YLE > Finland

Friday, 14 December, 18:39

YLE - 25 okt 12 kl. 07:02

Bokmässan börjarI dag börjar bokmässan i Helsingfors. Temaland för mässan i år är Ungern. Dessutom är bland annat jubileumsåret Helsingfors 200 år som huvudstad och läsande bland unga på tapeten. I samband med bokmässan arrangeras också den Antikvariska bokmässan, Vin&mat-mässan och Helsingfors musikmässa. Mässan öppnas i dag på förmiddagen och slutar på söndag.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Ungern, Antikvariska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokmässanbörjar
Cornucopia - 16 feb 18 kl. 18:20

Fredagsmys: Slutfestat på bokmässan - stopp för egen alkohol i montern

Dags för lite härligt fredagsmys. Just nu är Författarsverige i uppror, sedan det från i år blir stopp för eget vin i montern på Bokmässan. Istället ska ekonomiskt utsvultna förlag behöva betala restaurangpriser för catering om de ska servera alkohol vid sk montermingel även på branschdagen torsdag.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 10:25

Har NMR hittat det perfekta sättet att förstöra bokmässan?

Över årets bokmässa hänger ett brunsvart moln av morgondagens nazistdemonstration med start utanför svenska mässan. Alla parter förbereder sig för gatustrider - inresta extremister från andra länder är enbart här för att döda varandra och polisen har förstärkt med resurser från hela landet. Och säkerheten har gått i taket på bokmässan med visiationer, inpasseringskontroller och betydligt fler poliser och säkerhetspersonal än vanligt.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 17:11

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan (och i sociala medier)

Ett sista blogginlägg om bokmässan.
Ungefär en gång om året lämnar jag skogen och uppför mig som en pseudokändis och umgås med andra pseudokändisar och branschfolk officiellt, även om det förekommer en del grejer som inte är offentliga tillställningar. Sådana är uteslutande i Stockholm, och därmed väldigt sällan något jag deltar i, än mindre skriver officiellt om.

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 10:09

Redo för sjunde bokmässan

I morgon är det dags för Kronobergs bokmässa 2014. En lokal bokmässa som bara blir större och större. Nytt för i år är att även serietecknare deltar.

Cornucopia - 26 apr 17 kl. 16:46

Flera författare vägrar bojkotta Bokmässan

Flera namnkunniga författare vägrar låta sina liv styras av nazister och tänker deltaga i Bokmässan. Dit räknas nu Jan Guillou, Lena Andersson och Lotta Lundberg.

Motiveringarna skiljer sig åt, men i grunden handlar det om att inte låta sitt liv och gärning styras av nazister.

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 13:14

Lars Wilderäng på Bokmässan 2018

Något pretentiös rubrik, men det är för att den ska gå att googla enkelt. I morgon drar årets bokmässa igång i Göteborg, och jag kommer förstås vara där. Mina officiella framträdanden hittar ni nedan.

Cornucopia - 18 sep 15 kl. 17:01

Fredagsmys: Hårdträning inför Bokmässan 2015

Dags för lite härligt fredagsmys. En del tränar (eller tränade) för #Beach2015. Så icke jag - jag tränar för Bokmässan 2015, årets prövning på alla plan.

YLE - 25 okt 12 kl. 15:15

Bokmässan inleddes

I dag börjar bokmässan i Helsingfors. Temaland för mässan i år är Ungern. Dessutom är bland annat jubileumsåret Helsingfors 200 år som huvudstad och läsande bland unga på tapeten.

Cornucopia - 27 sep 14 kl. 12:13

Bokmässan 2014

Efter två sena kvällar är nu bokmässan över för min del. Nedan följer några intryck och tips, som inte bryter mot regeln det som händer på Bokmässan, stannar på Bokmässan eller det som händer på Park, stannar på Park. 
Fast enligt uppgift gäller inte detta längre, because Instagram, Facebook and Twitter, där bilder lagts upp på mig.

Cornucopia - 25 sep 16 kl. 17:25

Det som händer på bokmässan stannar på bokmässan

Så var årets bokmässa över och bloggen kommer återgå till normal uppdaterinsfrekvens igen. Så länge följer en egovägg med bilder från mässan, enligt branschdevisen det som händer på bokmässan stannar på bokmässan. Vilket mer är en form av riktlinje och inte en regel för att parafrasera Pirates of the Caribbean.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeåförälder: Det viktigaste vore att bygga en frisk skola

Förslaget om två skolbyggnader istället för en tilltalar föräldern Jenny Tallberg så länge svenskan inte drunknar och byggnaden fungerar..

YLE - 5 timmar sedan

Filmregissören Matti Kassila är död

Filmregissören och manusförfattaren Matti Kassila är död. Kassila tillhörde efterkrigstidens populäraste finländska filmskapare, bland annat tack vare sina filmer om kommissarie Palmu..

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg toppar sorglig statistik: Mest anmälda sexualbrott mot minderåriga i hela Finland - men det finns en förklaring säger polisen

Polisen säger att läget inte är sämre i Raseborg än i övriga Finland. De allra flesta fallen i Raseborg ledde inte till en dom, inte ens till rättegång..

YLE - 10 timmar sedan

Två personer har insjuknat i mässling i Tammerfors - smittobäraren var själv symptomfri

Två personer i Tammerfors har insjuknat i mässling, trots att de har vaccinerats mot sjukdomen. En tredje ovaccinerad person har burit på smittan utan att själv insjukna..

YLE - 4 timmar sedan

Så här ska Skyddspolisen övervakas i framtiden - ombudsman får viktig roll

En underrättelsetillsynsombudsman och ett utskott i riksdagen ska tillsättas för att få en parlamentarisk kontroll av Skyddspolisens verksamhet. Vi förklarar vad de har för uppgift och hur utskottsmedlemmarna väljs..

YLE - 5 timmar sedan

Tingsrätten utreder inte lagligheten i storoperationen vid Airiston Helmi

Tingsrätten i Egentliga Finland slår fast att det inte blir någon utredning om lagligheten i den husrannsakan som polisen gjorde i Airiston Helmis fastigheter i Åbolands skärgård i höstas..

YLE - 5 timmar sedan

Tidigare lärare i svenskspråkig Helsingforsskola döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn – skickade bilder på sitt könsorgan till elever

En tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn till ett år och sex månaders villkorligt fängelse. Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på fredagen..

YLE - 5 timmar sedan

Här är kandidaterna till Runebergspriset 2019 – två svenskspråkiga verk på listan

Bland de åtta kandidaterna till litteraturpriset finns finlandssvenskarna Tua Forsström och Fredrik Lång. Vinnaren offentliggörs på Runebergsdagen, alltså den 5 februari 2019..

YLE - 5 timmar sedan

Förslag: Äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs stänger – klienterna flyttar till Gammelboda

Äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs föreslås stänga. De knappt 50 invånarna ska flyttas till nybyggda lokaler i Gammelboda, en bit utanför centrum..

YLE - 5 timmar sedan

Alla har inte råd att köpa julmat - nu kan du hjälpa via insamlingen Jul i sinnet

Insamlingen Jul i sinnet sprider glädje i barnfamiljer som har knappt om pengar. Ett gåvokort som är värt 70 euro ger möjlighet att köpa julläckerheter som för många andra kan vara en självklarhet. I Finland berörs cirka 110 000 barn av fattigdom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.