Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 October, 17:45

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, övergångsställen, tas, bort
YLE - 18 jul 17 kl. 13:15

Övergångsställen tas bort vid livligt trafikerade vägar - bedöms vara för farliga

Åtminstone nio övergångsställen i Nyland kommer att tas bort under det pågående året. Bland annat i Esbo, Tusby och Vichtis finns farliga och överflödiga övergångsställen som kommer att bli borttagna. Största delen av de vägavsnitt som berörs kommer ändå att förändras genom att hastighetsbegränsningen vid avsnittet sänks eller att de byggs om helt.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 09:03

Föräldrar kräver fler övergångsställen

Det måste bli fler övergångsställen på Söder. Det anser föräldrar och ledning vid Växjö Montessoriskola och Kronoberg skola. Och på Högstorp har föräldrarnas klagomål gett resultat.

Jönköpingsnytt - 22 mar 13 kl. 10:52

?Fler övergångsställen löser inte problemen?

Fler övergångsställen på Södra Strandgatan löser inga problem. Det menar Åke Qvarnström, chefskonsulent på NTF i Jönköping..

NT - 18 nov 12 kl. 14:26

Vart tredje övergångsställe tas bort

En tredjedel av de 380 övergångsställen som finns i Mölndals kommun ska tas bort..

DN - 27 feb 18 kl. 10:39

30 miljoner för nya övergångsställen

Det är dags att göra fler övergångsställen ännu säkrare, tycker Daniel Helldén (MP) och trafikkontoret. Nu vill man lägga 30 miljoner på bland annat smalare gator och bredare övergångsställen på ett 20-tal platser. .

SmålandsPosten - 02 maj 14 kl. 13:45

Översyn av övergångsställen

Allt fler kommuner minskar antalet övergångsställen då undersökningar visar att de snarare leder till fler olyckor för gångtrafikanter. Alliansen i Växjö vill nu ha en översyn av kommunens alla övergångsställen. Alliansen i Växjö skriver i en skrivelse att de vill ha en översyn av alla övergångsställen.

YLE - 01 apr 14 kl. 11:37

Polisen övervakar övergångsställen

Polisen övervakar övergångsställena extra noga denna vecka. Fältchef Magnus Jakobsson från polisen i Vasa hoppas att bilisterna skall köra så vettigt att polisen slipper dra in körkort för hänsynslöshet. Varje år sker det omkring 1000 olyckor vid övergångsställen.

YLE - 28 mar 14 kl. 10:50

Övergångsställen synas – drullar blir av med kortet

Nästa vecka håller polisen hård koll på övergångsställen. Speciellt kommer man att fästa uppmärksamhet vid situationer där bilisterna kör om en bil eller spårvagn som redan har stannat vid övergångsstället. - Om man gör sig skyldig till det här blir man direkt av med kortet, säger polisöverinspektör Risto Lammi vid polisstyrelsen.

YLE - 04 apr 15 kl. 15:18

Många struntar i att stanna vid övergångsställen

I början av veckan höll polisen ett extra öga på övergångsställen. Mer än 300 gjorde sig skyldiga till brott. Nu meddelar polisen att många struntar i att följa reglerna.

VBL - 12 sep 12 kl. 11:38

Bilister ignoerar övergångsställen

Fler än hälften av fotgängarna upplever att bilisterna inte tar hänsyn till dem vid övergångsställen. Det är också allmänt att bilar kör om andra fordon som stannat vid ett övergångsställe för att fotgängare ska kunna gå över vägen..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tonårsflicka döms för hot om nakenbilder

En 17-årig tjej påstod sig ha nakenbilder på sju andra minderåriga flickor. Om de inte betalade henne skulle bilderna spridas vidare, hotade 17-åringen. Tillsammans betalade de då 93 200 kronor via betaltjänsten Swish till 17-åringen, som nu har dömts f.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Makten koncentreras mer än någonsin till proffspolitikerna i Rådhuset

Alliansens företrädare ser bara fördelar med nyordningen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

20 miljoner euro till ny färja Vasa-Umeå

Finlands regering skjuter till tio miljoner euro till Kvarkenprojektet i sin tilläggsbudget. Dessutom föreslås att en ny färja mellan Vasa och Umeå ska få tio miljoner i innovationsstöd, rapporterar Yle. Det innebär att den nya färjan nu kan beställas,.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kidnappad japan kan vara släppt

En man som tros vara en japansk journalist som kidnappats i Syrien har frigivits, enligt en talesperson för den japanska regeringen som hänvisar till uppgifter från Qatar. Journalisten Jumpei Yasuda tros ha blivit bortförd i norra Syrien 2015 av en grup.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Följ och kommentera HIF–Halmstad

Följ och kommentera HIF–Halmstad här!.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Inte ens ett bestialiskt styckmord får USA och EU att överge Saudiarabien

Kungahuset i Riyadh är världens störste oljeexportör – och dollarstinn vapenköpare..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tomt i Svalövs kommun har fått ny ägare

Så mycket fick nya ägaren betala..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Svenskar mest skeptiska till vaccin i EU

Förtroendet för vaccinationer mot röda hund, mässling och påssjuka i EU är absolut lägst bland svenskarna, enligt en ny studie från EU-kommissionen. Snittet i EU ligger på 80 procent , men i Sverige anser bara drygt hälften av svenskarna att vaccinet är.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Man anhållen misstänkt för flera krogattentat

En 24-årig man som misstänks ligga bakom flera anlagda krogbränder i Södermanland har anhållits, rapporterar lokala medier. Enligt polisen finns det ett troligt samband mellan de fyra krogbränderna som skett på restauranger i Nyköping och Katrineholm. –.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Par hittade död älg i trädgården

Ett par i Veddige, nära Varberg, fick en överraskning när de tittade ut i sin trädgård på tisdagsmorgonen. På gräsmattan låg en stor, död älgtjur. Älgen hade en skada på magen, men vad som orsakat dess död är oklart.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.