Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:20

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot HässleholmI september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hässleholm, Östra Göinge, Skånetrafiken, Skåne, Knislingebor, Wanås, Tommy Johansson, Broby, Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, missnöjdmed , busstrafikenmot , Hässleholm
Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 07:30

Protest mot minskad busstrafik engagerar

Foto: Lasse Ottosson
”Byt gärna ut några av alla tomma tåg och ersätt dem med bussar både vardag och helg” står det i pappren som 358 bybor i Mala och Vankiva skrivit på för fler bussturer.
När Pågatågen började gå mellan Hässleholm och Markaryd minskades busstrafiken på sträckan. Vankiva och Mala som inte har något tågstopp blev hårt drabbade, från att ha haft 27 dagliga turer går nu bussarna endast sju gånger om dagen och inte alls på helgen.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 08:30

Wachtmeister kritisk mot bussindragning

Foto: Lasse Ottosson
I våras kom indikationerna på att buss 542 skulle få ändrad linjesträckning, och lämna Vanås utan linjetrafik. I höstas kom så Skånetrafikens förslag svart på vitt. Stiftelsens grundare Marika Wachtmeister har följt debatten under året.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 09:00

Klagomålen strömmar in

Klagomålen haglar in till Östra Göinge kommun angående förändringarna i busstrafiken.
Som Kristianstadsbladet tidigare konstaterat är det många kommuninvånare som har åsikter om de nya linjesträckningarna och den nya tidtabellen som sjösattes i mitten på december. Kommunen, Skånetrafiken och den nya entreprenören Bergkvara Buss träffades i förra veckan för att diskutera situationen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Frivilligt att betala kanotavgift – om man tar med kanoten själv

Vill man inte betala serviceavgift i Immeln, om man inte hyr kanot genom uthyrare, kommer man undan. Det är slutsatsen man kan dra inför införandet av avgiften vid årsskiftet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Procentuell löneökning kan bidra till allt fler fattigpensionärer

Välståndsland – hur då? Om man nu får önska, skulle det vara ett land, där alla medborgare kan leva ett drägligt liv utan att bekymra sig över om att det finns mat på bordet även under slutet av månaden och att man dessutom har tak över huvudet. Så är det inte i en hel del länder och tyvärr får man väl konstatera att detta gäller även Sverige..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Så fördelas välfärdsmiljarderna

Östra Göinge är en av de kommuner i landet som får högst andel av välfärdsmiljarderna från regeringen. Nästa år är man tia i landet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Spånga kraftverk fall för miljödomstolen

Miljö står emot vinstintresse. Länsstyrelsens föreläggande har fått ägarna till Spånga kraftverk att vända sig till domstol..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

En resa i naturens bildvärld

I 38 år har viljan att uttrycka sig genom konsten varit ett djupt behov för konstnären Stefan Igelström. Nu finns hans bildvärldar till beskådning på Kulturhuset..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Minnesord Curt Nycander

Tidigare vice verkställande direktören vid Vin & Sprit AB, Curt Nycander, Rättvik, har avlidit efter en kort tids sjukdom 82 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Lilli-Britt och sonen Carl Fredrik Nycander med familj..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Styrka och svaghet går hand i hand

Hon räds inte att bli gammal. Att dö ung frestar inte. För Malin Riemann vet vad det innebär, då hon förlorade dottern Selma mot leukemin.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Växande överskott för kommunen

Siffrorna för kommunens ekonomi fortsätter att peka uppåt. Årets resultat förväntas landa på 125 miljoner plus..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Goda villkor för kultur i Bromölla

Bromölla kommun hamnar på en nittonde placering på listan över skånska kommuners pengar till kultur. "De som är aktiva och tar del av våra evenemang är ofta positiva.".

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bilist hade 1,5 promille i blodet

Mannen nekar till att ha kört bil kraftigt berusad. Ett vittne har dock observerat honom. Nu åtalas han misstänkt för grovt rattfylleri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.