Computer Sweden > IT

Friday, 24 January, 09:42

Computer Sweden - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarnaKonjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera i nya system. Orsaken är framför allt uppdämda investeringsbehov och att företagen behöver förnya teknikanvändningen..
Läs mer på Computer Sweden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storföretagen, ökar, it-investeringarna
IDG - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarna

Konjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera..

HBL - 24 feb 15 kl. 00:35

Visionslösa företag

Rekordstor resultatutdelning, men företagen stryper investeringarna.Börsbolagen gjorde goda resultat i fjol. Resultaten låg åtta procent över nivån år 2013.

YLE - 19 maj 15 kl. 05:02

"Jag vill anställa - men det är för dyrt"

Byråkrati, dyra avgifter och hög moms gör livet svårt för företagaren Seija Lindblom i Hangö. Också Hangö hamn hoppas att den nya regeringen med fokus på företagarna ska leda till mindre tungrodd byråkrati. Sannfinländarna, Samlingspartiet och Centern håller på att mura grunden för de kommande fyra åren.

YLE - 19 jun 15 kl. 14:31

Investerare bländas av Putins ekonomiska toppmöte

Trots det allt kyligare politiska klimatet har överraskande många utländska investerare valt att delta i dagens internationella ekonomiska forum i ryska S:t Petersburg. Men många är på plats inkognito. I år har omkring 1 000 företagsledare och investerare från 114 länder anlänt till president Putins ekonomiska toppmöte i S:t Petersburg, ifjol kom deltagarna från 62 länder.

YLE - 19 jun 15 kl. 14:31

Grekland och Kina i fokus på Putins ekonomiska toppmöte

Enligt president Vladimir Putin har Ryssland lyckats undvika en djup ekonomisk kris. På det internationella ekonomiska forumet i S:t Petersburg skrevs nya avtal under med Kina och Grekland. Utländska politiker lyste med sin frånvaro idag när president Vladimir Putin höll sitt ekonomiska linjetal i S:t Petersburg.

YLE - 11 sep 17 kl. 15:57

Fler österbottniska företag satsar på export

Ta det försiktigt med investeringarna och använd helst bara egna pengar. Det verkar vara ledorden för de små- och medelstora företagen i Österbotten. I stort går det bra för företagen som också i allt högre grad riktar in sig på export.

Supermiljöbloggen - 14 jun 17 kl. 14:55

SEB svartlistar Shell

SEB svartlistar 40 internationella storföretag, bland andra Shell, Hewlett Packard Enterprise och Renault. Samtidigt flaggar Handelsbanken för att de snart släpper en liknande lista. SEB gick i måndags ut med att de svartlistar en mängd storföretag som inte upprätthåller en etisk standard och Handelsbanken har meddelat att de från 1 juli kommer utesluta en mängd företag som kränkt mänskliga rättigheter, korruption, arbetsrätt eller miljö.

Dagensanalys.se - 30 jan 19 kl. 12:51

Användarupplevelsen driver på satsningar inom AI

En ny kartläggning från IPsoft bland 100 beslutsfattare på svenska storbolag och myndigheter visar att 9 av 10 påbörjat satsningar på AI-projekt. Drivkrafterna bakom organisationernas AI-satsningar är effektivare bolag (61%) och användarupplevelse (56%). 33 procent befinner sig i en förstudiefas 7 procent säger sig ha format en konkret plan 22 procent säger att de håller på att implementera planen 32 procent arbetar redan aktivt med AI i sina verksamheter Inom bank, finans och försäkring arbetar 41 procent av de tillfrågade svenska bolagen redan aktivt med AI.

YLE - 11 jul 16 kl. 03:50

Flera elbolag har fördubblat priset på överföringen av el på åtta år

Vichtisbon Hans Brummer står med sin senaste elräkning och är arg över de prishöjningar elbolaget gjort på överföringen. För hans del är det en ökning på nästan 14 procent på ett år och det syns i plånboken. Brummer är en storförbrukare av el eftersom alla husen på Hiiskula gård uppvärms med el.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 30 minuter sedan

Cyberattack mot europeiskt energibolag – Iran misstänks ligga bakom


Ett intrång i nätverket på ett europeiskt energibolag har stoppats efter att ha pågått från november förra året till januari i år. Iranska staten misstänks ligga bakom attacken..

Computer Sweden - 2 timmar sedan

Ministern: "Digitaliseringen skulle må bra av mer politisk konflikt"


Digitaliseringsminister Anders Ygeman skulle gärna se att temperaturen i den politiska debatten drogs upp. Det säger han i en stor intervju med Computer Sweden, där han också ger sin syn på molntjänster i staten, bredbandsmål och hindren för statens digitalisering..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

Digital deg till Pulsen Integration


Pulsen Integration ska hjälpa brödföretaget Pågen med att knåda ihop en skalbar hybridplattform..

Computer Sweden - 22 timmar sedan

Iver ska säkra den svenska exporten


Det blir Iver som tar hem uppdraget som driftpartner till Exportkreditnämnden, EKN. Det tre plus sjuåriga avtalet beräknas vara värt 60 miljoner kronor..

Computer Sweden - 23 timmar sedan

HSB lägger arbetsplatsen i Ateas händer


Atea har tecknat ett nytt avtal med HSB Affärsstöd gällande drift och leverans av HSB:s it-arbetsplatser. Ordervärdet ligger på 45 miljoner kronor..

Computer Sweden - 23 timmar sedan

Amazon vill stoppa Microsoft från att arbeta med megaaffären


Amazon, som överklagat Pentagons molnaffär Jedi, vänder sig till domstol för att få Microsoft att göra en paus i arbetet med utrullningen..

Computer Sweden - Igår: 09:35

Googles vd: AI har störst potential i vården


Google har tillgång till journaluppgifter för tiotals miljoner amerikaner. Men vd:n Sundar Pichai tillbakavisar oron över integriteten och pekar i stället på möjligheten med AI i vården..

Computer Sweden - Igår: 07:01

Polisen begär ut allt fler användaruppgifter från nätjättarna


Svenska myndigheter begär ut allt fler uppgifter från konton hos de stora nättjänsterna. Computer Sweden har gjort en sammanställning av data från första halvåret 2019..

Computer Sweden - Igår: 20:39

FN:s experter misstänker Saudiarabiens ledare för att ha hackat Jeff Bezos mobil


Jeff Bezos egna utredare säger att hans mobil började bete sig konstigt efter att den mottagit en video från Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman..

Computer Sweden - Igår: 16:41

Microsoft läckte 250 miljoner personuppgifter från supportdatabas


En ny jätteläcka har drabbat Microsoft. I december förra året låg företagets supportdatabas öppen under tre veckor och exponerade 250 miljoner kunduppgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.