Kristianstadsbladet > Utrikes

Sunday, 12 July, 11:41

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 16:53

Fler vill skriva ned Greklands skuldEn ny runda skuldnedskrivningar för Grekland kan krävas för att landet ska få bukt med sitt skuldberg, anser en växande skara bedömare och beslutsfattare.Senast ut är ECB-ledamoten Luc Coene.
En grekisk mobb angrep på torsdagen en tysk diplomat, Wolfgang Hölscher-Obermaier, på ett möte i Thessaloniki. Den tyske konsuln bombarderades med vattenflaskor innan kravallpolis gick in med tårgas i den senaste i raden av våldsamma protester mot hur Greklands skuldkris hanteras.Samtidigt rapporterar Reuters att belgaren Luc Coene, som sitter i ECB:s direktion, inte längre tror att Grekland kommer att klara sig utan nya nedskrivningar.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Greklands, Grekland, ECB, Luc Coene, Hölscher-Obermaier, Thessaloniki, Reuters, Goldman Sachs, Fitch, IMF, Christine Lagarde, Bryssel, Dallara, IIF, Tyskland, Aten, Europeiska, EIB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flervill , skriva, ned, Greklands, skuld
DI - 09 jul 15 kl. 11:32

Irland vägrar skriva ned grekiska skulder

Irland har inte intagit någon hård linje mot Grekland, men de vill inte skriva ned Greklands skulder. Ingen vill "kasta bra pengar efter dåliga". Det sade Irlands finansminister Michael Noonan på torsdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 17 maj 16 kl. 16:07

Viktor Munkhammar: Rätt skriva ned skulden

Det är förmodligen nödvändigt att skriva ned Greklands skuld ytterligare. Det förslag från IMF som läckte på tisdagen skulle kunna vara politiskt acceptabelt för det motsträviga Tyskland..

DI - 11 jul 11 kl. 17:59

Kommentar: Dags att skriva ned Greklands skuld

När EMU-områdets finansministrar möts på måndagskvällen är en omstrukturering av Greklands statsskuld på agendan. Det är bra, men kan leda till ökad marknadsoro på kort sikt..

DN - 16 jun 11 kl. 10:54

Vänsterpartiet vill skriva av Greklands skulder

Vänsterpartiet vill skriva av Greklands skulder och låta bankerna stå för notan. I ett pressmeddelande säger partiet att det inte är hållbart att låta Grekland fortsätta att "pinas av oöverstigliga skulder" och höga räntekostnader som ökar på statsskulden..

Affärsvärlden - 23 mar 15 kl. 13:13

Nevs får skriva ned skulder

Biltillverkaren Nevs får skriva ned sina skulder. Det beslutet fattade Vänersborgs tingsrätt på måndagen efter att borgenärerna röstat ja till förslaget, rapporterar P4 Väst..

DI - 09 jun 11 kl. 15:22

ECB vägrar att skriva ned grekisk statsskuld

ECB utesluter allt som inte är frivilligt vad gäller hanteringen av Greklands statsobligationer, och vill inte se någon omstrukturering eller nedskrivning, "haircut", av statsskulden..

E24 - 20 okt 11 kl. 11:23

ECB-topp: Farligt att tvinga banker att skriva ned Greklandsskulder

Jürgen Stark, ledamot i ECB-direktionen, varnar för att tvinga banker att delta i en nedskrivning av Greklands skulder..

Affärsvärlden - 26 nov 12 kl. 07:01

Der Speigel: ECB och IMF vill skriva ned grekskuld

ECB och IMF trycker på för att få igenom långtgående nya nedskrivningar av Greklands statsskuld, och de tror att en sådan åtgärd är oundviklig om Grekland ska klara att stå på egna ben inom överskådlig framtid. Det rapporterade Der Spiegel på söndagen utan att ange källor, enligt Bloomberg News..

DI - 16 jun 11 kl. 11:28

Vänsterpartiet vill skriva av Greklands skulder

Vänsterpartiet vill att Greklands skulder skrivs av..

SvD - 22 okt 11 kl. 10:47

Banker tvingas skriva av Greklands lån

Finansministrar uppmanar till att skriva av hälften av lånen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.