Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 22 June, 03:57

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot HässleholmI september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hässleholm, Östra Göinge, Skånetrafiken, Skåne, Knislingebor, Wanås, Tommy Johansson, Broby, Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, missnöjdmed , busstrafikenmot , Hässleholm
Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 07:30

Protest mot minskad busstrafik engagerar

Foto: Lasse Ottosson
”Byt gärna ut några av alla tomma tåg och ersätt dem med bussar både vardag och helg” står det i pappren som 358 bybor i Mala och Vankiva skrivit på för fler bussturer.
När Pågatågen började gå mellan Hässleholm och Markaryd minskades busstrafiken på sträckan. Vankiva och Mala som inte har något tågstopp blev hårt drabbade, från att ha haft 27 dagliga turer går nu bussarna endast sju gånger om dagen och inte alls på helgen.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 08:30

Wachtmeister kritisk mot bussindragning

Foto: Lasse Ottosson
I våras kom indikationerna på att buss 542 skulle få ändrad linjesträckning, och lämna Vanås utan linjetrafik. I höstas kom så Skånetrafikens förslag svart på vitt. Stiftelsens grundare Marika Wachtmeister har följt debatten under året.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 09:00

Klagomålen strömmar in

Klagomålen haglar in till Östra Göinge kommun angående förändringarna i busstrafiken.
Som Kristianstadsbladet tidigare konstaterat är det många kommuninvånare som har åsikter om de nya linjesträckningarna och den nya tidtabellen som sjösattes i mitten på december. Kommunen, Skånetrafiken och den nya entreprenören Bergkvara Buss träffades i förra veckan för att diskutera situationen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Polisen liknar fentanyldöden vid epidemi

Den livsfarliga drogen fentanyl har skördat hundratals liv i Sverige på bara några få år, vilket innebär att fentanyl har passerat heroin som den dödligaste drogen. Polisen liknar utvecklingen vid en epidemi, men säger att utvecklingen har vänts.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Ingen röstning om migrationsförslag

Det verkar inte bli någon röstning denna vecka om det så kallade kompromissförslag om invandring som Republikanerna vill lägga fram i USA:s kongress. Ett möte med ledamöter i representanthuset på torsdagen, inför en planerad omröstning på fredagen, visade på oenighet.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Brand i bilar hotar bostadshus

Flera bilar brinner i Oxie i Malmös utkanter. Elden hotar även bostäder. - Det finns en spridningsrisk till en radhuslänga, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Man skjuten till döds i Malmö

En 24-årig man som under kvällen blev skjuten i stadsdelen Lindängen i Malmö har avlidit, enligt polisen. Larmet om skottlossning kom in strax efter klockan 22. Polisen har fattat beslut om att skjutningen ska hanteras som en så kallad särskild händelse.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Man åtalas efter smittsamt samlag

En man i Hälsingland har åtalats för grov misshandel, alternativt grovt vållande till sjukdom, efter att ha smittat en kvinna med hepatit B. De hade flera oskyddade samlag under slutet av 2016, skriver helahälsingland. se.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Väg 19 avstängd efter singelolycka

En personbil körde av vägen och in i ett träd. Personen har klagat på ryggsmärtor och taket på bilen kommer nu klippas upp för att få ut personen..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Debut med stora ambitioner

Apokalypsen är nära i den svenska thrillern ”Den blomstertid nu kommer”, där landmärken sprängs i luften och döda fåglar faller från skyn. Resultatet är en ojämn film med fin stämning..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Motion om att likvidera bolag avslogs

Alternativets motion om att likvidera Bromölla Fritidscenter på grund av att det inte är ekonomiskt självbärande fick stöd av både Miljöpartiet och Gert Rosenlind (-) i kommunfullmäktige. .

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Elev blev brännskadad av limpistol

Eleverna ville testa hur mycket lim de kunde trycka ut på en gång. En elev fick brännskador..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Kulturkrönika: Tre Österlenskildringar tränger bakom idyllen

Lokala, välkända miljöer ger självklart romaner färg och must. I böckerna får vi reda på vad som döljs bakom den idylliska ytan. Men för en fullödig läsupplevelse krävs det också att karaktärerna får liv, att de lämnar det lokala och blir allmängiltiga, anser YA:s kulturskribent Ulf Mårtensson som läst tre nyutgivna böcker som utspelar sig på Österlen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.