Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 22:58

Affärsvärlden - 15 nov 12 kl. 07:00

UK får Moody's dom nästa årStorbritanniens kreditbetyg Aaa, med negativa utsikter, kommer att bedömas i början av nästa år då landets ekonomi dämpas när regeringen försöker minska sina underskott samtidigt som den pågående eurokrisen fortsatt utgör en risk..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Moody, Aaa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UK får Moody's, domnästa , år
Affärsvärlden - 06 okt 11 kl. 07:29

Moodys sänker Italienska banker

Kreditsänkning med 1-3 steg. Det är Moodys senaste dom mot de italienska bankerna..

VA - 24 mar 11 kl. 11:08

Moodys sänker spanska banker

24 mars Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker kreditbetyget för 30 spanska banker i ett eller flera steg. Det skriver Moodys i ett pressmeddelande på torsdagen. De viktigaste skälen för nedgraderingen är det förhöjda finansiella trycket på staten och många svaga banker, minskande systemvikt för många mindre och regionala banker då sektorn konsoliderar och en svagare framtida stöttande miljö för banker runtom i Europa.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys varnar Tyskland

Kreditvärderingsinstitutet Moodys Investor Service ändrade på måndagen utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg från stabilt till negativt och hänvisade till osäkerhet kring skuldkrisen i eurozonen. Utsikterna för de tre länderna med toppbetyg har tidigare betraktats som stabila. Samtidigt bekräftade Moodys Finlands Aaa-betyg och stabila utsikter.

DI - 10 mar 16 kl. 13:06

Moodys drar sig ur Ryssland

Moodys drar sig ur Ryssland där man har ett joint venture kallat Moodys Interfax Rating Agency. Beslutet har tagits på grund av nya lagar i Ryssland och andra potentiella restriktioner som berör verksamheten, skriver Moodys i ett pressmeddelande..

VA - 24 mar 11 kl. 08:16

Moodys sänker kreditbetyg för spanska banker

24 mars Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker kreditbetyget för 30 banker i ett eller flera steg. Det skriver Moodys i ett pressmeddelande på torsdagen. De viktigaste skälen för nedgraderingen är det förhöjda finansiella trycket på staten och många svaga banker, minskande systemvikt för många mindre och regionala banker då sektorn konsoliderar och en svagare framtida stöttande miljö för banker runtom i Europa.

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 12 kl. 00:23

Moodys varnar Tyskland

Kreditvärderingsinstitutet Moodys Investor Service ändrade på måndagen utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg från stabilt till negativt och hänvisade till osäkerhet kring skuldkrisen i eurozonen. Utsikterna för de tre länderna med toppbetyg har tidigare betraktats som stabila. Samtidigt bekräftade Moodys Finlands Aaa-betyg och stabila utsikter..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU:s krisfond i Moodys skottglugg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys nedjusterar utsikterna för eurozonens krisfond EFSF och säger att kreditbetyget Aaa kan komma att sänkas. Beskedet kom dagen efter att Moodys nedjusterat utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg, som alla garanterar skulder inom EMU:s krisfond. Men en växande skara länder i behov av nödlån blir det allt svårare för dessa att ge garantier.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 12 kl. 01:41

EU:s krisfond i Moodys skottglugg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys nedjusterar utsikterna för eurozonens krisfond EFSF och säger att kreditbetyget Aaa kan komma att sänkas. Beskedet kom dagen efter att Moodys nedjusterat utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg, som alla garanterar skulder inom EMU:s krisfond. Men en växande skara länder i behov av nödlån blir det allt svårare för dessa att ge garantier..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank. Moodys varnade också för att även kreditbetygen kan sänkas om bankernas kreditvärdighet försämras ytterligare..

Kristianstadsbladet - 08 feb 13 kl. 05:42

Moodys höjer Islands kreditbetyg


Kreditvärderingsinstitutet Moodys höjde på torsdagen Islands kreditbetyg från negativ till stabil. Bakom ligger landets seger i Eftadomstolen förra månaden i tvisten om nätbanken Icesave.Domstolen kom till slutsatsen att Island inte behöver använda skattebetalarnas pengar för att betala holländare och britter som satt in pengar i banken, som kollapsade 2008.

DI - 29 feb 16 kl. 14:35

Moodys nedgraderar råvarujätte till skräpstatus

Vale får sitt kreditbetyg sänkt tre steg av Moodys och får därmed skräpstatus. Moodys tror inte att priserna för järnmalm och basmetallerna kommer att stå inför någon större återhämtning före 2017..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

AFV: För höga förväntningar i klädkedjan

Affärsvärlden ser mer risker än möjligheter i klädkedjan Kappahl och rekommenderar sälj..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Amerikansk advokatbyrå kan stämma Ericsson

En advokatbyrå med grupptalan som specialitet ställer frågor till Ericssonavhoppare, enligt vad Affärsvärlden erfar. Därmed ser det ut som om bolaget riskerar att drabbas av sin andra grupptalan på tio år..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Eva Halldén, vd för Svensk Kärnbränslehantering

Evenemangsgatan 13, Solna..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Trivs i kulisserna

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Whiskysamling

En fin, en rökig och en vardagswhisky. Det utgör stommen i en samling..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

”Dumpa Securitas”

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Rökig investering

Intresset för att samla whisky ökar. Drycken har varit en högintressant investeringsform de senaste åren..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Rätt undvika strålbolaget

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

”Whisky är ett investeringsobjekt”

Ett litet familjehotell på Öland har Sveriges största whiskykäll­a­re. Fredrik Norén är den drivande kraften bakom hotellets whisky­profil..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Starkt år för spelaktierna

I takt med att spelregleringen rycker närmare har osäkerheten i sektorn minskat och aktierna har tagit revansch..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.