Kristianstadsbladet > Opinion

Sunday, 18 November, 08:55

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 06:00

Suveränt samarbetePå det EU-toppmöte som inleds i morgon ska frågan om ett gemensamt EU-försvar beröras, om än bara ytligt. Än är det långt till beslut. Frågan är politiskt känslig, trots att det ur både ett ekonomiskt och ett militärt perspektiv är svårt att se någon annan väg..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Johan Lundahl, CameraKb, Sveriges, EU, Håkan Syrén, SVT, Agenda, Balkan, Bosnien-Hercegovina, Libyen, FN, Lissabonfördraget, Norden, Finland, NORDEFCO, Sverige, Islands, Sverker Göranson, Sydsvenskan, Nato, Nordic Battlegroup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Suveränt, samarbete
Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 06:30

Samarbete kan hota suveränitet

Medan Sveriges politiska ledning tonar ner betydelsen av avslöjandena kring Sveriges samarbete med NSA, så varnar underrättelseexperten Wilhelm Agrell för följderna rörande suveränitet och oberoende..

YLE - 10 okt 14 kl. 18:26

Sverige vill ha ambitiöst samarbete mot luftkränkningar

Det socialdemokratiska maktövertagandet i Sverige tycks rentav öka möjligheterna för ett ambitiöst militärt samarbete med Finland. Den svenska försvarsministern Peter Hultqvist premiärbesökte Helsingfors på fredagen. Ett alltmer auktoritärt Ryssland är ett av hoten.

BT - 19 maj 14 kl. 08:40

Gott samarbete förutsätter tillit

Svar till Greger Jönsson, BT 13/5. Jönsson pläderar i en insändare för ett ökat samarbete med Ryssland, såväl när det gäller industriproduktion som turism. Han sätter vårt, och framförallt utrikesminister Carl Bildts avståndstagande från den ryska aggressionen i Ukraina i motsats till de möjligheter samarbete skulle ge.

Barometern - 27 jul 13 kl. 11:44

Säkerhet och försvar: vi bör agera på EU-nivå för att bevara vår suveränitet

Elva års militär närvaro i Afghanistan, insatserna i Libyen och Mali och mobilisering av våra arméer vid större naturkatastrofer visar att säkerhet och försvar är långt ifrån teoretiska frågor, trots 60 år av fred i Europa. Brister som har uppdagats vid de senaste insatserna belyser hur viktigt det är att snabbt åter bygga upp kapaciteten för att bevara vårt strategiska oberoende inför de nya hoten såsom terrorism, pirater, cyberattacker, transnationella kriminella grupper etc...
Är då samordningen mellan EU-länderna, vår planeringsförmåga och förmåga att förutse risker samt sammanslagningen av våra resurser tillräckliga i dagsläget?

SmålandsPosten - 06 dec 13 kl. 00:30

Naturligt samarbete med USA

Att Sverige signalspanar mot Ryssland och sedan byter informationen med USA och andra Västländer måste vara årets icke-nyhet. Redan sommaren 1952 ledde den försvunna DC3:an, och Catalina-affären, till att signalspaningen blev en slags offentlig hemlighet. Alla som hade det minsta intresse av säkerhetspolitik kunde räkna ut huvudkomponenterna i underrättelsespelet kring Östersjön.

SmålandsPosten - 01 okt 13 kl. 07:00

Många deltog i sökandet efter försvunnen 79-åring

Närmare två dygn efter senaste iakttagelsen är den 79-årige Hovmantorpsbon fortfarande försvunnen. Då, vid lunchtid i går, ville många delta när Missing people bad om hjälp i sökandet.
Vid 23-tiden i går kväll hade mannen ännu inte hittats.

YLE - 21 apr 16 kl. 13:00

Christer Lindholm: Marknadsfundamentalismen kan övervinnas

Nationalekonomen, ekonomiedoktor Christer Lindholm tar sig an marknadsliberalernas argument i den ekonomiska debatten. I boken Viis taloudesta! 5 myyttiä, jotka romuttavat hyvinvoinnin analyserar Lindholm varför statlig inblandning, den offentliga sektorn och reglering av kapitalflöden är viktiga för välfärden.

SmålandsPosten - 07 jul 14 kl. 06:41

Eskil fortsätter kampen om gårdsförsäljning

Centerns vallokomotiv, landsbygdsminister Eskil Erlandsson, säger nej till ett samarbete med en eventuell S-regering. Han tycker att de rödgröna är ohederliga. Socialdemokratern deklarerade öppet i Almedalen att man vill bryta blockpolitiken och att man kan tänka sig ett samarbete med partier i alliansen.

BT - 29 okt 14 kl. 11:25

Inte aktuellt med Natoutredning

En utredning av vad ett Natomedlemskap skulle innebära för svensk del bör genomföras, helst i samarbete med Finland. Det föreslår ambassadör Tomas Bertelman, som utrett Sveriges internationella försvarspolitiska samarbete. Men försvarsminister Peter Hultqvist är kallsinnig.

HBL - 21 feb 15 kl. 23:04

Destabilisera Kiev som mål

Det kanske aldrig handlade om Krim eller om att skapa autonomi i östra Ukraina, utan om Rysslands kontroll över hela landet.Ukrainas president Petro Porosjenko ter sig i allt högre grad som en svag ledare. Han valdes av folket efter Rysslands olagliga annektering av Krim och striderna i östra Ukraina hade också inletts innan han tillträdde.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 19 maj 17 kl. 16:51

Att skylla på diskriminering blir en fälla

Visst finns fördomar i svenska samhället, men det största skälet till arbetslöshet bland nyanlända är sådant som utbildningsnivå eller brist på språkkunskaper och kontaktnät. Om politiker fastnar i att skylla på diskriminering gör man människor en otjänst; det passiviserar att se sig själv som offer..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Madeleine Brandin: Himmavid

”Skåningen är rödlätt, påklädd, och ätande”. Barhuvad gick ingen..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Kommunpolitiker måste jobba hårdare

En fjärdedel av Malmös budget kommer från skatteutjämningen och nu riskerar fler kommuner att bli bidragsberoende..

Kristianstadsbladet - 21 feb 17 kl. 14:37

Carolin Dahlman: Nej, invandringen är inte bara lönsam

Bara för att Trump har sagt en sak behöver man inte tycka motsatsen..

Kristianstadsbladet - 23 dec 16 kl. 12:25

Dahlman: Socialsekreterarna jobbar åt oss och måste följa vad vi demokratiskt har bestämt

När enskilda tjänstemän rusar iväg och agerar utifrån vad de själva vill hotas demokratin. Vill man se förändring får man engagera sig politiskt och inte utnyttja den förtroendeposition de fått av oss..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Dags att rensa i röran

Alldeles för många kommuner. En oändlig mängd beslutsfattare. Tillsammans skapar de ett splittrat Sverige där tillgången till välfärd blir som ett lotteri..

Kristianstadsbladet - 01 dec 14 kl. 03:00

Utsatta barn får inte hjälp i tid

Bristen på socialsekretare är ett nationellt problem. Risken är att det kan drabba barn som far illa..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Bistånd utan förstånd

Det svenska biståndet är omfattande. Men ingen vet om det är effektivt. Riksrevisionen sågar statens dåliga kontroll av hur pengarna används..

Kristianstadsbladet - 10 dec 14 kl. 03:00

Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen

Kristianstadsbladet - 06 dec 14 kl. 03:00

S har gått sönder

Låt extravalet handla om Stefan Löfven och hans förmåga att regera landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.