Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 25 September, 11:49

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, kräver, lägre, skatt
ÖstersundsPosten - 17 feb 15 kl. 18:38

Pensionärer kräver lägre skatt

Beskattningen av pensionärer och bristen på anpassade bostäder för äldre är två glödheta frågor inför vårbudgeten. Därför bjöd in PRO in länets riksdagsledamöter och andra politiska företrädare till en utfrågning kring dessa frågor. På plats fanns Anna-Caren Sätherberg (S), Saila Quicklund (M), Per Åsling (C), Mona-Lisa Norrman (V), Mats El Kott (FP), Jan Moberg (MP) och Emanuel Sandberg (KD).

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 17:08

Valfläsket är här - socialistregeringen sänker skatten för pensionärer

Det märks att höstbudgeten 2018 är en valfläskbudget. Socialistregeringen gick idag ut med att man avser sänka skatten för pensionärer med över fyra miljarder om året. Större delen av sänkningarna ska dock bara genomföras år 2020 - alltså om man vinner valet 2018 och "ekonomin går stark".

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

BT - 09 jul 14 kl. 09:04

Pensionärernas viktigaste val

Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst, konstaterar Jöran Rubensson, SPRF, och påmminer om att en fjärdedel av väljarkåren är över 65 år. Många har åsikter om pensioner men få har insikter i pensionssystemet. När politiker försvarar sig och säger att skatten för pensionärer har sänkts hela fem gånger eller att pensionerna minsann har "gått med plus" de senaste åren, ska man som väljare och pensionär vara på sin vakt.

SmålandsPosten - 15 jul 14 kl. 06:48

Pensionärernas viktigaste val

?Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst. Men svenska folket är av en annan mening.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 10:53

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.
Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

BT - 19 apr 14 kl. 10:59

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt. Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

Cornucopia - 25 mar 17 kl. 10:47

Pensionärer hånar regeringen för "skattesänkningen"

Enligt en artikel hos Expressen skrattar svenska pensionärer Stefan Löfvens "satsning" på sänkta skatter för pensionärer i vissa inkomstintervall rakt i ansiktet. Sänkningen ses som ett hån och de i bästa fall 200:- SEK man får per månad räcker på sin höjd till toalettpapper, men äts upp av stigande hyror och annan "icke-inflation".

Några citat ur artikeln hos Expressen som citerar lobbygruppen Pensionärernas Riksförbunds hemsida:"Varför tre ministrar för att tala om att dom sänker skatten med 195 kr för pensionärerna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Dagsböter för smygfoto av sexakt

En 24-årig kvinna döms vid Skaraborgs tingrätt till 30 dagsböter för kränkande fotografering. Kvinnan har stått på sin balkong och fotograferat en sexakt som pågått inne i en annan lägenhet.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Carolin Dahlman: De röda presenterade en budget för de starka och friska

Breda, stora (väljar-)grupper får mer pengar i handen av regeringen. Samtidigt saknas långsiktighet och lösningar på hur barnen – vars föräldrar idag får 200 kronor mer i bidrag – ska få jobb, bostad och trygghet den dag de flyttar hemifrån..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

EU avvaktar om Polen

EU-kommissionen avvaktar med att gå vidare i sin kritik mot Polen. Först ska den polske presidentens nya domstolsförslag undersökas. EU-kritiken har under de senaste åren varit tung mot den polska regeringens agerande på framför allt domstolssidan.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Poserade med döda - döms till fängelse

En 32-årig man döms av Södertörns tingsrätt till åtta månaders fängelse för folkrättsbrott i Syrien. Åklagaren ville att han även skulle utvisas, men det säger rätten nej till. Mannen stred för den syriska armén och lät sig fotograferas när han poserade med döda eller svårt skadade människor.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Marknaden välkomnar försvagad Merkel

Frankfurtbörsen stiger efter Angela Merkels oväntat svaga valseger. Marknaden räknar med en mer företagarvänlig tysk regeringskoalition, som sänker skatter och ökar offentliga investeringar. Fast det kan ta tid att få den på plats.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bärgningen av grundstött fartyg skjuts upp

Det blir ingen bärgning av det grundstötta fartyget utanför Oskarshamn under måndagen. - Troligen blir det först på tisdag, säger räddningsledare Claes Ringqvist på Kustbevakningen till TT. Lastfartyget gick på grund tidigt på lördagsmorgonen.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Olympiakos sparkar tränare inför CL-match

Den grekiska mästarklubben i fotboll, Olympiakos, sparkar tränaren Besnik Hasi efter bara tre och en halv månad på posten. Klubben har inte officiellt gått ut med beskedet, men enligt medierapporter har Hasi informerats om att han inte ska leda laget i onsdagens Champions League-match mot Juventus.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

"Världens fetaste kvinna" död

En egyptiska, som tidigare kallats världens fetaste kvinna, har avlidit på ett sjukhus i Förenade arabemiraten. 37-åriga Iman Ahmad Abdulati vägde som mest över 500 kilo, men blev genom operationer i Indien av med runt 300 kilo.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

The Chainsmokers till Sverige nästa år

När The Chainsmokers ger sig ut på Europaturné nästa år gör de ett stopp i Sverige. Den 9 mars ställer sig den amerikanska duon på scen på Tele 2 Arena i Stockholm, meddelar arrangören Live Nation. The Chainsmokers, som består av Andrew Taggart och Alex Pall, slog igenom 2014 med hitten "Selfie".

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Eva Norberg kan bli ny rådman i Hässleholm

Hässleholms tingsrätt ska anställa en ny rådman. Ett av domarnämndens förslag är vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Kristianstad – Eva Norberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.