YLE > Svenskfinland

Tuesday, 18 December, 12:55

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i JakobstadStuderande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.
- Jag är helst bara korta stunder i huset, annars får jag huvudvärk. Heikkilä säger att hon skulle ha velat få mer information om vad som händer i byggnaden.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
BI, Jakobstad, Heikkilä, Stubi, Marina Lundqvist, Rune Hagström, Campus Allegro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, lufti BI , upprör, studerandei , Jakobstad
YLE - 23 feb 13 kl. 08:32

Studerande upprörs över dålig kommunikation på Novia och Arcada

Studerandeperspektiv saknas helt i diskussionerna kring Novias och Arcadas framtid. Det upprör studerandekårerna vid yrkeshögskolorna. Studernadekåren ASK vid Arcada och Novium vid Novia är upprörda över att de inte får delta i diskussionerna kring en eventuell fusion av Novia och Arcada.

YLE - 21 feb 17 kl. 14:21

Uppstartsföretag marknadsför Finland för utländska studerande - målet är 100 000 studenter

Uppstartsföretaget Fin-Ed Hub vill locka 100 000 utländska studerande från Asien och särskilt Kina till Finland för att studera inom tre år. Företaget Fin-Ed Hub ska samla alla högskolor i Finland i en och samma tjänst som snart ska lanseras och marknadsföras bland annat via sociala medier i Kina. Tanken är att göra den finländska utbildningen till en av de främsta exportvarorna i Finland, skriver Kauppalehti.

YLE - 11 okt 13 kl. 14:19

Aaltos studentkår fördömer TF-fest: "Väldigt dålig smak"

Teknologföreningen vid Aalto-universitetet i Esbo planerade att ordna en fest med temat politiskt inkorrekt. Festens Facebooksida pryddes av en bild på flera studerande som gör nazisthälsningar. När Yle Huvudstadsregionen frågar TF om festen meddelar man på stående fot att den ställs in.

YLE - 27 nov 15 kl. 05:06

Antalet studerande minskar i Axxell

Allt färre studerar vid yrkesutbildaren Axxell. I våras fanns cirka 4 000 studerande vid Axxell, i september var antalet strax under 3 000. Det beror på att allt färre utbildningar erbjuds vid Axxell.

YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 04 apr 14 kl. 07:21

Sämre hälsovård och högre hyror för studerande

Studerande får nedbantad hälsovård och hyran på studentbostäder stiger. Det här kan bli följderna av regeringens beslut om sparåtgärder som den slog fast på torsdagen. I regeringens plan för de offentliga finanserna ingår att man drar in hyresbidrag till Studenternas hälsovårdsstiftelse och till de bostadsstiftelser som erbjuder studentbostäder.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:33

Studerande nedslås inte av uppsägningar

Flera informationsteknikstuderande vid Uleåborgs universitet är hoppfulla om att få jobb, trots beskedet om att tusen personer inom branschen kommer att få sparken i Uleåborg. Vid Uleåborgs universitet följer man noga med hur branschen utvecklas. ICT-studerande Uula Ranta säger att hans karriärval inte har påverkats av den senaste tidens nyheter om ICT-företag som lägger ner sina enheter i Uleåborg.

YLE - 10 jul 16 kl. 17:59

Många studerande väljer att bo hos sina föräldrar

Tusentals studerande som fått besked om studieplats i huvudstadsregionen letar som bäst med ljus och lykta efter en plats att bo. Samtidigt finns det de som valt en annan väg – att bo hemma medan de studerar. Kön till de bostäder som bjuds ut via Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse är i år rekordlång.

Dagens PS - 09 dec 16 kl. 08:45

Debatt: ”Skolan brutalt dålig”

Rufus Lidman, före detta forskare, i dag författare till flera böcker inom digital marknadsföring och bland annat grundare av världsorganisationen i onlinemarketing och digital rådgivare åt Sveriges Annonsörer, sågar i princip de svenska elevernas skolresultat i senaste PISA-mätningen. Hans åsikt går därmed på tvärs med vad alla andra förståsigpåare hävdat och som applåderat mätresultaten. Visserligen håller Rufus Lidman med om att den negativa trenden stoppats och att eleverna nu når upp till samma nivå som 2009.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Efterlysningen 18.12

Bilar, skidor, leksaksångmaskin och en väldigt liten kamin bland veckans efterlysningar..

YLE - 4 timmar sedan

Larmrapport om Finlands natur - hälften av alla naturtyper är i fara

Hälften av Finlands naturtyper är hotade visar en undersökning från Finlands miljöcentral. Värst är läget i södra Finland och särskilt gäller hoten kusttrakterna. Jämfört med läget för tio år sedan har hoten mot naturtyperna bara ökat..

YLE - 7 timmar sedan

Obekvämt att lussa på herkklubb - Finlands lucior berättar

Flera lucior och tärnor har upplevt lussandet på Svenska Klubben i Helsingfors som obehagligt. - När talet tog slut sa han: ”Nu är det min rätt att ge lucia en kyss”..

YLE - 7 timmar sedan

Rondell eller trafikljus in till Jakobstad från öster – det är frågan

Tre färska konsultutredningar och minst femton års planering har fortfarande inte gett en slutlig lösning på korsningsproblemet vid östra infarten till Jakobstad. I mitten på april gick tekniska nämnden med minsta möjliga marginal in för en rondelllösning men sista ordet är inte sagt i den här frågan..

YLE - 7 timmar sedan

Inga mera resurser för behandling av skarvärenden - "de talar för döva öron"

Egentliga Finlands NTM- central har inte fått mera resurser för att sköta om ansökningar om undantagstillstånd för skarvåtgärder. Detta trots att justitiekanslerämbetet i höstas ansåg att resursbrist inte kan accepteras som motivering till dröjsmål i behandlingen..

YLE - 15 timmar sedan

Om ett drygt år kan 16-åriga korsholmaren Anna vara Vasabo - "kollektivtrafik, skola och hobbyer viktigt för unga i fusionen"

16-åriga Anna Skoglund, medlem i Korsholms ungdomsfullmäktige, har inte ännu hunnit bekanta sig med vad fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm innebär men hon ska sätta sig in i det lite närmare. Hon tror att vårens rådgivande folkomröstning blir intressant..

YLE - 20 timmar sedan

Chefsläkare i Jakobstad: Troligt att personer i karantän haft mässling – inga misstankar om andra smittade

Inga nya fall av mässling har upptäckts i Jakobstadsregionen, men det är sannolikt att några av de personer som varit i karantän insjuknat i mässling, säger chefsläkare Pia-Maria Sjöström i ett pressmeddelande..

YLE - 21 timmar sedan

Busslinjen Runsor express fortsätter i vår – Vasaborna hittar till bussen

Turen klockan 7.30 från Västervik är den populäraste, då har bussen, med plats för 23 passagerare, varit nästan fullsatt. De flesta åker hela vägen från Västervik och Gerby till Runsor..

YLE - Igår: 09:54

ABB säljer Power Grids till Hitachi

ABB meddelade på måndagen att man ska sälja ABB Power Grids till japanska Hitachi. Den här affären kommer att skapa ett nytt ABB, som blir en ledande aktör inom det digitala området, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer..

YLE - Igår: 06:07

Seinäjoki tio år efter fusionen – från uppslitande folkomröstning till en enad kommun

Vid årsskiftet har det gått tio år sedan Seinäjoki gick samman med Nurmo och Ylistaro. Efter det har mycket hänt i det nya Seinäjoki – både positivt och negativt. Vilka paralleller kan man dra till fusionsplanerna mellan Vasa och Korsholm?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.