Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 25 September, 12:47

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, missnöjdmed , busstrafikenmot , Hässleholm
Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 07:30

Protest mot minskad busstrafik engagerar

Foto: Lasse Ottosson
”Byt gärna ut några av alla tomma tåg och ersätt dem med bussar både vardag och helg” står det i pappren som 358 bybor i Mala och Vankiva skrivit på för fler bussturer.
När Pågatågen började gå mellan Hässleholm och Markaryd minskades busstrafiken på sträckan. Vankiva och Mala som inte har något tågstopp blev hårt drabbade, från att ha haft 27 dagliga turer går nu bussarna endast sju gånger om dagen och inte alls på helgen.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 08:30

Wachtmeister kritisk mot bussindragning

Foto: Lasse Ottosson
I våras kom indikationerna på att buss 542 skulle få ändrad linjesträckning, och lämna Vanås utan linjetrafik. I höstas kom så Skånetrafikens förslag svart på vitt. Stiftelsens grundare Marika Wachtmeister har följt debatten under året.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 09:00

Klagomålen strömmar in

Klagomålen haglar in till Östra Göinge kommun angående förändringarna i busstrafiken.
Som Kristianstadsbladet tidigare konstaterat är det många kommuninvånare som har åsikter om de nya linjesträckningarna och den nya tidtabellen som sjösattes i mitten på december. Kommunen, Skånetrafiken och den nya entreprenören Bergkvara Buss träffades i förra veckan för att diskutera situationen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Matjätte nyanställer 60

Bergendahs Foods satsning på e-handel innebär att företaget måste rekrytera ett 60-tal personer innan årets slut. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Domare stoppar jakt och räddar björnar

Grizzlybjörnarna i den amerikanska nationalparken Yellowstone kan andas ut efter att ha fått hjälp av rättsväsendet. En domare har beslutat att de ska fridlysas på nytt, rapporterar BBC News. Därmed stoppas planerna på den första björnjakten i parken på närmare 30 år.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

EU-parlamentet behöver inte visa utlägg

Till vad använder EU-parlamentets ledamöter sina allmänna utlägg och reseersättningar egentligen? Det ville en stor grupp undersökande journalister få reda på - men får nu avslag även av EU-domstolen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Skotthål i Malmö undersöks av polis

Ett skotthål i en fönsterruta till en lägenhet i Malmö ska undersökas av polisen. Dörrknackning i området ska också göras. Polisen kontaktades av en person som berättade att någon skjutit in i en lägenhet i Malmö, och väl på platsen konstaterade polisen att det rör sig om ett skotthål i en ruta.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sextio länder vill ha förbud mot tortyrhandel

Spikbatonger, medeltida bojor, tumskruvar, giftcocktails och gaskamrar. Trots att tortyr är förbjudet så tillverkas och säljs tortyrverktyg till köpare världen över.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Jourhavande: ”Fullständigt kaos, alla går med hörlurar och tittar ner i sina mobiler”

Rikspolitik och talmansval dominerar dagens spalt. Men även problem med farliga gångtrafikanter med hörlurar och mobil lyfts. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Trasig hiss drabbar äldre på boende

En återkommande trasig hiss har ställt till det för boende på äldre- och demensboendet Österängsgården. En 89-årig man har de senaste dagarna missat sjukhusbesök inför operation och dottern är orolig för att han även ska missa sin operation..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Sverige behöver också en debatt om Public service

Nedskärningar i Danmarks radio är inte en attack mot pressfriheten. Det vore bra att krympa budgeten för SVT och SR också..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Statsvetare: Nu börjar det verkliga spelet

Talman är på plats och statsministern är entledigad. Nu är det dags för partierna att kavla upp ärmarna och börja förhandla på riktigt för att få en ny regering på plats. - Nu börjar det verkliga spelet, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hammarby tappar landslagsmittfältare

Hammarby tappar sin australiska landslagsspelare Elise Kellond-Knight efter säsongen. Mittfältaren vänder hem till Melbourne City efter den allsvenska avslutningen den 27 oktober.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.