Sydsvenskan > Nyheter

Thursday, 24 September, 22:46

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Wall Street tror på Obama men hoppas på RomneyUSA:s finanselit satsar mest pengar på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Men trots en svag ekonomi har Wall Street klarat sig bra med Barack Obama i Vita huset.Kanske är det delvis personligt. Efter att de stora bankerna getts statlig nödhjälp under den stora finanskrisen 2008 nöjde sig inte Obama med att bara skärpa reglerna för övervakning av finanssektorn. Han tog sig också för att kalla välmående bankirer för ?
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Street, Obama, Romney, USA, Mitt Romney, Wall Street, Barack Obama, Vita, Wall Streets, New York, Dow Jones, Obamas, Sandy, Ben Bernanke, Federal Reserve, Bernanke, Romneyseger, Romneys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wall, Street, tror, Obamamen , hoppas, Romney
DI - 14 okt 16 kl. 10:42

Wall Street tror på räntehöjning

En stor majoritet av ekonomerna på Wall Street förväntar sig en decemberhöjning från Federal Reserve. Det visar en undersökning som Wall Street Journal låtit göra med 59 svarande. Totalt svarar över 80 procent att man tror att Federal Reserve slår till med en höjning i december..

E24 - 11 okt 11 kl. 10:33

Mäklare på Wall Street tror på bonus

Aktörerna på Wall Street är förhoppningsfulla inför nästa bonusrunda. Oron på finansmarknaden är inget hinder, tvärt om..

E24 - 21 jun 11 kl. 10:08

Nu vill Obama ha fred på Wall Street

Han har kallat dem ?fat cats? och gått hårt åt deras vidlyftiga bonus­utbetalningar.

Opinionen.se - 25 jan 13 kl. 03:45

Tuff jurist får vakta Wall Street

President Barack Obama fortsätter att bygga sitt lag inför andra mandatperioden. På torsdagen nominerade han Mary Jo White till chef för finansinspektionen SEC. Som åklagare drev hon mål mot terrorister och maffialedare i New York och som privatpraktiserande jurist har hon erfarenhet från finansvärlden.

Cornucopia - 16 apr 17 kl. 14:28

Orädda flickan på Wall Street - en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag

Flickan på Wall Street, som orädd står mitt emot marknadens rasande tjur, är en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag. Som sådan är den extremt lyckad, men Greg Fallis påtalar att dess fortsatta existens inte är svart vit.
Den rasande tjuren (eng raging bull) på Wall Street är faktiskt sk gerillakonst, som ägs av konstnären och efter att ursprungligen avlägsnats numera på nåder tillåts plats på Wall Street.

Dagens PS - 11 jan 18 kl. 10:53

Wall Street-oraklet: ”Får ett dåligt slut”

Warren Buffett tror på tragiskt öde för bitcoin-yran. Det säger den legendariske investeraren, näst rikast i världen enligt Forbes, till CNBC, skriver Affärsvärlden på nätet. ”Jag kan nästan helt säkert säga att kryptovalutorna kommer att få ett dåligt slut”, spår Warren Buffett, som uppges vara god för 88,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 723 miljarder kronor.

NSD - 28 jul 11 kl. 15:32

Wall Street vädjar om ny budget

En rad tunga företagsledare på Wall Street skickar nu brev till president Barak Obama och vädjar om en uppgörelse kring den amerikanska budgeten. Enligt brevet blir konsekvenserna väldigt allvarliga om inte någon överenskommelse nås. Företagsledarna, som bland annat kommer från finansjättarna JP Morgan och Goldman Sachs, skriver att den ekonomiska uppgången i USA fortfarande är mycket ömtålig..

SvD - 21 nov 12 kl. 16:58

Romneystöd kan bli dyrt för Wall Street

Wall Street lyckades inte slå undan benen på Obama - nu tvingas de plocka fram fredspipan..

Affärsvärlden - 04 sep 14 kl. 11:03

Astra anlitade rådgivare från Wall Street

Astra Zeneca anlitade, i samband med Pfizers försök att köpa upp bolaget, rådgivare från Wall Street med nära band till Obama-administrationen..

DI - 06 mar 19 kl. 07:57

Uppgifter: Trump vill reglera ersättningar på Wall Street

Diskussionen om regelringar av löner och bonusar på Wall Street är tillbaka på agendan i USA. Enligt uppgifter i amerikanska medier vill Trumpadministrationen införa regelverk som Barack Obama tidigare misslyckats med..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.