rustat i en tid där man fruktar ett allt aggressivare Ryssland. Polen har vid upprepade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

BoIS-backens hälsning till fansen: "Vi är en familj"

Prekärt läge. Då manar Emmanuel Okine till lugn..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

"Brittsommaren" har nått sin topp

Stora delar av södra Sverige har under tisdagen åtnjutit högsommartemperaturer. Men nu faller temperaturen och till helgen slår det om till höst ordentligt. På tisdagen uppmättes den högsta svenska dagstemperaturen i Lund – 26,4 grader.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Begränsad tulleffekt gladde Wall Street

De nya tulltarifferna gentemot Kina blev inte så brutala som marknaden befarat, vilket gladde USA-börserna på tisdagen. Det var främst undantagen för Apple som fick investerarna att lätta på plånböckerna. Teknikjättens aktie växte 0,2 procent och drog o.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här är BoIS-tränaren i samtal med missnöjda supportrar

Jack Majgaard Jensen: "Spelarna blir inte bättre när det buas"..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rumänien ska rösta om gayäktenskap

Rumänien kan vara på väg att blockera möjligheten för gaypar att gifta sig. Den 6-7 oktober kommer landet att hålla en folkomröstning om huruvida landet ska ändra i lagtexten för att på så vis hindra homosexuella par från ingå äktenskap. De flesta av EU.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.