YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 11:07

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i JakobstadStuderande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.
- Jag är helst bara korta stunder i huset, annars får jag huvudvärk. Heikkilä säger att hon skulle ha velat få mer information om vad som händer i byggnaden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
BI, Jakobstad, Heikkilä, Stubi, Marina Lundqvist, Rune Hagström, Campus Allegro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, lufti BI , upprör, studerandei , Jakobstad
YLE - 23 feb 13 kl. 08:32

Studerande upprörs över dålig kommunikation på Novia och Arcada

Studerandeperspektiv saknas helt i diskussionerna kring Novias och Arcadas framtid. Det upprör studerandekårerna vid yrkeshögskolorna. Studernadekåren ASK vid Arcada och Novium vid Novia är upprörda över att de inte får delta i diskussionerna kring en eventuell fusion av Novia och Arcada.

YLE - 21 feb 17 kl. 14:21

Uppstartsföretag marknadsför Finland för utländska studerande - målet är 100 000 studenter

Uppstartsföretaget Fin-Ed Hub vill locka 100 000 utländska studerande från Asien och särskilt Kina till Finland för att studera inom tre år. Företaget Fin-Ed Hub ska samla alla högskolor i Finland i en och samma tjänst som snart ska lanseras och marknadsföras bland annat via sociala medier i Kina. Tanken är att göra den finländska utbildningen till en av de främsta exportvarorna i Finland, skriver Kauppalehti.

YLE - 11 okt 13 kl. 14:19

Aaltos studentkår fördömer TF-fest: "Väldigt dålig smak"

Teknologföreningen vid Aalto-universitetet i Esbo planerade att ordna en fest med temat politiskt inkorrekt. Festens Facebooksida pryddes av en bild på flera studerande som gör nazisthälsningar. När Yle Huvudstadsregionen frågar TF om festen meddelar man på stående fot att den ställs in.

YLE - 27 nov 15 kl. 05:06

Antalet studerande minskar i Axxell

Allt färre studerar vid yrkesutbildaren Axxell. I våras fanns cirka 4 000 studerande vid Axxell, i september var antalet strax under 3 000. Det beror på att allt färre utbildningar erbjuds vid Axxell.

YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 04 apr 14 kl. 07:21

Sämre hälsovård och högre hyror för studerande

Studerande får nedbantad hälsovård och hyran på studentbostäder stiger. Det här kan bli följderna av regeringens beslut om sparåtgärder som den slog fast på torsdagen. I regeringens plan för de offentliga finanserna ingår att man drar in hyresbidrag till Studenternas hälsovårdsstiftelse och till de bostadsstiftelser som erbjuder studentbostäder.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:33

Studerande nedslås inte av uppsägningar

Flera informationsteknikstuderande vid Uleåborgs universitet är hoppfulla om att få jobb, trots beskedet om att tusen personer inom branschen kommer att få sparken i Uleåborg. Vid Uleåborgs universitet följer man noga med hur branschen utvecklas. ICT-studerande Uula Ranta säger att hans karriärval inte har påverkats av den senaste tidens nyheter om ICT-företag som lägger ner sina enheter i Uleåborg.

YLE - 10 jul 16 kl. 17:59

Många studerande väljer att bo hos sina föräldrar

Tusentals studerande som fått besked om studieplats i huvudstadsregionen letar som bäst med ljus och lykta efter en plats att bo. Samtidigt finns det de som valt en annan väg – att bo hemma medan de studerar. Kön till de bostäder som bjuds ut via Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse är i år rekordlång.

Dagens PS - 09 dec 16 kl. 08:45

Debatt: ”Skolan brutalt dålig”

Rufus Lidman, före detta forskare, i dag författare till flera böcker inom digital marknadsföring och bland annat grundare av världsorganisationen i onlinemarketing och digital rådgivare åt Sveriges Annonsörer, sågar i princip de svenska elevernas skolresultat i senaste PISA-mätningen. Hans åsikt går därmed på tvärs med vad alla andra förståsigpåare hävdat och som applåderat mätresultaten. Visserligen håller Rufus Lidman med om att den negativa trenden stoppats och att eleverna nu når upp till samma nivå som 2009.

Fler nyheter från YLE

YLE - 14 timmar sedan

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - Igår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - Igår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - Igår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - I förrgår: 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - I förrgår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - I förrgår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - I förrgår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - I förrgår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.