Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 22 February, 03:55

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot HässleholmI september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hässleholm, Östra Göinge, Skånetrafiken, Skåne, Knislingebor, Wanås, Tommy Johansson, Broby, Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, missnöjdmed , busstrafikenmot , Hässleholm
Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 07:30

Protest mot minskad busstrafik engagerar

Foto: Lasse Ottosson
”Byt gärna ut några av alla tomma tåg och ersätt dem med bussar både vardag och helg” står det i pappren som 358 bybor i Mala och Vankiva skrivit på för fler bussturer.
När Pågatågen började gå mellan Hässleholm och Markaryd minskades busstrafiken på sträckan. Vankiva och Mala som inte har något tågstopp blev hårt drabbade, från att ha haft 27 dagliga turer går nu bussarna endast sju gånger om dagen och inte alls på helgen.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:39

Försämringar för pendlarna

Skånetrafikens trafikförändringar har publicerats och bara över en natt kommer en mängd nordostskåningar att drabbas av otaliga försämringar. Busspendlare som inte kan ta sig till någon järnvägsstation får en knepig vardag i fortsättningen.
Välkända resmål som Vanås konstpark – nordöstra Skånes absolut största turistattraktion – och Tykarpsgrottorna kan inte längre nås med allmänna kommunikationer.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 08:30

Wachtmeister kritisk mot bussindragning

Foto: Lasse Ottosson
I våras kom indikationerna på att buss 542 skulle få ändrad linjesträckning, och lämna Vanås utan linjetrafik. I höstas kom så Skånetrafikens förslag svart på vitt. Stiftelsens grundare Marika Wachtmeister har följt debatten under året.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 09:00

Klagomålen strömmar in

Klagomålen haglar in till Östra Göinge kommun angående förändringarna i busstrafiken.
Som Kristianstadsbladet tidigare konstaterat är det många kommuninvånare som har åsikter om de nya linjesträckningarna och den nya tidtabellen som sjösattes i mitten på december. Kommunen, Skånetrafiken och den nya entreprenören Bergkvara Buss träffades i förra veckan för att diskutera situationen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Del Toro stäms i domstol för plagiat

En stämning har lämnats in mot Guillermo Del Toro, där han anklagas för att ha plagierat handlingen i en pjäs till sin Oscarsnominerade film "The shape of water". Stämningen är inlämnad till en federal domstol i Los Angeles, USA.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Thompson blir stort hot mot Näslund

Sandra Näslund har dominerat världscupen medan Marielle Thompson gått korsbandsskadad. Nu är kanadensiskan tillbaka - och det med besked. OS-vinnaren från Sotji var klart snabbast i skicrosskvalet.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Bilrepande man misstänks för ny skadegörelse

En man dömdes till sex månaders fängelse för att ha repat bilar i centrala Örebro. På sig när han greps hade han en vinöppnare. Nu har mannen gripits på nytt på annan ort efter ett spaningsarbete av polisen.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Curlingherrarna mot Schweiz i OS-semifinalen

Schweiz har slagit Storbritannien i en skiljeomgång i herrarnas OS-curling, och har tagit sig till semifinal mot Sveriges lag Edin. Britterna fick en bra start och tog två poäng direkt.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Lagförslag om politikerkarantän

Regeringen lägger fram ett förslag om nya karensregler för statsråd och statssekreterare som byter jobb, enligt SR Ekot. Vid regeringssammanträdet i dag fattar regeringen beslut om ett färdigt förslag som ska skickas till juristerna i lagrådet, erfar Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Sverige vill rösta om vapenvila

Sverige och Kuwait vill i dag ha en omröstning i FN-säkerhetsråd om en 30 dagars vapenvila i Syrien, rapporterar flera medier. Vapenvilan skulle innebära att flyganfallen upphör så att humanitär hjälp kan komma fram till de drabbade i östra Ghouta och de skadade och kritiskt sjuka kan evakueras.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Österrike tog första big air-guldet

Anna Gasser knep det första OS-guldet i big air. Snowboardåkaren från Österrike fick en totalpoäng på 185,00 för de två bästa åken. USA:s Jamie Anderson tog hem silvret, och Nya Zeelands Zoi Sadowski Synnott bronset.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kommunen startar utredning efter mord

Efter mordet på ett serviceboende i Vetlanda kommer kommunen att göra en intern utredning om någonting hade kunnat göras annorlunda. Personalen på boendet kände till att det fanns en konflikt mellan kvinnan och den 25-årige man som misstänks för mordet, rapporterar SR P4 Jönköping.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Melanias föräldrar fick uppehållstillstånd

Föräldrarna till USA:s första dam Melania Trump har fått permanent uppehållstillstånd i USA, uppger deras advokat. Viktor och Amalija Knavs, som liksom dottern kommer från Slovenien, verkar ha nyttjat ett program för anhöriginvandring som fördöms av deras svärson, president Donald Trump.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Favoriten Marcel Hirscher körde ur

Storfavoriten i herrarnas slalomtävling i OS, Marcel Hirscher, har kört ur. Hirscher hade siktat på ett tredje guld i Pyeongchang, men är alltså borta redan i första åket. Hans urkörning öppnar för bland andra norrmannen Henrik Kristoffersen, som gjorde ett mycket bra förstaåk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.