YLE > Finland

Tuesday, 26 January, 16:04

YLE - 25 okt 12 kl. 05:43

Oroade läkare rekommenderar influensavaccinLäkare är oroliga för att förra säsongens narkolepsifall avskräcker folk från att ta influensavaccin. Institutet för Hälsa och Välfärd, THL, rekommenderar vaccinering med Vaxigrip för personer under 65 år och Fluarix för personer som fyllt 65 år. Paul Grönroos, läkare på Femkantens hälsostations svenska enhet, hoppas att intresse för att ta influensavaccin inte minskar, eftersom influensa kan vara en allvarlig sjukdom. - Den möjligheten finns ju och det är vi rädda för, säger Grönroos. Vaccinet som användes i vintras ges nu endast åt personer fyllda 65 år, efter som narkolepsifall inte uppdagats bland dem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hälsa, Välfärd, THL, Vaxigrip, Fluarix, Grönroos, Femkantens, Lindholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroade, läkare, rekommenderar, influensavaccin
Expressen - 08 dec 16 kl. 22:35

Svenska tandläkare oroade för nya trenden

Fler och fler undviker fluor. Nu delar svenska tandläkare och experter oron med danska tandläkare som slagit larm. Björn Klinge, professor och övertandläkare, menar att trenden är bekymrande.

YLE - 26 maj 17 kl. 17:52

Läkare utan gränser: Vi har varnat länge för libyska kustbevakningen

Flyktingsituationen på Medelhavet blir värre och räddningsarbetet försvåras av den libyska kustbevakningens angrepp. Det säger Alexander Uggla, informatör på Läkare utan gränser i Sverige. Det var i tisdags som libyska kustbevakningen angrep en räddningsoperation på Medelhavet, betedde sig hotfullt och orsakade kaos och en farosituation.

YLE - 22 aug 13 kl. 14:31

Somalier i Esbo oroade över nyheterna hemifrån

I Esbo centrum i affären Talk Shop samlas människor för att diskutera de senaste händelserna i Somalia. Några lådor med okra och grön chili har just anlänt. Här kan man köpa afrikansk mat och ringa hem för att höra de senaste nyheterna.

Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 13:16

Elitskidåkarna oroade

Det blir fler och fler rullskidåkare i trafiken, men repsekten för den bland bilister blir bara mindre och mindre. Lina Korsgren och Sara Lindborg från Falun Borlänge Skidklubb och Helene Söderlund från IFK Mora är oroade över situationen i trafiken..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 09:59

Vi är uppriktigt oroade för våra patienters skull

Förändringen handlar om kraftigt minskad personalstyrka. Vi läste i HD 2015-10-24 att enligt verksamhetschef Rose-Marie Sandberg i Helsingborg håller man på med ett översynsarbete i och med att Psykiatrin, Nordvästra Skåne för närvarande ligger back 13 miljoner. Då väljer man att skära ner på mottagningen i Ängelholm och flyttar resurser till Helsingborg.

SvD - 11 jun 15 kl. 20:15

”Utländska läkare blir oftare underkända”

Läkare med utländsk utbildning har idag svårare att klara kraven för att kunna godkännas som läkare i Sverige. Vi är oroade över försämringen av den medicinska kompetensnivån och har förslag på åtgärder, skriver företrädare för AT-nämnden..

VBL - 09 jan 13 kl. 15:18

Läkare oroade för patientsäkerheten

Så många som en tredjedel av läkarna misstänker att datasystemen som används i hälsovården kan utgöra ett hot mot patientsäkerheten. Det här framgår av en enkät om vilken betydelse datasystem har som verktyg för läkare..

NT - 23 nov 16 kl. 18:36

Stopp av hyrläkare oroade i fullmäktige

Efter nyår är det stopp för inhyrda läkare inom Region Östergötland..

Corren - 23 nov 16 kl. 18:36

Stopp av hyrläkare oroade i fullmäktige

Efter nyår är det stopp för inhyrda läkare inom Region Östergötland..

DN - 09 apr 19 kl. 13:43

Läkare om sjuksköterskeflykten: Vi kan behöva stänga intensivakuten

Läkare på intensivakuten på Nya Karolinska i Solna är oroade över de många uppsägningarna av sjuksköterskor. I ett brev riktat till sjukhusledningen varnar de för att patientsäkerheten är hotad. Man befarar också att verksamheten kan behöva stängas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.