YLE > Finland

Tuesday, 21 November, 07:25

YLE - 25 okt 12 kl. 07:02

Bokmässan börjarI dag börjar bokmässan i Helsingfors. Temaland för mässan i år är Ungern. Dessutom är bland annat jubileumsåret Helsingfors 200 år som huvudstad och läsande bland unga på tapeten. I samband med bokmässan arrangeras också den Antikvariska bokmässan, Vin&mat-mässan och Helsingfors musikmässa. Mässan öppnas i dag på förmiddagen och slutar på söndag.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Ungern, Antikvariska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokmässanbörjar
Cornucopia - 29 sep 17 kl. 10:25

Har NMR hittat det perfekta sättet att förstöra bokmässan?

Över årets bokmässa hänger ett brunsvart moln av morgondagens nazistdemonstration med start utanför svenska mässan. Alla parter förbereder sig för gatustrider - inresta extremister från andra länder är enbart här för att döda varandra och polisen har förstärkt med resurser från hela landet. Och säkerheten har gått i taket på bokmässan med visiationer, inpasseringskontroller och betydligt fler poliser och säkerhetspersonal än vanligt.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 17:11

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan (och i sociala medier)

Ett sista blogginlägg om bokmässan.
Ungefär en gång om året lämnar jag skogen och uppför mig som en pseudokändis och umgås med andra pseudokändisar och branschfolk officiellt, även om det förekommer en del grejer som inte är offentliga tillställningar. Sådana är uteslutande i Stockholm, och därmed väldigt sällan något jag deltar i, än mindre skriver officiellt om.

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 10:09

Redo för sjunde bokmässan

I morgon är det dags för Kronobergs bokmässa 2014. En lokal bokmässa som bara blir större och större. Nytt för i år är att även serietecknare deltar.

Cornucopia - 26 apr 17 kl. 16:46

Flera författare vägrar bojkotta Bokmässan

Flera namnkunniga författare vägrar låta sina liv styras av nazister och tänker deltaga i Bokmässan. Dit räknas nu Jan Guillou, Lena Andersson och Lotta Lundberg.

Motiveringarna skiljer sig åt, men i grunden handlar det om att inte låta sitt liv och gärning styras av nazister.

Cornucopia - 18 sep 15 kl. 17:01

Fredagsmys: Hårdträning inför Bokmässan 2015

Dags för lite härligt fredagsmys. En del tränar (eller tränade) för #Beach2015. Så icke jag - jag tränar för Bokmässan 2015, årets prövning på alla plan.

YLE - 25 okt 12 kl. 15:15

Bokmässan inleddes

I dag börjar bokmässan i Helsingfors. Temaland för mässan i år är Ungern. Dessutom är bland annat jubileumsåret Helsingfors 200 år som huvudstad och läsande bland unga på tapeten.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 12:13

Bokmässan 2014

Efter två sena kvällar är nu bokmässan över för min del. Nedan följer några intryck och tips, som inte bryter mot regeln det som händer på Bokmässan, stannar på Bokmässan eller det som händer på Park, stannar på Park. 
Fast enligt uppgift gäller inte detta längre, because Instagram, Facebook and Twitter, där bilder lagts upp på mig.

Cornucopia - 25 sep 16 kl. 17:25

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan

Så var årets bokmässa över och bloggen kommer återgå till normal uppdaterinsfrekvens igen. Så länge följer en egovägg med bilder från mässan, enligt branschdevisen det som händer på bokmässan stannar på bokmässan. Vilket mer är en form av riktlinje och inte en regel för att parafrasera Pirates of the Caribbean.

Cornucopia - 25 sep 13 kl. 16:19

Aktuella tider för mig på Bokmässan 2013 - fredag gäller för signering

I morgon börjar bokmässan. Nedanstående är aktuella tider när ni kan få fatt på mig, vilket alltså bara är under torsdagen och fredagen. Boksigneringar av Midvintermörker och Midsommargryning blir endast på fredag mellan klockan 16:00 och 16:45 i monter A02:42.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 21:34

Första bokmässan på arabiska

Malmö På torsdagskvällen invigdes den – den första arabiska bokmässan i Skandinavien.
En mycket bra idé, tyckte författaren George Kadr.
– Jag hoppas idén kommer att spridas till andra länder i Europa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Rättegång mot finländska terroråtalade fortsätter, 60 000 haitier kan skickas hem från USA

Rättegången mot de finländska terroråtalade fortsätter i Helsingfors, amerikanska Rosemary Jacobs talar ut om sin silverförgiftning och uppemot 60 000 haitier kan bli hemskickade från USA..

YLE - 15 minuter sedan

Novia grundar nytt forskarkollegium - Raseborg funderar på finansieringen

Raseborgs stad deltar kanske i basfinansieringen av ett forskarkollegium inom bioekonomi. Det är Yrkeshögskolan Novia som grundat forskarkollegiet..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Rättegång mot finländska terroråklagade fortsätter, 60 000 haitier kan skickas hem från USA

Rättegången mot de finländska terroråklagade fortsätter i Helsingfors, amerikanska Rosemary Jacobs talar ut om sin silverförgiftning och uppemot 60 000 haitier kan bli hemskickade från USA..

YLE - 2 timmar sedan

Axxells sjöfartsutbildning fick modernt maskinlaboratorium i Pargas - högklassigt och modernt

En del av Axxells sjöfartsutbildning har flyttat in vid Vapparvägen i Pargas. Där har man invigt ett nytt och modernt maskinlaboratorium för maskinmästarutbildningen..

YLE - 2 timmar sedan

Ekenäs IF börjar mot FC Inter i fotbollscupen

Finska cupen i fotboll börjar för division 1-laget Ekenäs IF:s del med en bortamatch mot ligalaget FC Inter. Matchen spelas 19.1.

YLE - 2 timmar sedan

”Han stod intill en lekplats med byxorna nerhasade”

På fredagen påträffades en blottare vid Hansaängen i Åbo. Enligt polisen är det frågan om enstaka fall varje år, men det är ändå viktigt att polisanmäla blottarfallen..

YLE - 13 timmar sedan

Skogbybo: Öppna plankorsningen på nytt och installera larmsystem

Det är ingen långsiktig lösning att stänga den olycksdrabbade plankorsningen i Skogby i Raseborg. Vägen som bilisterna nu ska använda är på sina ställen bara fyra meter bred..

YLE - 13 timmar sedan

Tyrckfelsnisse har varit framme i västmetron – första morgonen med rusningstrafik löpte smidigt

Den som redan har hunnit åka med västmetron kanske har märkt att de svenska namnen på vissa av stationerna som står att läsa på de digitala skyltarna inne i tågen är något förvrängda. Första morgonen med rusningstrafik gick smidigt..

YLE - 14 timmar sedan

Ännu har inte tåget gått för den östra kustbanan

Heli-banan dog men tanken på den östra kustbanan lever starkt vidare hos beslutsfattare i landskapen Östnyland och Kymmenedalen..

YLE - 14 timmar sedan

Barnen i kläm inom barnskyddet - delar socialarbetare med 60 andra barn

Socialarbetarna slår larm om att kristillstånd råder inom det finländska barnskyddet. Över tusen sakkunniga inom barnskyddet lämnar över en adress till alla politiska partier där de kräver större resurser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.