YLE > Svenskfinland

Tuesday, 25 September, 09:48

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i JakobstadStuderande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.
- Jag är helst bara korta stunder i huset, annars får jag huvudvärk. Heikkilä säger att hon skulle ha velat få mer information om vad som händer i byggnaden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
BI, Jakobstad, Heikkilä, Stubi, Marina Lundqvist, Rune Hagström, Campus Allegro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, lufti BI , upprör, studerandei , Jakobstad
YLE - 23 feb 13 kl. 08:32

Studerande upprörs över dålig kommunikation på Novia och Arcada

Studerandeperspektiv saknas helt i diskussionerna kring Novias och Arcadas framtid. Det upprör studerandekårerna vid yrkeshögskolorna. Studernadekåren ASK vid Arcada och Novium vid Novia är upprörda över att de inte får delta i diskussionerna kring en eventuell fusion av Novia och Arcada.

YLE - 21 feb 17 kl. 14:21

Uppstartsföretag marknadsför Finland för utländska studerande - målet är 100 000 studenter

Uppstartsföretaget Fin-Ed Hub vill locka 100 000 utländska studerande från Asien och särskilt Kina till Finland för att studera inom tre år. Företaget Fin-Ed Hub ska samla alla högskolor i Finland i en och samma tjänst som snart ska lanseras och marknadsföras bland annat via sociala medier i Kina. Tanken är att göra den finländska utbildningen till en av de främsta exportvarorna i Finland, skriver Kauppalehti.

YLE - 11 okt 13 kl. 14:19

Aaltos studentkår fördömer TF-fest: "Väldigt dålig smak"

Teknologföreningen vid Aalto-universitetet i Esbo planerade att ordna en fest med temat politiskt inkorrekt. Festens Facebooksida pryddes av en bild på flera studerande som gör nazisthälsningar. När Yle Huvudstadsregionen frågar TF om festen meddelar man på stående fot att den ställs in.

YLE - 27 nov 15 kl. 05:06

Antalet studerande minskar i Axxell

Allt färre studerar vid yrkesutbildaren Axxell. I våras fanns cirka 4 000 studerande vid Axxell, i september var antalet strax under 3 000. Det beror på att allt färre utbildningar erbjuds vid Axxell.

YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 04 apr 14 kl. 07:21

Sämre hälsovård och högre hyror för studerande

Studerande får nedbantad hälsovård och hyran på studentbostäder stiger. Det här kan bli följderna av regeringens beslut om sparåtgärder som den slog fast på torsdagen. I regeringens plan för de offentliga finanserna ingår att man drar in hyresbidrag till Studenternas hälsovårdsstiftelse och till de bostadsstiftelser som erbjuder studentbostäder.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:33

Studerande nedslås inte av uppsägningar

Flera informationsteknikstuderande vid Uleåborgs universitet är hoppfulla om att få jobb, trots beskedet om att tusen personer inom branschen kommer att få sparken i Uleåborg. Vid Uleåborgs universitet följer man noga med hur branschen utvecklas. ICT-studerande Uula Ranta säger att hans karriärval inte har påverkats av den senaste tidens nyheter om ICT-företag som lägger ner sina enheter i Uleåborg.

YLE - 10 jul 16 kl. 17:59

Många studerande väljer att bo hos sina föräldrar

Tusentals studerande som fått besked om studieplats i huvudstadsregionen letar som bäst med ljus och lykta efter en plats att bo. Samtidigt finns det de som valt en annan väg – att bo hemma medan de studerar. Kön till de bostäder som bjuds ut via Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse är i år rekordlång.

Dagens PS - 09 dec 16 kl. 08:45

Debatt: ”Skolan brutalt dålig”

Rufus Lidman, före detta forskare, i dag författare till flera böcker inom digital marknadsföring och bland annat grundare av världsorganisationen i onlinemarketing och digital rådgivare åt Sveriges Annonsörer, sågar i princip de svenska elevernas skolresultat i senaste PISA-mätningen. Hans åsikt går därmed på tvärs med vad alla andra förståsigpåare hävdat och som applåderat mätresultaten. Visserligen håller Rufus Lidman med om att den negativa trenden stoppats och att eleverna nu når upp till samma nivå som 2009.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligt

Arbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..

YLE - 4 timmar sedan

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till topp

Det går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..

YLE - 18 timmar sedan

Klimatet har blivit varmare i alla större europeiska städer - Norden i topp

Fyra finländska städer, däribland Vasa, finns med på listan över de tio europeiska städer där medeltemperaturen har stigit mest. Det har det europeiska journalistnätverket EDJNet kommit till i en sammanställning av data från över hundra års väderobeservationer..

YLE - 19 timmar sedan

Bokrecension: Med musiken dundrade en ny tid in i den finlandssvenska småstaden – Lars Sund skriver om ungdomlig frihetslängtan i skuggan av jantelag och cellulosafabriken

Småstad, cellulosafabrik, jantelag och en moders förväntan på sonens framtid. Det är utgångspunkten för en imponerande berättelse om generationer som krockar, om rock och jazz och ett samhälle i förändring..

YLE - 20 timmar sedan

Minderårig Vasabo står åtalad - planerade massaker i skola i Vöråstan

En 17-årig Vasabo står åtalad för falskt larm sedan han skrivit på nätet att han planerat en skolmassaker. Han åtalas också för att ha spridit sadistiska våldsvideor och barnporr..

YLE - 22 timmar sedan

Oskar Osala letar fortfarande efter gnistan – men spelar garanterat i år: ”Bröderna Smulter har åtminstone försökt värva mig”

Inget är uteslutet, men just nu smakar det inte alls med ishockey. Det konstaterar Oskar Osala, som fortfarande tar paus från livet som proffs. Men den pausen kommer inte att vara för evigt.

YLE - Igår: 06:48

Österbottniska föräldrar efterlyser profylaxkurs i kommunens regi

De österbottniska föräldrarna är rätt nöjda med mödrarådgivningen i landskapet. Många önskar ändå profylaxkurs i kommunens regi och på kommunens bekostnad..

YLE - Igår: 05:00

Stora skillnader i kvaliteten på mödravården - Se hur det ser ut i din kommun

Finland sägs ha världens bästa mödravård men vår granskning visar att kvaliteten på mödravården beror på var du bor. Många kommuner har omorganiserat mödravården under de senaste åren. Resultatet har i värsta fall blivit en mödravård som inte längre stöder mammorna på det sätt som de behöver..

YLE - Igår: 04:55

Vattenägare i Jakobstad förvånade över fiskodlingsplaner i Larsmo

Flera föreningar i Jakobstad överväger att besvära sig mot planerna på en stor fiskodling utanför Öuran i Larsmo. Vattenägare i Jakobstad, en sommarstugeförening och ett väglag anser att de förbigåtts..

YLE - Igår: 04:59

Svenska Yles kartläggning visar att förlossningsrädslan har ökat: “Nu ska jag inte läsa mer på nätet, jag lovar”

Samtidigt som det är tryggare att föda än någonsin tidigare har antalet diagnosticerade fall av förlossningsrädslan fyrdubblats under de senaste tio åren. Svenska Yle har granskat mödravården och statistiken över förlossningsrädsla. Vi har också besökt en poliklinik för förlossningsrädda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.