Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 26 February, 00:23

Kristianstadsbladet - 04 dec 12 kl. 09:00

Pensionärer kräver lägre skatt?Avskaffa den orättvisa beskattningen av pensionerna?. Det anser PRO..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
NilssonEgentligen, PRO, Bromöllas, Christer Adelsbo, Sverige, Bengt Nilsson, Bromölla PRO, Böckmans, Han, Socialdemokraterna, Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, kräver, lägre, skatt
ÖstersundsPosten - 17 feb 15 kl. 18:38

Pensionärer kräver lägre skatt

Beskattningen av pensionärer och bristen på anpassade bostäder för äldre är två glödheta frågor inför vårbudgeten. Därför bjöd in PRO in länets riksdagsledamöter och andra politiska företrädare till en utfrågning kring dessa frågor. På plats fanns Anna-Caren Sätherberg (S), Saila Quicklund (M), Per Åsling (C), Mona-Lisa Norrman (V), Mats El Kott (FP), Jan Moberg (MP) och Emanuel Sandberg (KD).

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 17:08

Valfläsket är här - socialistregeringen sänker skatten för pensionärer

Det märks att höstbudgeten 2018 är en valfläskbudget. Socialistregeringen gick idag ut med att man avser sänka skatten för pensionärer med över fyra miljarder om året. Större delen av sänkningarna ska dock bara genomföras år 2020 - alltså om man vinner valet 2018 och "ekonomin går stark".

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

BT - 09 jul 14 kl. 09:04

Pensionärernas viktigaste val

Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst, konstaterar Jöran Rubensson, SPRF, och påmminer om att en fjärdedel av väljarkåren är över 65 år. Många har åsikter om pensioner men få har insikter i pensionssystemet. När politiker försvarar sig och säger att skatten för pensionärer har sänkts hela fem gånger eller att pensionerna minsann har "gått med plus" de senaste åren, ska man som väljare och pensionär vara på sin vakt.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 10:53

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.
Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

BT - 19 apr 14 kl. 10:59

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt. Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

SmålandsPosten - 15 jul 14 kl. 06:48

Pensionärernas viktigaste val

?Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst. Men svenska folket är av en annan mening.

News55 - 05 maj 17 kl. 09:08

M vill öka skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer

22 miljarder kronor. Så mycket föreslår Moderaterna att inkomstskatten ska sänkas – och det redan under nästa år. Det framkom när Sveriges största oppositionsparti lade fram sin skuggmotion till regeringens vårbudget under onsdagen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Polvall: En fotgängare mer eller mindre tycks inte spela nån roll

Vackert men fallfärdigt, vackrare på håll än nära. Ändå drabbas Tomas Polvall av charmen när han vandrar i ett vintrigt Grekland..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Ingrid vill att alla ska synas i samhället

Du hör henne i poddradion Rädda Vargen som sänds från Barbacka. Ingrid Norén är samhällsintresserad och ger gärna röst åt allehanda frågor, favoriten handlar om att bära reflex under den mörka årstiden..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Nej tack, Volvo – behåll ert vatten

Volvo i Olofström vill förhindra att fabriken översvämmas, bland annat genom en skyddsport vid Alltidshultsån. Men Bromölla vill inte ta över problemen. ”Oacceptabelt att bara flytta runt översvämningsproblematiken.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Efter fyra år – föreningen blir uppsagd

Näsums ridsällskap blir av med ridbanan bakom Ytab. Kommunen har sagt upp deras avtal. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Open doors till Broby: Hjälper förföljda kristna över hela världen

Den internationella missionsorganisationen som hjälper förföljda kristna över hela världen, gästar Broby församlingshem..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Ekonomutbildningarna vid Högskolan Kristianstad är akademiska utbildningar

Kommer ekonomutbildningarna vid Högskolan Kristianstad att bli politiska propagandamaskiner som för ut en politisk organisations målsättningar kring hållbarhet och jämställdhet i sin utbildning och forskning? .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Koldioxidskatt på klimatskadlig mat kan rädda isbjörnar

Imorgon, 27 februari, firas den internationella isbjörnsdagen som används av Polar Bears International för att öka medvetenheten om effekterna av global uppvärmning och minskad havsis som på sikt hotar isbjörnen. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Värna om vårt poetiska språk

Jag har som universitetslärare noterat att våra svenska studenter efterhand blivit allt sämre på att skriva behaglig och uttrycksfull svenska. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Allt börjar med en riktigt bra förskola och skola

Vi har under långt tid i Bromölla lagt för mycket fokus på att släcka bränder. Våra barn och ungdomar får många gånger vänta alldeles för länge på rätt stöd och hjälp för att klara grundskolan, slutföra en gymnasieutbildning för att sen börja arbeta och bidra till välfärden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.