Sydsvenskan > Kultur

Monday, 24 September, 12:24

Sydsvenskan - 11 okt 12 kl. 19:30

Mefistosyndrom i KinaPå söndag hedras den kinesiske författaren Liao Yiwu med den tyska bokhandelns fredspris vid en ceremoni i samband med bokmässan i Frankfurt.
I juni 1989 skrev han en dikt med titeln "Massaker". Den handlade om blodbadet på Himmelska fridens torg. Vintern 1990 greps Liao Yiwu och dömdes till fyra års fängelse. Efter frigivningen drabbades han av upprepade publiceringsförbud.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kina, Liao Yiwu, Frankfurt, Massaker, Himmelska, Tyskland, Svenska, Nobelpriset, Mo Yan, Yans, Die Welt, Goethe, Beijing, Kahn-Ackermann, London, Mo Yans, Jian, Beijing Coma, Ma Jian, Granta, Göran Malmquists, Malmquist, Yan, Sovjet, Årets Nobelpristagare, Mefisto, Klaus Mann, Mephisto, Hendrik Höfgen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mefistosyndromi , Kina
DN - 1 timme sedan

Kina anklagar USA för ”handelsmobbning”

USA:s nya tullar mot Kina på varor värda 200 miljarder dollar infördes under måndagen. Och något tecken på att konflikten ska trappas av syns inte. Tvärtom.

Expressen - 6 timmar sedan

En miljon muslimer sitter i läger i Kina

Kina har kastat in upp emot en miljon människor med muslimsk tillhörighet i  omskolningsläger.
Jojje Olsson skriver om en etnisk rensning som måste uppmärksammas och fördömas. .

DI - 4 timmar sedan

Kina: USA handelsmobbas

STOCKHOLM (Direkt) Kina anklagar USA för att utöva "handelsmobbning" och hota andra länder att anpassa sig efter deras vilja med åtgärder som handelstullar..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Kina: "USA handelsmobbar andra länder"

Handelskriget mellan USA och Kina visar få tecken på avmattning när ländernas omfattande handelshinder riktade mot varandra nu har trätt i kraft..

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 00:03

"Kina kan hjälpa Europa"

Även om förhoppningen att Kina kan rädda Europa ur den akuta krisen är orealistisk kan landet bidra till att få igång den europeiska tillväxten. Men då måste Europa göra upp med fördomar om Kina, skriver statsvetaren Minxin Pei, professor vid Claremont McKenna College i USA.
Skuldkrisen i Europa är inte längre bara en europeisk angelägenhet.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Kina lockar svenska ekonomistudenter

Intresset ökar för att plugga ­ekonomi med inriktning på Kina. Om några ­veckor reser Lundastudenterna ­Johannes Lissdaniels och Mårten Berg till Fudan­universitetet i Shanghai.
Mastersutbildningen med fokus på Kina vid Ekonomi­högskolan i Lund är teoretiskt baserad och beskriver varför Kinas ekonomi ser ut som den gör.?

Nerikes Allehanda - 27 maj 15 kl. 05:15

Kina kan få en kvinnlig president

Kina kan vara på väg att få sin första kvinnliga president. Det handlar inte om en kursändring i Peking, utan om ett demokratiskt val i den del av Kina som är en fungerande demokrati.Den 16 januari ska Taiwan välja ny president.

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 16:37

Lööf vill exportera vapen till Kina


Centerledaren Annie Lööf vill exportera vapen till Kina och har sagt att det är svårt att definiera om Kina är en diktatur eller demokrati. Trots kritiken mot regeringens Saudiaffär berättar Annie Lööf att hon är öppen för en vapenexport till Kina. I en intervju i P1 säger att hon tycker det är svårt att definiera Kina som land.?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trendbrott: Fler barnfamiljer vräks

Det plingar på dörren och barn tvingas lämna hemmets trygga vrå. Antalet barnfamiljer som vräks ökar, och barnen som påverkas blir allt fler. – Det är ett tydligt trendbrott, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Efter debuten – legendaren hyllar Svanberg: ”En Eloge”

Mattias Svanberg fick göra debut från start i Bologna. Efter segern hyllas han av klubbens tränare - anfallsikonen Filippo Inzaghi..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabkoll: Detta hände när du sov..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Han har hjälpt tre från döden

Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen. Markku Virtanen, 42, har många års missbruk av tunga droger bakom sig.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Sparpengar läggs i befläckade företag

Bättre arbete med hållbarhetsfrågor. Men trots det lägger de svenska storbankerna fortfarande kundernas fondpengar i företag som kopplas till miljöförstöring och kränkningar av mänskliga rättigheter, enligt en studie av Amnesty och Fair Finance Guide. U.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Tre skadade i stort bråk

Tre män har skadats efter ett slagsmål utomhus i centrala Karlskoga mellan två grupperingar. En av de skadade fördes till Universitetssjukhuset i Örebro medan de andra två fördes till Karlskoga lasarett, rapporterar flera medier. – De ska vara knivhuggn.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Första amerikanen lämnade "Allt för Sverige"

I andra avsnittet av årets upplaga av tävlingsprogrammet "Allt för Sverige" fick de tio amerikanska deltagarna prova på hur det är att gå i svensk skola. Deltagarna fick följa med på lektionerna och flera av dem förvånades över att man i Sverige inte be.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Brand i däcklager i Veberöd

Efter klockan 20 på söndagskvällen började det brinna i ett däcklager i Veberöd..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Jönsson åtta i hoppfinalen: "Jättenöjd"

Svenska utropstecknet Fredrik Jönsson på Cold Play tog en åttondeplats i den individuella hoppfinalen i VM. Precis som i första omgången blev det ett nedslag och ett tidsfel. Debutanten slutade på 17,23 fel och klättrade en placering under slutomgången..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Traustason tvåmålsskytt

Markus Rosenberg missar toppmötet mot Norrköping. Men Arnor Traustason visade målform mot Kalmar med två mål när MFF hemmavann med 4-0..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.