HBL > Finland

Friday, 24 May, 20:21

HBL - 28 okt 12 kl. 20:36

Sannfinländarna tar en plats i GrankullaSannfinländarna ser ut att ta sitt första mandat i Grankulla medan Samlingspartiet verkar tappa ett. Svenska Folkpartiet ser ut att få hålla sina mandat. Det är läget när 80 procent av rösterna räknats.Det är sannfinländaren Taisto Miettinen som tar partiets första mandat i Grankulla.  Taisto Miettinen är till utbildningen jurist och ekonom.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Grankulla, Samlingspartiet, Folkpartiet, Taisto Miettinen, Miettinen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarna, taren plats i , Grankulla
YLE - 10 apr 15 kl. 04:53

Sannfinländarna tror på tre mandat i Österbotten

Sannfinländarna tror sig kunna bevara sina tre mandat i Vasa valkrets. Jarkko Leiniö som är sekreterare vid Sannfinländarnas distriktskontor i Södra Österbotten tror att partiet dessutom kan locka väljare från både SFP och SDP. - Människornas mottagande vid olika valtillställningar talar sitt tydliga språk.

YLE - 14 jun 17 kl. 11:30

Toimi Kankaanniemi: Jag stannar i Sannfinländarna

Tidigare ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp Toimi Kankaanniemi överraskades av att riksdagsgruppen splittrades på tisdagen. Han är besviken över sättet på vilket det hela gick till. Toimi Kankaanniemi som har avsagt sig ordförandeskapet för riksdagsgruppen är besviken över att ingen informerade honom om att vissa övervägde att lämna gruppen.

YLE - 28 okt 12 kl. 21:04

Sannfinländarna gör premiär i Grankulla

Sannfinländarna får sitt första mandat i Grankulla, medan Samlingspartiet backar med ett mandat. Alla röster har nu räknats. Sfp fortsätter som det största partiet med 18 mandat.

YLE - 02 sep 15 kl. 18:01

Nu är sannfinländarna inte längre rädda för journalister

- Jag skulle nog inte stiga i en så liten båt. Det säger Sampo Terho och tittar på en liten jolle som några unga ester använde för att fly över Östersjön på 80-talet. Den sannfinländska riksdagsgruppen ägnade sig åt turism med politiskt innehåll på sjöfartsmuseet i Kotka i samband med sitt sommarmöte.

YLE - 20 apr 15 kl. 01:08

Samlingspartiet trea efter Sannfinländarna

Kampen om andraplaceringen i valet blev en veritabel thriller. Länge såg det ut som om Samlingspartiet och SDP skulle gå i mål som lika stora, men så blev det inte. Sannfinländarna gick förbi Samlingspartiet på slutrakan.

YLE - 25 jun 15 kl. 13:05

”Granska inte endast Sannfinländarna”

Den svenska granskande gruppen ”Inte Rasist Men …” som granskar Sverigedemokraterna skulle gärna se att någon granskar Sannfinländarna på ett liknande sätt i Finland. Ungdom mot rasism i Finland skulle hellre se att någon granskade rasismen överlag – inte endast Sannfinländarna. I onsdagens HBL efterlyser Oskar Schau från den granskande gruppen ”Inte Rasist Men …” att någon borde granska Sannfinländarna, nu då de sitter i regeringen.

HBL - 09 jul 12 kl. 15:15

Sydkusten tänder inte på Sannfinländarna

Språket, SFP och starka lokala politiker har hittills stoppat Sannfinländarnas frammarsch i de nyländska kustkommunerna. Här finns en utbredd språklig allergi mot Sannfinländarna och deras inställning till svenskan, förklarar Raseborgsbon Ralf Friberg.Hbl granskar Sannfinländarna inför höstens kommunalval.

YLE - 14 jun 17 kl. 10:03

Splittringen inom Sannfinländarna: Var det faktiskt värderingarna som avgjorde?

Då Juha Sipiläs Centern och Samlingspartiets Petteri Orpo bestämde sig för att ödelägga samarbetet med det förnyade Sannfinländarna som leds av Jussi Halla-aho, angavs Halla-ahos olämpliga värdegrund som den viktigaste orsaken. Också då Centern och Samlingspartiet igår meddelade att de tar tillbaka den sannfinländska utbrytargruppen Nytt alternativ till regeringen, angavs värderingar som orsak. Statsminister Juha Sipilä sade vid presskonferensen igår kväll att de tidigare och nuvarande sannfinländarnas värderingsskillnader i synnerhet i invandringsfrågor är betydande.

YLE - 09 feb 15 kl. 05:06

Inga misstänkta i attackerna mot Sannfinländarna

Helsingforspolisen vet inte vem som ligger bakom de upprepade attackerna mot Sannfinländarnas kontor i Helsingfors och prioriterar inte fallet. Anarkisten Suvi Auvinen säger att Sannfinländarna får vad de förtjänar. Polisen utreder nu tre attacker i september, november och under nyårsnatten mot Sannfinländarnas kontor på Tavastvägen.

YLE - 04 jun 13 kl. 16:08

"Sannfinländarna profilerar sig inför EU-valet"

Sannfinländarnas kritik av Greklandspaketet ska ses som profilering av partiet inför EU-parlamentsvalet om ett år, säger Lauri Karvonen som är professor i statskunskap vid Åbo Akademi. Sannfinländarna kritiserade på förstasidesannons i söndagens Helsingin Sanomat regeringen för att det i Greklandsavtalet inte skulle finnas några säkerheter för de finländska åtagandena. Regeringspartierna har konsekvent avvisat den här kritiken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.