YLE > Svenskfinland

Tuesday, 17 July, 17:11

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i JakobstadStuderande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.
- Jag är helst bara korta stunder i huset, annars får jag huvudvärk. Heikkilä säger att hon skulle ha velat få mer information om vad som händer i byggnaden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
BI, Jakobstad, Heikkilä, Stubi, Marina Lundqvist, Rune Hagström, Campus Allegro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, lufti BI , upprör, studerandei , Jakobstad
YLE - 23 feb 13 kl. 08:32

Studerande upprörs över dålig kommunikation på Novia och Arcada

Studerandeperspektiv saknas helt i diskussionerna kring Novias och Arcadas framtid. Det upprör studerandekårerna vid yrkeshögskolorna. Studernadekåren ASK vid Arcada och Novium vid Novia är upprörda över att de inte får delta i diskussionerna kring en eventuell fusion av Novia och Arcada.

YLE - 21 feb 17 kl. 14:21

Uppstartsföretag marknadsför Finland för utländska studerande - målet är 100 000 studenter

Uppstartsföretaget Fin-Ed Hub vill locka 100 000 utländska studerande från Asien och särskilt Kina till Finland för att studera inom tre år. Företaget Fin-Ed Hub ska samla alla högskolor i Finland i en och samma tjänst som snart ska lanseras och marknadsföras bland annat via sociala medier i Kina. Tanken är att göra den finländska utbildningen till en av de främsta exportvarorna i Finland, skriver Kauppalehti.

YLE - 11 okt 13 kl. 14:19

Aaltos studentkår fördömer TF-fest: "Väldigt dålig smak"

Teknologföreningen vid Aalto-universitetet i Esbo planerade att ordna en fest med temat politiskt inkorrekt. Festens Facebooksida pryddes av en bild på flera studerande som gör nazisthälsningar. När Yle Huvudstadsregionen frågar TF om festen meddelar man på stående fot att den ställs in.

YLE - 27 nov 15 kl. 05:06

Antalet studerande minskar i Axxell

Allt färre studerar vid yrkesutbildaren Axxell. I våras fanns cirka 4 000 studerande vid Axxell, i september var antalet strax under 3 000. Det beror på att allt färre utbildningar erbjuds vid Axxell.

YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 04 apr 14 kl. 07:21

Sämre hälsovård och högre hyror för studerande

Studerande får nedbantad hälsovård och hyran på studentbostäder stiger. Det här kan bli följderna av regeringens beslut om sparåtgärder som den slog fast på torsdagen. I regeringens plan för de offentliga finanserna ingår att man drar in hyresbidrag till Studenternas hälsovårdsstiftelse och till de bostadsstiftelser som erbjuder studentbostäder.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:33

Studerande nedslås inte av uppsägningar

Flera informationsteknikstuderande vid Uleåborgs universitet är hoppfulla om att få jobb, trots beskedet om att tusen personer inom branschen kommer att få sparken i Uleåborg. Vid Uleåborgs universitet följer man noga med hur branschen utvecklas. ICT-studerande Uula Ranta säger att hans karriärval inte har påverkats av den senaste tidens nyheter om ICT-företag som lägger ner sina enheter i Uleåborg.

YLE - 10 jul 16 kl. 17:59

Många studerande väljer att bo hos sina föräldrar

Tusentals studerande som fått besked om studieplats i huvudstadsregionen letar som bäst med ljus och lykta efter en plats att bo. Samtidigt finns det de som valt en annan väg – att bo hemma medan de studerar. Kön till de bostäder som bjuds ut via Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse är i år rekordlång.

Dagens PS - 09 dec 16 kl. 08:45

Debatt: ”Skolan brutalt dålig”

Rufus Lidman, före detta forskare, i dag författare till flera böcker inom digital marknadsföring och bland annat grundare av världsorganisationen i onlinemarketing och digital rådgivare åt Sveriges Annonsörer, sågar i princip de svenska elevernas skolresultat i senaste PISA-mätningen. Hans åsikt går därmed på tvärs med vad alla andra förståsigpåare hävdat och som applåderat mätresultaten. Visserligen håller Rufus Lidman med om att den negativa trenden stoppats och att eleverna nu når upp till samma nivå som 2009.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Torkan bara fortsätter – också grundvattnet börjar påverkas

Den ovanliga torkan drabbar synbart vattendragen i landskapen i Österbotten, rapporterar NTM-centralen. Nu påverkas också grundvattennivåerna..

YLE - 4 timmar sedan

Tryggt att simma vid allmänna badstränder i Vasa – än så länge inga blågröna alger

Trots det rekordvarma vädret syns inga blågröna alger till vid badstränderna i Vasa. Det är med andra ord fritt fram att njuta av den goda vattenkvaliteten och ta sig ett svalkande dopp..

YLE - 10 timmar sedan

Styrelseproffset Gunvor Kronman: Jag hade en Kalashnikov mot mitt huvud

Gunvor Kronmans livsval och karriär har fört henne över hela världen. Hon har slagit rot om och om igen. I sitt sommarprat tar hon fasta på de platser som förändrat henne för alltid..

YLE - 8 timmar sedan

Efterlysningen 17.7

I veckans omgång av Efterlysningen rymdes allt från kärrhjul till roddbåtar med..

YLE - 12 timmar sedan

80-årig kvinna bestulen på rullator – brott mot äldre ökar på sommaren

Lisa Klemets i Brändö blev bestulen på sin rullator som hon hade parkerat i ett låst trapphus. Inte blir man ju glad när sådant här händer, säger Klemets..

YLE - 12 timmar sedan

Efter fem år av byråkrati kan muddringen av Lappfjärds å starta

Muddringen av Lappfjärds å kan inledas, det slår Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) fast i sitt beslut daterat 13 juli. Vägbyggmästaren Niklas Brandt i Kristinestad är nöjd att de kan komma igång med muddringen men samtidigt irriterad att det tagit fem år att få alla lov godkända..

YLE - Igår: 16:08

Två veckor av fotbollsyra väntar Vasa: "Betyder jättemycket för turismen"

Fotbolls-VM är slut, men fotbollsfesten fortsätter i Vasa med EM-slutspelet för under 19-åringar. Fullbokade hotell glädjer Visit Vasas vd, Max Jansson, som säger att det inte bara handlar om fotboll..

YLE - Igår: 14:22

Effektivare gränskontroll inga problem för kvarkenresenärer

Toppmötet i Helsingfors har gjort att Finland har infört effektivare gränskontroll. Men enligt Wasalines vd Peter Ståhlberg har detta inte påverkat kvarkenresenärerna..

YLE - Igår: 06:44

Fiskare hittades död vid sina nät i Korsnäs

En fiskare från Korsnäs åkte ut för att vittja sina fiskenät vid 8-tiden på söndag morgon. Vid 15-tiden hittades hans båt tom. Mannen hittades död vid sina nät utanför Korsnäs..

YLE - Igår: 05:44

Nu tar Vasa vid där fotbollsfesten avslutades i Ryssland – U19-EM avgörs i Vasa och Seinäjoki

Fotbolls-VM är slut men fotbollsfesten fortsätter i Vasa - nu sätter EM-slutspelet för under 19-åringar igång i Vasa. Turneringen inleds på måndag eftermiddag med Norge-Portugal på fotbollsstadion i Sandviken i Vasa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.