Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 24 November, 17:42

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, kräver, lägre, skatt
ÖstersundsPosten - 17 feb 15 kl. 18:38

Pensionärer kräver lägre skatt

Beskattningen av pensionärer och bristen på anpassade bostäder för äldre är två glödheta frågor inför vårbudgeten. Därför bjöd in PRO in länets riksdagsledamöter och andra politiska företrädare till en utfrågning kring dessa frågor. På plats fanns Anna-Caren Sätherberg (S), Saila Quicklund (M), Per Åsling (C), Mona-Lisa Norrman (V), Mats El Kott (FP), Jan Moberg (MP) och Emanuel Sandberg (KD).

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 17:08

Valfläsket är här - socialistregeringen sänker skatten för pensionärer

Det märks att höstbudgeten 2018 är en valfläskbudget. Socialistregeringen gick idag ut med att man avser sänka skatten för pensionärer med över fyra miljarder om året. Större delen av sänkningarna ska dock bara genomföras år 2020 - alltså om man vinner valet 2018 och "ekonomin går stark".

News55 - 23 mar 17 kl. 15:00

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

Det förslag som syftar till att sänka skatten för drygt 1,4 miljoner svenskar över 65 år är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018. Förslaget innebär att skatten sänks med upptill 2 500 kronor per år för 70 procent av alla över 65. Christina Rogestam, förbundsordförande för SPF Seniorerna ställer sig positiv till förslaget.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

BT - 09 jul 14 kl. 09:04

Pensionärernas viktigaste val

Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst, konstaterar Jöran Rubensson, SPRF, och påmminer om att en fjärdedel av väljarkåren är över 65 år. Många har åsikter om pensioner men få har insikter i pensionssystemet. När politiker försvarar sig och säger att skatten för pensionärer har sänkts hela fem gånger eller att pensionerna minsann har "gått med plus" de senaste åren, ska man som väljare och pensionär vara på sin vakt.

Kristianstadsbladet - 19 apr 14 kl. 10:53

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt.
Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

BT - 19 apr 14 kl. 10:59

S vill sänka skatten för pensionärer

Socialdemokraterna vill sänka skatt för pensionärer från och med nästa år. De som tjänar över 60 000 kronor får betala sänkningen, som årligen kostar 1,5 miljarder, med höjd skatt. Det första steget i skattesänkningen väntas ge genomsnittspensionären 50 kronor mer i plånboken i månaden.

SmålandsPosten - 15 jul 14 kl. 06:48

Pensionärernas viktigaste val

?Sverige är det enda EU-land där politikerna anser att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare med motsvarande inkomst. Men svenska folket är av en annan mening.

News55 - 05 maj 17 kl. 09:08

M vill öka skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer

22 miljarder kronor. Så mycket föreslår Moderaterna att inkomstskatten ska sänkas – och det redan under nästa år. Det framkom när Sveriges största oppositionsparti lade fram sin skuggmotion till regeringens vårbudget under onsdagen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Därför dröjer SVT med julvärden

SVT dröjer ovanligt länge med att presentera årets julvärd. Förra årets värd, Sanna Nielsen, avslöjades redan den 8 november och enligt Expressen har de fem senaste programledarna presenterats före den 21 november. - I år har det tagit lite längre tid för att julvärden har ett packat schema.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

"Sjöstrand är ju från Degeberga"

Mats Sjöstrand, tidigare generaldirektören för Skatteverket, som är född i Östra Sönnarslöv och uppvuxen i Degeberga..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bråk: Elev hotade med kniv

Ett bråk på en högstadieskola i Kristianstads kommun resulterade i att polisen kallades dit på fredagsförmiddagen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stopp på E22 efter olycka

Olycka orsakar stopp på E22 i höjd med Härlöv..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Lag Hasselborg klart för EM-final

De svenska curlingdamerna i Lag Anna Hasselborg är klara för EM-final efter 7-3 i semifinalen mot Italien. I finalen väntar vinnaren mellan Skottland och Schweiz för svenskorna som tog silver i EM i fjol. Sveriges curlingherrar, Lag Niklas Edin, är också finalklara i jakten på sitt fjärde raka EM-guld.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

FLASH:Sahlin döms till böter

Tidigare S-ledaren Mona Sahlin döms till böter för skattebrott, uppger Aftonbladet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Singelolycka i Tollarp

Polisen är beordrad till en singelolycka på Tränevägen i Tollarp..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dags för julstämning i Säflacka

Gröna Porten bjuder in till julstämning i helgen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Topplistorna: Marcus & Martinus i topp

Marcus & Martinus är tillbaka igen med en ny skiva - och det ger genast resultat på den svenska albumlistan. "Moments" går in som etta. På singellistan återerövrar Post Malone förstaplatsen från Hov1 med "Rockstar".

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Martinsen ersätter Boork i Damkronorna

Tidigare landslagsspelaren Ylva Martinsen (före detta Lindberg) kommer ta över som huvudtränare för Damkronorna från och med april. Martinsen tar över efter Leif Boork som avslutar sitt uppdrag i och med OS i februari "Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.