YLE > Finland

Wednesday, 21 February, 12:10

Liknande nyheter

Taggar: Bokmässanbörjar
Cornucopia - 16 feb 18 kl. 18:20

Fredagsmys: Slutfestat på bokmässan - stopp för egen alkohol i montern

Dags för lite härligt fredagsmys. Just nu är Författarsverige i uppror, sedan det från i år blir stopp för eget vin i montern på Bokmässan. Istället ska ekonomiskt utsvultna förlag behöva betala restaurangpriser för catering om de ska servera alkohol vid sk montermingel även på branschdagen torsdag.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 10:25

Har NMR hittat det perfekta sättet att förstöra bokmässan?

Över årets bokmässa hänger ett brunsvart moln av morgondagens nazistdemonstration med start utanför svenska mässan. Alla parter förbereder sig för gatustrider - inresta extremister från andra länder är enbart här för att döda varandra och polisen har förstärkt med resurser från hela landet. Och säkerheten har gått i taket på bokmässan med visiationer, inpasseringskontroller och betydligt fler poliser och säkerhetspersonal än vanligt.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 17:11

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan (och i sociala medier)

Ett sista blogginlägg om bokmässan.
Ungefär en gång om året lämnar jag skogen och uppför mig som en pseudokändis och umgås med andra pseudokändisar och branschfolk officiellt, även om det förekommer en del grejer som inte är offentliga tillställningar. Sådana är uteslutande i Stockholm, och därmed väldigt sällan något jag deltar i, än mindre skriver officiellt om.

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 10:09

Redo för sjunde bokmässan

I morgon är det dags för Kronobergs bokmässa 2014. En lokal bokmässa som bara blir större och större. Nytt för i år är att även serietecknare deltar.

Cornucopia - 26 apr 17 kl. 16:46

Flera författare vägrar bojkotta Bokmässan

Flera namnkunniga författare vägrar låta sina liv styras av nazister och tänker deltaga i Bokmässan. Dit räknas nu Jan Guillou, Lena Andersson och Lotta Lundberg.

Motiveringarna skiljer sig åt, men i grunden handlar det om att inte låta sitt liv och gärning styras av nazister.

Cornucopia - 18 sep 15 kl. 17:01

Fredagsmys: Hårdträning inför Bokmässan 2015

Dags för lite härligt fredagsmys. En del tränar (eller tränade) för #Beach2015. Så icke jag - jag tränar för Bokmässan 2015, årets prövning på alla plan.

YLE - 25 okt 12 kl. 15:15

Bokmässan inleddes

I dag börjar bokmässan i Helsingfors. Temaland för mässan i år är Ungern. Dessutom är bland annat jubileumsåret Helsingfors 200 år som huvudstad och läsande bland unga på tapeten.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 12:13

Bokmässan 2014

Efter två sena kvällar är nu bokmässan över för min del. Nedan följer några intryck och tips, som inte bryter mot regeln det som händer på Bokmässan, stannar på Bokmässan eller det som händer på Park, stannar på Park. 
Fast enligt uppgift gäller inte detta längre, because Instagram, Facebook and Twitter, där bilder lagts upp på mig.

Cornucopia - 25 sep 16 kl. 17:25

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan

Så var årets bokmässa över och bloggen kommer återgå till normal uppdaterinsfrekvens igen. Så länge följer en egovägg med bilder från mässan, enligt branschdevisen det som händer på bokmässan stannar på bokmässan. Vilket mer är en form av riktlinje och inte en regel för att parafrasera Pirates of the Caribbean.

Cornucopia - 25 sep 13 kl. 16:19

Aktuella tider för mig på Bokmässan 2013 - fredag gäller för signering

I morgon börjar bokmässan. Nedanstående är aktuella tider när ni kan få fatt på mig, vilket alltså bara är under torsdagen och fredagen. Boksigneringar av Midvintermörker och Midsommargryning blir endast på fredag mellan klockan 16:00 och 16:45 i monter A02:42.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Forskningsrön: Barn i de största städerna klumpigare än andra barn

Det är ovanligt kallt då femåringarna Dani Haiminen och Lotta Koro tar på sig skidorna i Svedängen i Helsingfors. Jag tycker själv om att skida och vill att mina söner lär sig att skida, säger Danis mamma Ulla Heikkilä..

YLE - 45 minuter sedan

Åbolänningar gillar labradorer – "den ser vänlig ut och är vänlig"

Hunden sägs vara människans bästa vän - och många åbolänningar har en labrador retriever i sitt hem. I Brusaby i Kimito finns landets enda skola för assistenthundar - samtliga är labradorer. Den nyfikna och människokära hundrasen fungerar utmärkt både i myndighetsarbete och som sällskapshund och är säkerligen en orsak till rasens popularitet..

YLE - 1 timme sedan

Iskall natt att vänta i söder - se till att klä dig varmt!

Natten till torsdagen ser ut att bli mycket kall i södra Finland. Samtidigt försämras luftkvaliteten..

YLE - 1 timme sedan

Barnombudsmannen i diger rapport: Det går åt fel håll, barnens familjebakgrund betyder allt mer i dagens Finland

Barnombudsmannen Tuomas Kurttila varnar för att man i Finland numera letar efter fel hos enskilda barn och familjer då strukturerna körts ner. Han säger att välfärdsstaten Finland underpresterar i fråga om hur man sköter barnens angelägenheter..

YLE - 1 timme sedan

Moderna låtar uppförs i nyskriven cirkusmusikal

Musiken i pjäsen är plockad från andra kända moderna musikaler och filmer, bland annat La La Land och Disneys Mulan. Kapellmästare Martin Segerstråle hämtar inspiration från London till Åbo..

YLE - 2 timmar sedan

Hur många klimatpoäng får du?

Här finns 18 punkter som ska vara bra för klimatet - vilka kan du kryssa för?.

YLE - 2 timmar sedan

EM-silver och FM-guld i discodans - Mette Palkoranta bästa idrottaren i Sjundeå 2017

Discodansaren Mette Palkoranta stod för den bästa idrottsprestationen i Sjundeå år 2017. Ryttaren Aida Nyman är årets unga idrottare..

YLE - 2 timmar sedan

Fyrbenta vänner skäms bort med färgglada koppel och namnbroderi

I dag är hunden en självklar familjemedlem och därför finns det också ett stort utbud av hundprodukter. Egenföretagaren Jaana Alén har nischat sig på att laga bland annat hundhalsband..

YLE - 4 timmar sedan

Uutissuomalainen: Det finns planer på att skära i Studenthälsans viktigaste uppgifter

Nu finns det planer på att skära i Studenthälsan, och just i de funktioner som anses viktigast..

YLE - 4 timmar sedan

Globala affärsjättar minskar på flygandet - en fråga om klimat, pengar och image

Allt fler företag begränsar flygandet och använder ny videoteknik för att hålla möten på distans istället. Globala affärsjättar har infört en så kallad intern koldioxidskatt som höjer priset på bland annat flygresor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.