Kristianstadsbladet > Inrikes

Wednesday, 23 January, 15:14

Kristianstadsbladet - 14 dec 12 kl. 11:54

Utredare: Sekter kan starta skolaDet svenska friskolesystemet öppnar för att sekter kan driva skolor. Kontrollen av dem som driver skolor är slapp, anser Rudy Salles, rapportör för Europarådets parlamentariska församling.
- En sekt kan skapa en skola som verkar följa undervisningsplanerna men kanske under lektioner påverka med idéer från sekten. Det är inte vad vi vill ha i undervisning av barn, säger Rudy Salles till TT.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Rudy Salles, Europarådets, TT, Frankrike, Sverige, Salles, Skolinspektionen, Jehovas, Östberg, Skolinspektionens, Kammarkollegiet, Bertil Östberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredare, Sekterkan , starta, skola
DN - 23 aug 13 kl. 16:00

Ville starta skola med 12 000 i lärarlön

En 45-årig man från Järfälla har fått avslag på att starta en skola i Solna sedan Skolinspektionen hittat flera oklarheter angående finansieringen..

Västerbottens Folkblad - 30 sep 11 kl. 12:54

Får inte starta skola i Skellefteå

SKELLEFTEÅ Skolinspektionen nekar Nordens Teknikerinstitut att starta ett flertal gymnasieutbildningar. Orsaken är en osäker elevprognos, ett haltande värdegrundsarbete och bristen på lokaler. SKELLEFTEÅ Skolinspektionen nekar Nordens Teknikerinstitut att starta ett flertal gymnasieutbildningar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tillstånd att starta skola säljs på Blocket

?Drömmer du att starta upp en egen grundskola?? Just nu ligger ett tillstånd ute till försäljning på Blocket, skriver SvD..

NSD - 31 jan 17 kl. 13:53

De vill starta skola i Svartöstaden

En förening vill starta friskola i Svartöstadsskolan som just nu står helt tom..

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 11 kl. 16:22

Petersvenskolan får starta skola nästa höst

För fyra veckor sedan fick Petersvenskolan tummen ner av Skolinspektionen för en etablering av skola i Landskrona. Nu får skolföretaget ja. Hösten 2012 startar skolan..

UNT - 14 jun 12 kl. 12:00

Lärare vill starta skola i Morkarla

Om två år går Morkarla skola i graven. Lärarna vill dock inte överge skolan och dess pedagogik. Nu siktar de på att öppna en friskola med ett fritidshem till höstterminen 2014..

BT - 16 okt 12 kl. 07:30

"En arabisk skola kan ge segregation"

Borås kommun får inget prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen. Det innebär att Framtidsskolan med arabisk inriktning kan starta. Grundaren har arbetat på den hårt kritiserade Al Salamskolan.

Kristianstadsbladet - 05 sep 13 kl. 22:47

Ny skola blottar sprickan mellan S och M

Jensen Education College vill starta en ny gymnasieskola i Kristianstad. Förslaget blottar sprickan mellan S och M i friskolefrågan.
Kommunen har enbart rätt att yttra sig när företag ansöker hos Skolinspektionen om att få starta en friskola.

Alliansfritt Sverige - 16 jan 12 kl. 11:45

Tillstånd att starta friskola ute på blocket


NOTIS. Seriös utbildningspolitik. Svenska Dagbladet:Ett kryphål i lagen gör det möjligt att starta friskolor utan att först granskas av myndigheterna.

Nya Wermlands Tidningen - 16 mar 13 kl. 12:15

Fler friskolor ansöker om att få starta

Ansökningarna om att få starta skola på grundskolenivå fortsätter att komma in till Karlstads kommun. Tidigare har Karlstad haft relativt få friskoleplatser på grundskolenivå. Nu strömmar ansökningarna in..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.