Polisen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 18:36

Polisen - 14 nov 12 kl. 09:00

Polisen varnar för en typ av dataintrång där polisen anges vara avsändare.Det har kommit in anmälningar till polisen i Västernorrlands län där anmälare uppger att deras datorer har låst sig och ett meddelande på skärmen uppmanar till att betala ett bötesbelopp för att datorn ska låsas upp igen..
Läs mer på Polisen
Läs mer om:
Västernorrlands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, varnarför en , typav , dataintrångdär , polisen, anges vara avsändare
Polisen - 18 jun 15 kl. 10:45

Polisen varnar för starka plåster

De senaste två veckorna har fyra unga människor dött efter att ha brukat Fentanylplåster. Polisen varnar nu för felanvändning. ”Fentanyl är ett mycket starkt smärtstillande medel som är receptbelagt”, säger förundersökningsledaren Mikael Törnblom..

Kristianstadsbladet - 14 nov 12 kl. 19:27

Polisen varnar för dataintrång


Plötsligt låser sig datorn och ett meddelande dyker upp med krav på att du ska betala böter till polisen för att den ska låsas upp.Polisen varnar nu för den fräcka metoden att försöka lura datoranvändare att betala pengar.Sju polisanmälningar mot den här typen av dataintrång har exempelvis gjorts i Västernorrland den senaste veckan.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 13:25

Polisen varnar för bedragare

ESLÖV
En typ av bedrägeriförsök som polisen i nordvästra Skåne uppmärksammat har nu spridit sig till Eslöv.
Två liknande fall har nyligen polisanmälts här. I det ena fallet blev en Eslövsman i 50-årsåldern på tisdagseftermiddagen kontaktad av en person som sa sig ringa från ett stort och välkänt finansbolag.

Expressen - 07 dec 12 kl. 18:43

Polisen varnar för tjuvarnas nya metod

Polisen varnar för en helt ny typ av inbrottstjuvar: De tar sig till lokalen där du är på fest, sedan spårar de upp ditt hem genom nummerplåten på din bil. ? Inför jul är det viktigt att verkligen se till att man har bra lås och att inga värdesaker lämnas framme, säger Lars Byström vid länskriminalpolisen i Stockholm..

Nya Wermlands Tidningen - 17 jul 14 kl. 19:57

Polisen varnar för internetbedragare

En ny typ av internetbedrägerier på köp- och säljsajter utreds nu vid Hagforspolisen, där missbrukare fått agera så kallade målvakter åt bedragare. Polisen varnar till försiktighet vid internethandel..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen varnar för ökade fall av mobilbedrägerier

"Det finns flera sätt att använda en lånad mobil som innebär ekonomisk vinning för gärningspersonen. – Det handlar om att gärningspersonen kommer över betalningstjänster i den lånade telefonen, säger Anders Olofsson som arbetar vid nationellt bedrägericenter, till Nyheter24.LÄS MER: Polisens varning: Så tömmer bedragarna kontot – med din hjälp"Vi är bekymrade"Genom att låna människors telefon för att ringa ett samtal kommer bedragarna åt bankkonto eller liknande betaltjänster.

Polisen - 11 jul 14 kl. 12:25

Polisen varnar för livsfarliga preparat

Under gårdagen har två ungdomar påträffats avlidna i Luleå. Ingen misstanke om brott finns, utan polisen misstänker att de avlidit efter att de intagit någon typ av preparat..

News55 - 27 maj 16 kl. 15:12

Polisen varnar för fejkade Telia-fakturor: ”Klicka absolut inte på någon knapp”

De fejkade fakturorna har utformats för att likna Telias egna och i mejlet finns två klickbara knappar ”Visa Faktura” och ”Betala Faktura”. Radera och polisanmäl ”Klicka absolut inte på någon knapp, utan radera mejlet och polisanmäl händelsen!”, uppmanar Anders Olofsson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter, på Facebook.

Dagens PS - 21 dec 16 kl. 07:59

Polisen varnar: Akta dig för julbluffen

DagensPS.se har tidigare skrivit om Finansinspektionens stora lista över värsta blufföretagen samt om sajterna som blåser dig. Och nu varnar polisen för en ny bedrägerivåg lagom till julhandeln.

Skånskan - 30 jan 17 kl. 16:53

Polisen varnar för nya inbrott

Simrishamn
Par överraskade tjuv under pågående inbrott. Nu varnar polisen för att fler kan drabbas av inbrott. ERWP.

Fler nyheter från Polisen

Polisen - 22 feb 18 kl. 07:55

Nu flyttar vi till en ny polisen.se

Torsdagen den 22 februari släcker vi ner den här versionen av polisen.se och flyttar till en ny mobilanpassad webbplats..

Polisen - 21 feb 18 kl. 19:02

Polisen söker specifikt vittne till våldtäkt i Karlstad.

Tidigt på morgonen 11 februari anmäldes en våldtäkt som skett utomhus i närheten av biblioteket i Karlstad..

Polisen - 21 feb 18 kl. 13:10

Kritik mot beslag av Naloxon: ”Polisens primära uppgift är inte att beslagta medicin”

Sprutbytesmottagningen i Uppsala har i en artikel i Dagens medicin uppgett att polisen i Uppsala beslagtar Naloxon från missbrukare. Polisen har ingen primär uppgift att beslagta legalt innehav av medicin..

Polisen - 21 feb 18 kl. 11:35

Krafttag mot den öppna narkotikahanteringen

Polisen och Mölndals stad lanserar nu sitt nya medborgarlöfte med fokus på den öppna narkotikahanteringen i det offentliga rummet. Under året kommer en rad aktiviter bidra till att minska problemet med den öppna narkotikahanteringen..

Polisen - 21 feb 18 kl. 11:01

Lyckosam insats mot narkotikaförsäljning via nätet

En nationell polisinsats mot en fentanylsäljare fick ett mycket lyckat resultat i region Syd..

Polisen - 20 feb 18 kl. 13:05

Region Nord - så upplever medborgarna tryggheten i norr

Den senaste nationella trygghetsundersökningen från Brå visar att medborgarna i polisregion Nord till stor del känner sig trygga och att utsattheten för egendomsbrott mot hushåll har minskat..

Polisen - 20 feb 18 kl. 12:54

Man anhållen efter att ha onanerat framför unga tjejer

En man som misstänks för att ha onanerat framför flera unga tjejer i södra Stockholm är nu anhållen misstänkt för sexuellt ofredande..

Polisen - 20 feb 18 kl. 12:32

Två män anhållna efter explosion i Vårby gård

Två män har anhållits skäligen misstänkta för bland annat grovt vållande till annans död efter att en man avled då han hade plockat upp en handgranat i södra Stockholm..

Polisen - 20 feb 18 kl. 10:27

Skarpare åtgärder mot unga kriminella

För att mer effektivt kunna arbeta mot illegala vapen föreslår Polismyndigheten flera lagskärpningar. Det framgår av slutredovisningen av regeringsuppdraget om insatser mot illegala vapen och explosiva varor som lämnades in i dag..

Polisen - 20 feb 18 kl. 09:55

Borås: Medborgarlöfte klart för särskilt utsatta områden

Polisen, Borås stad och AB Bostäder i Borås gör en gemensam satsning för ökad trygghet och minskad brottslighet i de särskilt utsatta områdena i Borås..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.