Newsmill > Opinion

Thursday, 27 June, 02:44

Newsmill - 28 nov 12 kl. 18:13

Försvarsberedningen öppnar mötenhttp://www.newsmill.se/trackback/48050Cecilia Widegren (M): Regeringen har givit Försvarsberedningen ett nytt uppdrag. Först ut är att göra omvärldsanalys. För att vara relevanta är det nödvändigt att vända på alla stenar.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Widegren, Försvarsberedningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedningenöppnar , möten
Cornucopia - 15 maj 19 kl. 08:03

Inte mycket nytt Saab i försvarsberedningen

Försvarsberedningen innehöll inte någon pengaregn över Sveriges primära försvarsindustriaktör Saab. Aktien gick också svagt på en positiv börs under gårdagen.
Dagschart Saab-B.

Nya Wermlands Tidningen - 14 feb 13 kl. 07:30

Försvarsberedningen öppnar möten

Försvarsberedningen tar nu därför initiativ till att lyssna öppet, genom att bjuda in experter, sakkunniga och internationella analytiker till öppna hearings, skriver Cecilia Widegren..

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 10:10

Försvarsberedningen: 27% risk att Sverige utsätts för väpnat militärt angrepp

Bloggläsarnas dom har fallit. Utifrån försvarsberedningens formulering "väpnat angrepp kan inte uteslutas" är det nu fastställt att detta innebär en risk om 27% att Sverige angrips militärt, dvs av Ryssland som är den enda militära fiende vi har i vårt närområde.
Läsarnas bedömda sannolikhet för olika uttryck.

Cornucopia - 16 maj 19 kl. 10:11

Försvarsberedning: Artilleriet fyrfaldigas - Kristinehamn och Karlskoga får artilleriutbildning

Försvarsberedningen föreslår att dagens två artilleribataljoner ska utökas till hela sex bataljoner, plus två fristående kompanier eller nästan fyra gånger dagens förmåga. Nytt brigadartilleri ska anskaffas och Archer-pjäserna ska vara grunden för tre divisionsartilleribataljoner. Kristinehamn och Villingsberg i Karlskoga kommun är tänkt att bli ytterligare utbildningsplatser av artilleriförband, tillsammans med dagens Artilleriregementet i Boden.

BT - 04 mar 13 kl. 13:10

Sverige väl förberett i en ny tid

Regeringen har gett försvarsberedningen i uppdrag att göra en bred säkerhetspolitisk analys som ska lägga grunden inför nästa försvarspolitiska beslut 2015. Morgondagens utmaningar ligger i de allt snabbare förändringar som globaliseringen medför. Dit hör den ekonomiska tyngdpunktsförskjutningen mot Asien, globala flöden som energi- och flyktingsströmmar, terrorhot, organiserad brottslighet, klimatförändringar, till exempel issmältningen i Arktis och oförutsägbar politisk utveckling i vårt närområde, bland annat i Ryssland.

Cornucopia - 24 apr 15 kl. 10:38

Mycket Midsommargryning i försvarspropositionen

Regeringens försvarsproposition låter bitvis som en uppradning av ett antal av de åtgärder som Sverige och svenska försvaret vidtagit i min roman Midsommargryning, speciellt när man tänker på att romanen utspelar sig år 2023. Bland annat gäller detta luftvärn, flygbaser, stridsvagnar, mekaniserade granatkastare, kryssningsrobotar till JAS 39E och även offensiv cyberkrigförmåga.

Ett urval av hur verkligheten upprepar dikten följer nedan.

YA - 04 mar 14 kl. 03:50

Invasionen är ett inkassobrev

Ryssland drar sig österut och Europa är säkrare än på länge.
Det hävdade försvarsberedningens ordförande Cecilia Widegren (M) hösten 2012 i ett inlägg på Twitter. Tweeten har återgetts flitigt, och något skadeglatt, alltsedan Rysslands invasion av Krimhalvön inleddes.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.