Nyteknik > Teknik

Friday, 24 March, 16:54

Nyteknik - 17 okt 12 kl. 10:00

?Obama tar avstånd från datalagring?Några amerikanska planer på datalagring motsvarande EU-direktivet som blev lag i Sverige i våras finns inte. Det klargör Cameron Kerry, rådgivare till USA:s handelsminister..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU, Sverige, Cameron Kerry, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obama, tar, avståndfrån , datalagring
Nyteknik - 04 sep 14 kl. 12:51

Bahnhof tar strid om datalagring

Bahnhof tänker inte datalagra. Operatören tar nu strid mot PTS..

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 00:00

Obama i möten om USA:s övervakning


USA:s president Barack Obama träffade på torsdagen 16 kongressledamöter för att diskutera ändringar i hur USA:s underrättelsetjänst samlar in uppgifter om telefon- och internettrafik. Obama väntas i ett tal, som kan komma att hållas redan nästa vecka, meddela ett antal reformer som kan inkludera restriktioner för avlyssning av utländska ledare och för datalagring.Edward Snowden, tidigare konsult vid underrättelsetjänsten NSA, började i fjol avslöja omfattande information om USA:s massövervakning, avslöjanden som väckt upprörda reaktioner världen över..

BT - 10 jan 14 kl. 00:01

Obama i möten om USA:s övervakning

USA:s president Barack Obama träffade på torsdagen 16 kongressledamöter för att diskutera ändringar i hur USA:s underrättelsetjänst samlar in uppgifter om telefon- och internettrafik. Obama väntas i ett tal, som kan komma att hållas redan nästa vecka, meddela ett antal reformer som kan inkludera restriktioner för avlyssning av utländska ledare och för datalagring. Edward Snowden, tidigare konsult vid underrättelsetjänsten NSA, började i fjol avslöja omfattande information om USA:s massövervakning, avslöjanden som väckt upprörda reaktioner världen över..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 14 kl. 00:02

Obama i möten om USA:s övervakning

USA:s president Barack Obama träffade på torsdagen 16 kongressledamöter för att diskutera ändringar i hur USA:s underrättelsetjänst samlar in uppgifter om telefon- och internettrafik. Obama väntas i ett tal, som kan komma att hållas redan nästa vecka, meddela ett antal reformer som kan inkludera restriktioner för avlyssning av utländska ledare och för datalagring..

NT - 10 jan 14 kl. 00:00

Obama i möten om USA:s övervakning

USA:s president Barack Obama träffade på torsdagen 16 kongressledamöter för att diskutera ändringar i hur USA:s underrättelsetjänst samlar in uppgifter om telefon- och internettrafik. Obama väntas i ett tal, som kan komma att hållas redan nästa vecka, meddela ett antal reformer som kan inkludera restriktioner för avlyssning av utländska ledare och för datalagring..

BT - 10 jan 14 kl. 20:28

Obama talar ut om övervakning

USA:s president Barack Obama kommer i ett tal den 17 januari att diskutera planerade reformer för USA:s underrättelseinsamling världen över, meddelade Vita huset på fredagen. Obama väntas, enligt tidigare medierapportering, meddela ett antal reformer som kan inkludera restriktioner för avlyssning av utländska ledare och för datalagring.Edward Snowden, tidigare konsult vid underrättelsetjänsten NSA, började i fjol avslöja omfattande information om USA:s massövervakning, avslöjanden som väckt upprörda reaktioner världen över..

Regeringen - 30 mar 15 kl. 09:01

Anders Ygeman tog emot betänkande om datalagring och integritet

Den f.d. ordföranden i Högsta förvaltningsdomstolen Sten Heckscher har i dag överlämnat betänkandet "Datalagring och integritet", SOU 2015:31, till inrikesminister Anders Ygeman.

VA - 02 sep 11 kl. 15:39

Låg energiåtgång för datalagring

2 september De senaste fem åren har elanvändningen i datacenter världen över ökat med 56 procent, enligt en rapport från Stanford University. Det kan låta mycket, men jämfört med tidigare prognoser är det överraskande lite. 2007 uppskattade USA:s Environmental Protection Agency att den nationella energikonsumtionen hos datacenter i USA i stort sett skulle dubbleras mellan 2005 och 2010, till ungefär 100 miljarder kilowattimmar.

SR - 16 nov 14 kl. 03:02

Så kommer Banhof runt direktivet om datalagring

Internetleverantören Bahnhof tar nu hjälp av en teknisk lösning för att gå runt lagen om datalagring. Planen: Få det att se ut som att det är en stiftelse som surfar istället för de riktiga användarna. Mer om Banhofs plan B: Hela reportaget sänds i P1-programmet Kaliber.

Regeringen - 30 mar 15 kl. 09:01

Ygeman tar emot datalagringsutredning

Måndag den 30 mars överlämnar Sten Heckscher sitt betänkande, Datalagring och integritet, till inrikesminister Anders Ygeman. Efter överlämnandet hålls en pressträff där Heckscher redogör för betänkandets innehåll.

Pressmeddelande: Ygeman tar emot datalagringsutredning

Justitiedepartementet, 30 mars 2015.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

Cisco kör eget race med företagsnät

Ericsson och Cisco skulle lansera framtidens nät. Nu släpper Cisco sin egen virtualiseringsteknik NFV i företagens privata nätverk. Flera svenska företag testar redan systemet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Efterfrågan ökar inom it-området

Programmerare är hett eftertraktade. De har det yrke som Arbetsförmedlingen bedömer att det är störst brist inom: program- och systemutvecklare. ”Genom att allt fler områden digitaliseras så behövs dessa yrkesgrupper inom de flesta branscher”, förklarar Annelie Almérus, analytiker på Arbetsförmedlingen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Hon fyller en lucka i svensk industri

Kemiingenjören Victoria Hansson bytte spår till det som industrin skriker efter. Det gav fast jobb direkt som programmerare på ABB i Västerås..

Nyteknik - Igår: 14:29

”Angrepp med fordon ett av de scenarier vi tittar på”

Pollarna som ska skydda riksdagshuset från angrepp med fordon sattes upp för ungefär tre år sedan..

Nyteknik - Igår: 10:42

Svenska telegrafen var bäst i världen

GRAFIK. För 32 skilling banco kunde 1800-talets svenskar skicka meddelanden på bara några minuter. Telegrafen var sin tids bredband..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Klart när Skåne få höghastighetsspår

Senast 2029 inleds utbyggnaden av höghastighetsspår mellan Lund och Hässleholm. Det blir därmed den andra etappen av den omdiskuterade höghastighetssatsningen..

Nyteknik - Igår: 09:29

Besserwisser leder årets 33-fest

Riksbesserwisser. Det epitetet fick komikern Jesper Rönndahl efter att ha vunnit På spåret två år i rad. Nästa vecka möter han startup-Sverige på 33-listans final..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Drönare jagar dionsauriespår

TEKNIKSVEPET. Förhistoriska spår, elbilsljud och vinflaskeproblem. Här är senaste tekniknyheterna..

Nyteknik - 7 timmar sedan

B3IT Init säkrar kommunikation med PKI

I tider då alla använder sig av elektroniska signaturer för att logga in på banken, betala online eller legitimera sig, krävs hög säkerhet. Därför satsar konsultföretaget B3IT Init stort på Public Key Infrastructure (PKI) för säker autentisering, signering och kryptering av data..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Förslag om bonus för lägre utsläpp

Regeringens förslag för att premiera mer klimatvänliga bilar innebär en skatteväxling där bilar som har höga utsläpp ska betala mer skatt, och en bonus betalas ut till bilar med låga utsläpp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.