BT > Ekonomi

Saturday, 19 January, 09:34

BT - 20 sep 12 kl. 13:49

Hårda angrepp på Anders Borg
Oppositionen pressade Anders Borg när budgeten debatterades i riksdagen. Regeringen spräcker överskottsmålet, men sänker ändå bolagsskatten, sade talesmannen Fredrik Olovsson (S).
- Politisk opportunism, svarade finansministern.
- Det hänger ett kvarnhjul runt Europas ekonomi, inledde Anders Borg budgetdebatten.
Men Sverige har varit stryktåligare än de flesta andra länder, fortsatte han.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Anders Borg, Fredrik Olovsson, Europas, Sverige, Borgs, Socialdemokraternas, Borg, Olovsson, Socialdemokraterna, Tysklands, Österrikes, Per Bolund, Bolund, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårda, angrepp, Anders, Borg
Dagen - 15 feb 12 kl. 03:00

Anders Borg vill inte svara om sin syn på de ökade inkomstklyftorna

När finansminister Anders Borg fick frågan om de ökade klyftorna i samhället valde han att lyfta blicken ut över krisens Europa. - Inkomstskillnaderna och välfärdsskillnaderna i Sverige är bland de lägsta, löd hans budskap.

Är det bra eller dåligt med ökade skillnader?

Alliansfritt Sverige - 24 mar 14 kl. 12:52

Grattis Anders Borg, du har fått en inbjudan att hålla i en mattelektion

Finansminister Anders Borg spiller ingen tid såhär i valår, utan har gett sig in i det gedigna arbetet med skolpolitik. Tidigare har Borg fått lärare och rektorer att gå i taket efter hans påhopp. Nu är det Lärarförbundet som stämmer in i kritiken med lärarna.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Anders Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

Alliansfritt Sverige - 20 feb 14 kl. 14:47

Nya order från Anders Borg: Ni vet grejen ni hatade förra månaden? Ni ska älska den nu

Så Moderaterna ska alltså göra en översyn av svenska myndigheter för att kunna göra omfattande besparingar. Och det är ju alltid bra att försöka identifiera för stora kostnader, det är ju ändå skattepengar vi pratar om, men frågan är om det inte är lite väl taktlöst. För en månad sedan föreslog Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Magdalena Andersson samma sak.

Alliansfritt Sverige - 15 mar 14 kl. 12:54

Anders Borg tycker att alliansens budgetkaos är normalt och ansvarsfullt

Moderaterna har haft lite problem att hantera det faktum att de gjort en U-sväng i frågan om sänkt studiebidrag. Statsminister Fredrik Reinfeldt kan knappt ens uttrycka sig på svenska när han i SVT ska förklara den panikartade reträtten:  Vi vill vara tydliga med vad som är viktigt för oss. Vi vill få fram skolsatsningarna.

Affärsvärlden - 14 sep 11 kl. 07:53

Bolagsordförande Martin-Löf rasar mot Anders Borg

Näringslivsnestorn Sverker Martin-Löf går till hårt angrepp mot finansminister Anders Borg och hans svartmålning av ekonomin. Sverker Martin-Löf är ordförande i Industrivärden vars aktie fallit med 45 procent sedan i våras..

Alliansfritt Sverige - 16 jun 14 kl. 15:40

De gånger Anders Borg sågats av experter – vi har hela listan

Anders Borg brukar ofta, framför allt från borgerligt håll, beskrivas som en extremt ansvarsfull finansminister som lotsat Sverige igenom en svår finanskris. Det är till viss del sant, men det är långt ifrån hela sanningen. Det är nämligen så att Borg int är någon felfri halvgud utan han har gjort flera flera felbedömningar framför allt i sitt arbete som finansminister vilket han fått massiv kritik för.

SmålandsPosten - 02 sep 14 kl. 07:00

Hon tog strid mot Anders Borg

Den största striden under mandatperioden vann inte Karin Nilsson (C) mot Socialdemokraterna eller nåt annat oppositionsparti. Den var mot Finansdepartementet och Anders Borg (M). Det handlade om årsmomsen och kunde beröra en halv miljon företagare.

Alliansfritt Sverige - 24 jan 11 kl. 14:54

Anders Borg bromskloss i miljöpolitiken

MILJÖPOLITIK. Att försvarsdepartementet fjärrstyrs av Anders Borg på finansdepartementet är vid det här laget välkänt, och även skälet till den förra moderata försvarsministern Mikael Odenbergs avgång. Nu avslöjar Supermiljöbloggen att Borgs inflytande även sträcker sig till miljödepartementet:
Sveriges finansminister Anders Borg (m) har de senaste åren systematiskt motarbetat ett antal viktiga klimatsatsningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Här hittade Anders Borg sin feministiska inspiration"Om skribenten

Feminism och jämställdhet har seglat upp som en av de stora politiska frågorna, och nu har även Moderaterna hoppat på tåget. I en debattartikel hos Expressen skriver finansminister Anders Borg i dag om feminism, under rubriken Feminismens fem viktigaste stegModeraterna är kanske inte det parti som flest tänker på när de hör ordet feminism – tvärtom. Däremot är det är såklart bra att de nu har bestämt sig för att bryta tystnaden som präglat partiledningen, och äntligen visa hur de vill nå ett jämställt samhälle.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.