BT > Nyheter

Monday, 15 October, 18:59

Liknande nyheter

Taggar: Här är cykeln, högst, prioriterad
Skånskan - 02 maj 17 kl. 05:00

Fler ska stimuleras att ta cykeln till jobbet

Skåne Cyklandet i Skåne ska öka med 56 procent fram till 2030. Det hoppas Region Skåne, som har antagit en cykelstrategi, som visar hur cykling som ett eget trafikslag ska kunna stärkas. ERWP.

Sydsvenskan - 22 sep 15 kl. 04:00

Sex enkla åtgärder för att säkra cykelvägen mellan Lund och Malmö

Att cykla är miljövänligt och bra för hälsan. Samhället måste uppmuntra cykling och underlätta för cykling på cykelbanor. Det kan ju inte vara meningen att cyklister ska behöva överge cykelbanan och köra på bilvägen, så som Anders Sigrell skrev i förra veckan.

BT - 23 nov 12 kl. 21:58

?Viktigt med sammanhängande stråk?

Miljonsatsning ska ge bättre cykel- och gångvägar i Borås. ? Det här är en prioriterad fråga för Borås stad, säger kommunalrådet Ulf Olsson (S).

YLE - 14 mar 16 kl. 18:36

19-åring lägger av efter skandalen: ”Jag vill bara leva i lugn och ro”

Hon riskerade en livstidsavstängning efter att ha ertappats med en motor i cykeln under VM. Nu har Femke van den Driessche bestämt sig för att lägga av. Det var i januari som den högst oväntade nyhetsbomben briserade i mitt under U23-VM i cyclocross.

Skånskan - 09 dec 16 kl. 14:00

Politiker kan prioritera om cykelväg

Löddeköpinge Allt fler cyklister tar sig till ERWP.fif(3)– Den ingår i den cykelplan vi tidigare tagit fram. Där finns den med som prio tre, säger Johan Ericsson (M), ordförande i tekniska nämnden.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:42

Efterlysningen 14.8

I efterlysningen den här veckan. Bortskänkes 3 länstolar med limträramar av björk. Bör kläs om eller tvättas.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 06:16

Lättare tramp med elcykel

Ta elcykeln till jobbet. Backar och motvind? Med den lilla elmotorns hjälp forcerar du alla hinder - utan att bli utpumpad på kuppen.

BT - 25 mar 14 kl. 06:16

Lättare tramp med elcykel

Ta elcykeln till jobbet. Backar och motvind? Med den lilla elmotorns hjälp forcerar du alla hinder - utan att bli utpumpad på kuppen.

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 01:32

Svenskar vill få ta med cykel på tåg


Att inte kunna ta med cykeln på tåg retar svenskar mer än övriga européer. Det visar en opinionsmätning från EU-kommissionen där 26 000 personer i 26 EU-länder fått ange vad som är bra och dåligt i de nationella tågsystemen.Av 1 000 svenskar är 15 procent nöjda över möjligheterna att ta med cykeln ombord - lägst i EU, enligt Sydsvenskan.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 14 kl. 01:34

Svenskar vill få ta med cykel på tåg

Att inte kunna ta med cykeln på tåg retar svenskar mer än övriga européer. Det visar en opinionsmätning från EU-kommissionen där 26 000 personer i 26 EU-länder fått ange vad som är bra och dåligt i de nationella tågsystemen. Av 1 000 svenskar är 15 procent nöjda över möjligheterna att ta med cykeln ombord — lägst i EU, enligt Sydsvenskan.

Fler nyheter från BT

BT - 3 minuter sedan

JUST NU: Larm om terrängbrand vid R40 – se karta

Räddningstjänsten har ryckt ut efter larm om en misstänkt brand vid riksväg 40. .

BT - 10 minuter sedan

Mariah Carey släpper nytt i november

Ringa in den 16 november i kalendern om du är ett Mariah Carey fan. Då släpps nämligen hennes nästa album, rapporterar Billboard. Utöver datumsläppet avslöjade världsstjärnan i en video på Twitter, med lite hjälp av sin son, att det kommande albumet har titeln "Caution".

BT - 15 minuter sedan

Kommer inte erbjuda tiggarna ny bussresa: ”Felaktigt beslut”

Enligt Ulf Olsson (S) kommer Borås stad inte genomföra särskilda åtgärder då många av EU-migranternas tillfälliga bostäder i Borås försvinner. – Det finns redan i dag lösningar och boenden för de som är hemlösa i Borås, säger han..

BT - 15 minuter sedan

Staffan Heimerson tillbaka på Aftonbladet

Förra hösten avslutade Aftonbladet samarbetet med Staffan Heimerson efter att kolumnisten starkt ifrågasatt metoo-rörelsen i en intervju med Resumé. Nu är Heimerson tillbaka på tidningen.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Sällsynt runstensfynd i Uppland

Vid renoveringen av en kyrka norr om Uppsala gjordes ett sällsynt fynd - ett runstensfragment av kalksten. Trots att Uppland huserar hälften av landets runstenar har bara ett enda liknande fragment upptäckts i länet tidigare. Fyndet gjordes när muren vid Lena kyrka skulle renoveras.

BT - 30 minuter sedan

Bil och lastbil i allvarlig olycka

En lastbil och en personbil har krockat på länsväg 114 mellan Örkelljunga och Ängelholm i Skåne. Polisen beskriver olyckan som allvarlig. - Det är väldigt stora skador på personbilen.

BT - 30 minuter sedan

Kritiken mot miljonförfrågan: ”Det är märkligt”

Kulturnämnden behöver nya montrar för tre miljoner till kommande utställningen med modeskaparen Balenciaga - och har bett om extra pengar från kommunstyrelsen. ”Det är märkligt hanterat”..

BT - 1 timme sedan

Boråsare blir domprost i Skara

Toarps kyrkoherde Robert Lorentzon har utsetts till domprost i Skara..

BT - 1 timme sedan

BORÅS: Stort knarkfynd i bil vid Viared – stockholmare inblandad

Polisen fann ett stort knarkparti vid en fordonskontroll i Viared och en 26-årig stockholmare greps. Mannen har nu häktats för grovt narkotikabrott..

BT - 1 timme sedan

Publiken sviker landslaget på Friends

En tisdagskväll i oktober, en landskamp utan tävlingsnerv och Slovakien som motståndare - då sviker åskådarna blågult. Det lutar åt den lägsta publiksiffran för landslaget sedan Friends arena stod klar för sex år sedan. - Vi spelar 20.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.