BT > Nyheter

Tuesday, 02 June, 13:18

BT - 01 okt 12 kl. 14:41

Borås vinnare i regeringens budgetstöd till Hässleholmen, fler platser på ingenjörs- och sjuksköterskeutbildningarna på Högskolan i Borås, och en stor järnvägssatsning som på sikt knyter Borås och Göteborg närmare varandra. Regeringens budget innehåller mycket positivt för Borås, menar skribenterna.
Regeringen presenterade nyligen en budget som står ut i ett europeiskt sammanhang. Medan nästan alla andra europeiska länder står inför neddragningar och besparingar kan Sverige satsa för framtiden, på jobben och konkurrenskraften. Det är möjligt tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik som prioriterat att stärka arbetslinjen.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hässleholmen, Högskolan, Borås, Göteborg, Sverige, Sveriges, Mölnlycke, Bollebygd, Västsveriges, Landvetter, Ericson, Södra Älvsborg, Hjalmarsson, Folkpartiets, Hermansson, Centerpartiet Sjuhärad, Güldenpfennig, Kristdemokraterna Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borås, vinnarei , regeringens, budget
BT - 08 sep 14 kl. 12:45

Borås vinnare oavsett hur valet går - men låt bli göra valtaktik av tågkrisen

Valet avgörs visserligen först på söndag, men nu står i vart fall en sak klar: Borås får höghastighetståg till Göteborg och Stockholm, via Jönköping. Stefan Löfven, favorit som ny statsminister men ändå svårt pressad av svaga opinionssiffror för Socialdemokraterna, meddelade på måndagsförmiddagen att "under nästa mandatperiod kommer en socialdemokratiskt ledd regering besluta om nyinvesteringar i järnväg som uppgår till 27 miljarder utöver regeringens anslag under planperioden 2014-2025". De flesta av de olika projekten som listas finns redan med i Alliansregeringens planer för det så kallade Sverigebygget.

BT - 22 nov 12 kl. 20:19

Boråsare vinnare i Stora Journalistpriset

Borås fick i kväll en vinnare i Stora journalistpriset. Mark Mallström, 26, var en av sex på Svenska Dagbladet som prisades för sin Räntekarta. BT nådde en segerrusig Malmström strax efter prisutdelningen i kategorin Årets förnyare.

BT - 22 nov 12 kl. 20:19

Boråsare vinnare av Stora Journalistpriset

Borås fick i kväll en vinnare i Stora journalistpriset. Mark Malmström, 26, var en av sex på Svenska Dagbladet som prisades för Räntekartan. BT nådde en segerrusig Malmström strax efter prisutdelningen i kategorin Årets förnyare.

BT - 02 jan 13 kl. 16:48

Boråsnej till regeringens hemlösavtal

Borås säger nej till en överenskommelse med regeringen om att minska hemlösheten. ? Vi jobbar redan med de här frågorna och vi har inte fått med vårt budskap, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 12 jan 19 kl. 19:50

Borås vinnare i hett Sjuhäradsderby: ”Extremt skönt”

Sjuhäradsderbyt var fyllt av heta känslor – både på plan och bland publik. Segerns sötma fick Borås IBF smaka. – Alltid kul att stå som vinnare i en sådan här match, säger Christian Olausson..

BT - 26 feb 13 kl. 18:50

Borås vinnare i rysare mot Solna

Borås Basket var på väg att tappa en stor ledning mot Solna men höll undan och vann med 91?89. Borås Basket?

GT - 14 nov 14 kl. 08:41

Borås vinnare - staden får SM-veckan 2017

STOCKHOLM. SM-veckan för sommaridrotter återvänder till Borås 2017. Efter en ansökningsprocess med fem städer beslöt Riksidrottsförbundet och Sveriges Television att ge SM-veckan 2017 till årets SM-värd..

BT - 24 nov 14 kl. 20:06

Såg Borås budget helt: "Ett svek"

De rödgröna politikerna talar om satsningar på både förskola och skola. Men facken säger nej till deras budgetförslag. – Budgeten är en svek för både förskola och skola, säger Lärarförbundets vice ordförande Rickard Jennerhed.

SmålandsPosten - 29 okt 13 kl. 07:15

Miljöpartiets budget ger 600 nya jobb i Kronoberg

Sverige behöver en offensiv politik med investeringar för att stärka skolan och möta klimatutmaningen. Det är en politik som skapar nya jobb. I Kronobergs län handlar det om 600 jobb på kort sikt, skriver Per Bolund, ekonomisk-politisk talesperson, MP, Cheryl Jones Fur, språkrör Kronobergs län, MP och Michael Öberg, språkrör Kronobergs län, MP.

BT - 24 nov 14 kl. 20:06

Sågar deras budget helt: "Ett svek"

De rödgröna politikerna talar om satsningar på både förskola och skola. Men facken säger nej till deras budgetförslag. – Budgeten är en svek för både förskola och skola, säger Lärarförbundets vice ordförande Rickard Jennerhed.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Larm om brinnande bil

Räddningstjänsten har kallats till en bilbrand strax norr om Marbäck..

BT - 45 minuter sedan

Ensam i landet med diagnosen – nu startar Vides mamma podd

Fyraårige Vide Malm är den ende i Sverige med sin diagnos. Nu startar hans mamma Emma Jutemar en podd om hur det är att vara förälder till ett barn med flera olika funktionsnedsättningar. .

BT - 45 minuter sedan

Gratisresor till Liseberg, Skara Sommarland och Up Zone försvinner

Liseberg, Skara Sommarland, Up Zone och mycket mer - helt gratis. Den möjligheten försvinner nu när Sommarpeppen tas bort. – Sommarpeppen finns inte längre.

BT - 45 minuter sedan

Upptar inspelning av "Mission: Impossible 7"

I höst fortsätter inspelningen av actionfilmen "Mission: Impossible 7" med Tom Cruise i huvudrollen..

BT - 1 timme sedan

Fraktade livsfarlig bomb på tåg – frias igen

Med 1,5 kilo sprängmedel i bagaget hoppade 19-åringen på Snälltåget i Malmö. I en tullkontroll upptäcktes den livsfarliga packningen – men tonåringen frias även av hovrätten från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse..

BT - 1 timme sedan

Fifa om protesterna: "Använd sunt förnuft"

Reglerna är tydliga och kan inte misstolkas. Politiska, religiösa eller personliga ställningstaganden och påståenden är förbjudna inom fotbollen. Men hur gör man med protester som kan ses vara i linje med den egna organisationens värderingar?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.