Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 21 January, 10:28

Trelleborgs Allehanda - 27 okt 12 kl. 06:30

Minskade bidrag slår hårt mot yrkesutbildningarHöstterminen 2012 och vårterminen 2013 erbjuder Vuxenutbildningen i Trelleborg endast yrkesutbildningar med inriktningarna handel och omvårdnad. Det innebär att utbildningarna svets, hotell och restaurang, bygg och CNC har fått stryka på foten. 2011 fanns statsbidrag för drygt 100 helårsplatser på yrkesutbildningarna.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg, Elna Johansson, Vuxenutbildningen, CNC, Lernia, Det, Söderslättsgymnasiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskade bidragslår , hårtmot , yrkesutbildningar
YA - 03 sep 14 kl. 04:00

Klassisk fläskmeny

Socialdemokraterna har valt väg. Den leder till högre bidrag och högre skatter.
Folk är trötta på att valet ska handla om att bara få någon extra hundring i den egna plånboken, förklarade Stefan Löfven i inledningen på den presskonferensen där Socialdemokraternas valmanifest presenterades.

BT - 14 jun 12 kl. 00:40

Partiledardebatt på sparlåga

Det blev en något lam tillställning när partiledarna möttes för den sista debatten under riksdagsåret. Fredrik Reinfeldt tog på sig statsmannakostymen när EU:s skuld- och finanskris fördes in i den svenska politiken. Det stämmer att ökade stimulanser och mer bidrag varken är rätt recept söder om Alperna eller i Sverige.

YA - 18 dec 13 kl. 04:00

Mjukisen Ingves

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT
Stefan Ingves kapitulerar om reporäntan. Ansvaret för att hantera en lånebubbla lägger han på regeringen.
För första gången på länge var riksbanksdirektionen enig.

YA - 28 mar 14 kl. 04:00

Mot första jobbet

Foto: Staffan Claesson / TT
För att ett lärlingssystem ska bli framgångsrikt måste arbetsmarknadens parter ta ett större ansvar.
Sysselsättningsgraden hos personer mellan 20 och 24 år ligger på cirka 60 procent, vilket är en minskning med 20 procentenheter sedan i början av 1990-talet. Det pekar tydligt på att ungas etablering på arbetsmarknaden sker senare än förr.

Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 12:45

Ska alla få jobba krävs fler enkla jobb. Det, Löfven, är viktigare än vad LO tycker.

Den största klyftan i Sverige går mellan dem som har jobb och dem som inte har det. Och när statsminister Stefan Löfven (S) talar om att det går bra nu på arbetsmarknaden är det bara halva sanningen."Det finns 100 000 lediga jobb och över 100 bristyrken", sade Löfven i inledningen av onsdagens extra riksdagsdebatten om vägen inpå den svenska arbetsmarknaden.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Kommunen nöjd med jämställdhetsbonus – ”Har skapat diskussion”

Ungefär tio kommunanställda per år får jämställdhetsbonus efter att de delat lika på föräldraledigheten med sin partner. ”Även om det kanske inte är ett jättestort antal som har nyttjat premien har det skapat diskussion”, säger Eva-Lena Sanderberg, tillförordnad HR-chef på Trelleborgs kommun..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 18:46

Brand: Container brann nära skola

Trelleborgs Allehanda - Igår: 21:16

Nervkittlande när Pirates föll hemma

Mötet med Bankeryd var en konsekvent underhållande tillställning. I ett dramatiskt slutskede, där Pirates hade möjlighet att vinna, gick segern istället till gästerna, 79–77. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Cecilia trotsade ögonsjukdomen – blev fotograf: ”Bestämmer jag mig för något blir det så”

Cecilia Öberg har trotsat sin ögonsjukdom nystagmus flera gånger i livet och gjort saker som andra inte trott att hon skulle klara. För ett drygt år sedan registrerade hon sin firma Fotografmamman. I dag kommer kunderna från hela Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Trelleborg fortsatt under rikssnittet för pappaledighet

Pappor tar ut allt mer av föräldraledigheten men Trelleborg ligger fortsatt under rikssnittet. Trelleborgaren Martin Skånberg delar lika på föräldradagarna med sin fru och tycker det är trist att inte fler gör samma sak..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Brorsson stannar i Malmö FF

Malmö FF förlänger kontraktet med Franz Brorsson – som samtidigt lånas ut till danska klubben Esbjerg FB..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Musbajs, smuts och oskyddade livsmedel i skolkök

I Smygeskolans utspisningskök hittade miljöinspektören musspillning, livsmedel som förvarades utan skydd och smutsiga arbetsbänkar, golv och väggar. Nu ställs krav på en åtgärdsplan..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Trelleborgare deltog i tyngdlyftningstävling i Köpenhamn

Under helgen deltog tre tyngdlyftare från Trelleborgsklubben United Fighters i Köpenhamn CWC, där man tävlade sida vid sida med världseliten..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

FCT vidare i Nils Holgersson Cup

Under helgen drog Nils Holgersson Cup igång. I slutspelet som fortgår kommande helg är FC Trelleborg kommunens hittills enda representant. .

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Trelleborgs kommun backar om gratis blöjor

Efter att ha startat en snabbupphandling för att kunna erbjuda gratis blöjor på förskolan har nu bildningsförvaltningen ändrat sig. Detta efter rekommendationer från Sveriges kommuner och regioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.