Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 22 February, 13:32

Sydsvenskan - 11 okt 12 kl. 19:30

Mefistosyndrom i KinaPå söndag hedras den kinesiske författaren Liao Yiwu med den tyska bokhandelns fredspris vid en ceremoni i samband med bokmässan i Frankfurt.
I juni 1989 skrev han en dikt med titeln "Massaker". Den handlade om blodbadet på Himmelska fridens torg. Vintern 1990 greps Liao Yiwu och dömdes till fyra års fängelse. Efter frigivningen drabbades han av upprepade publiceringsförbud.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kina, Liao Yiwu, Frankfurt, Massaker, Himmelska, Tyskland, Svenska, Nobelpriset, Mo Yan, Yans, Die Welt, Goethe, Beijing, Kahn-Ackermann, London, Mo Yans, Jian, Beijing Coma, Ma Jian, Granta, Göran Malmquists, Malmquist, Yan, Sovjet, Årets Nobelpristagare, Mefisto, Klaus Mann, Mephisto, Hendrik Höfgen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mefistosyndromi , Kina
DI - 8 timmar sedan

Börserna i Kina biter tillbaka

  HONGKONG: Marknaderna i Kina stiger under första handelsdagen efter nyårsfirandet. Men på andra marknader i regionen är de dystra miner..

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 01:02

Kina satsar på kärnkraft

Kina satsar på flera alternativa energikällor för att minska sitt kolberoende. Expansionen av kärnkraft har skett något i skymundan, även om myndigheterna redan 2008 planerade för mer kapacitet än resten av världen tillsammans. Olyckan i Fukushima fick dock allmänheten att förstå farorna med kärnkraft, och innebar ett tillfälligt byggstopp även i Kina.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 00:03

"Kina kan hjälpa Europa"

Även om förhoppningen att Kina kan rädda Europa ur den akuta krisen är orealistisk kan landet bidra till att få igång den europeiska tillväxten. Men då måste Europa göra upp med fördomar om Kina, skriver statsvetaren Minxin Pei, professor vid Claremont McKenna College i USA.
Skuldkrisen i Europa är inte längre bara en europeisk angelägenhet.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 06:30

Kina lockar svenska ekonomistudenter

Intresset ökar för att plugga ­ekonomi med inriktning på Kina. Om några ­veckor reser Lundastudenterna ­Johannes Lissdaniels och Mårten Berg till Fudan­universitetet i Shanghai.
Mastersutbildningen med fokus på Kina vid Ekonomi­högskolan i Lund är teoretiskt baserad och beskriver varför Kinas ekonomi ser ut som den gör.?

Nerikes Allehanda - 27 maj 15 kl. 05:15

Kina kan få en kvinnlig president

Kina kan vara på väg att få sin första kvinnliga president. Det handlar inte om en kursändring i Peking, utan om ett demokratiskt val i den del av Kina som är en fungerande demokrati.Den 16 januari ska Taiwan välja ny president.

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 16:37

Lööf vill exportera vapen till Kina


Centerledaren Annie Lööf vill exportera vapen till Kina och har sagt att det är svårt att definiera om Kina är en diktatur eller demokrati. Trots kritiken mot regeringens Saudiaffär berättar Annie Lööf att hon är öppen för en vapenexport till Kina. I en intervju i P1 säger att hon tycker det är svårt att definiera Kina som land.?

Nyheter 24 - 21 apr 12 kl. 21:10

Lööf 2012: "Oklart vad Kina är" - Lööf 2007: "Världens största diktatur"


Annie Lööfs uttalanden om Kina och hennes snabba pudel har fått stor uppmärksamhet. Men hennes oklara åsikt om Kina i dag och för fem år sen skiljer sig. Hon har även kritiserat Socialdemokraterna för vapenavtalet med Saudiarabien - innan Alliansregeringen förlängde det.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

Kaxigt Kina viker sig inte

Två block står mot varandra vid FN:s klimatmöte COP17 i Durban i Syd­afrika. EU och hårt drabbade sm?
Två block står mot varandra vid FN:s klimatmöte COP17 i Durban i Syd­afrika.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 19:27

Experten: "Var försiktiga mot Kina"


Kinas kränkningar av mänskliga rättigheter kan bara sluta om omvärlden slutar vara aggressiva, säger Kinaexperten Börje Ljunggren till Nyheter24. STOCKHOLM. Att Kinas premiärminister Wen Jiabao besöker Sverige och flera andra europeiska länder denna vecka är knappast en tillfällighet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Börsen sjunker på bred front

Stockholmsbörsen sjunker på bred front, i linje med en säljvåg som sveper över världens börser. Ett protokoll från USA:s centralbank som öppnar för snabbare räntehöjningar ligger bakom utvecklingen. Stockholmsbörsens OMXS-index har vid klockan 10.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Familjen Matts medaljsamling nu komplett

Först var Andreas med ett silver. Sedan följde Mario med ett guld. Och till sist slog Michael till med ett brons.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trots iskylan – våren har nått Skåne

Samtidigt som det varnas för minustemperaturer i hela landet har våren kommit till några motståndsfickor i södra Sverige. I alla fall den meteorologiska våren som bland annat har nått Malmö och Lund. SMHI skriver på sin hemsida att den meteorologiska vå.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Gabriel tar inte strid om utrikesministerpost

Tysklands socialdemokratiske utrikesminister Sigmar Gabriel kommer inte att ta strid för utrikesministerposten i en kommande regering, meddelar han i en intervju med Braunschweiger Zeitung. – Jag är inget fan av att kämpa om och klamra sig fast vid olik.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder torsdagens handel nedåt, i linje med ledande Europabörser och efter en dyster börsdag i Asien. OMXS-index har efter cirka 20 minuters handel backat med 0,6 procent till 567,6. Nedgången är bred, med 29 av 30 aktier i OMXS30-inde.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Säpo: Hotet mot Sverige större än på länge

Vi har ett nytt normalläge i Sverige, konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsbok för 2017. "Säkerhetsläget i vår del av världen har försämrats, och hotet mot Sverige är större än det varit på många år", skriver förre Säpochefen Anders Thornberg i förorde.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Göteborg får ny musikfestival

Amerikanska The National blir ett av huvudnumren när Göteborg får en ny musikfestival i sommar. Festivalen, som får namnet Garden, arrangeras av festivaljätten FKP Scorpio och äger rum i Trädgårdsföreningen på nationaldagen den 6 juni, skriver Göteborgs.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

En till sjukhus efter olycka på E6 – bilköer i södergående riktning

En person har förts med ambulans till sjukhus efter en kollision mellan två personbilar..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Straffdrama bröt USA:s förbannelse

Förbannelsen varade i 20 år. Men i Sydkorea fick USA äntligen jubla igen. Första OS-guldet sedan 1998 i Nagano säkrades via 3–2 efter straffar mot Kanada.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Myhrer hyllas av Stenmark

Att det var veteranen André Myhrer som i sitt fjärde OS äntligen tog ett OS-guld i slalom fick många tidigare stjärnor att hylla honom. – Helt fantastiskt. Det var Myhrer verkligen värd, säger Ingemar Stenmark i Kanal 5.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.