BT > Ekonomi

Saturday, 29 April, 17:32

BT - 17 sep 12 kl. 15:57

Pensionärer sågar sänkt skattRegeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.
Politisk kosmetika, anser PRO.
Men socialminister Göran Hägglund är nöjd.
Sänkt skatt med 500-700 kronor om året för de flesta pensionärer är vad regeringen föreslår.
Läs mer på BT
Läs mer om:
PRO, Göran Hägglund, Curt Persson, TT, Rune Regnér, Strömberg, Benhajji, Socialdemokraternas, Stefan Löfven, Löfven, Socialdemokraterna, Hägglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, sågar, sänkt, skatt
SvD - 12 sep 14 kl. 08:02

”Varför är det rättvist att pensionärer ska betala högre skatt än löntagare?”

Socialdemokraternas socialförsäkringspolitiske talesperson Tomas Eneroth frågar ut socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (m) om pensionsfrågan..

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

TA - 17 sep 12 kl. 11:36

PRO sågar sänkt pensionärsskatt

Regeringen vill sänka skatten för de flesta pensionärer med i genomsnitt en 50-lapp i månaden i höstbudgeten.Politisk kosmetika, anser PRO.
Sänkt skatt med 500-700 kronor om året för de flesta pensionärer är vad regeringen föreslår.

Ekonomistas - 24 jun 14 kl. 20:00

Därför betalar inte pensionärer högre skatt

Under valår är det som bekant röstköp som räknas bland de politiska partierna. Sveriges pensionärer utgör en av de största väljargrupperna, och detta märktes tydligt i socialdemokraternas senaste utspel att skatten på pensionerna ska sänkas ifall vi byter regering i höst. Men håller Stefan Löfvéns argument om att 1) pensioner är uppskjuten lön och 2) pensionerna idag beskattas hårdare än arbetsinkomster?

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 09:44

Hägglund vill inte lova sänkt skatt

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund vill sluta skattegapet mellan löntagare och pensionärer - men har samtidigt svårt att se utrymme för skattesänkningar den närmaste tiden.
- När vi ser prognoserna för den kommande mandatperioden vågar jag inte lova några skattesänkningar överhuvudtaget, sade Göran Hägglund i Sveriges Radios partiledarutfrågning.Trots att Sverige går bättre än de flesta länder är situationen besvärlig, sade Hägglund men tillade att om det ekonomiska utrymmet uppstår kommer pensionärerna vara först i ledet att få sänkt skatt.

TA - 25 aug 14 kl. 09:44

Hägglund vill inte lova sänkt skatt

Foto: Janerik Henriksson/TT
Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund vill sluta skattegapet mellan löntagare och pensionärer - men har samtidigt svårt att se utrymme för skattesänkningar den närmaste tiden.
- När vi ser prognoserna för den kommande mandatperioden vågar jag inte lova några skattesänkningar överhuvudtaget, sade Göran Hägglund i Sveriges Radios partiledarutfrågning.Trots att Sverige går bättre än de flesta länder är situationen besvärlig, sade Hägglund men tillade att om det ekonomiska utrymmet uppstår kommer pensionärerna vara först i ledet att få sänkt skatt.

BT - 25 aug 14 kl. 09:44

Hägglund vill inte lova sänkt skatt

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund vill sluta skattegapet mellan löntagare och pensionärer - men har samtidigt svårt att se utrymme för skattesänkningar den närmaste tiden. - När vi ser prognoserna för den kommande mandatperioden vågar jag inte lova några skattesänkningar överhuvudtaget, sade Göran Hägglund i Sveriges Radios partiledarutfrågning.Trots att Sverige går bättre än de flesta länder är situationen besvärlig, sade Hägglund men tillade att om det ekonomiska utrymmet uppstår kommer pensionärerna vara först i ledet att få sänkt skatt.

News55 - 03 sep 15 kl. 13:42

Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt”

Allianspartierna menar att regeringen mörkade den här skatten före valet, men det är inte bara pengarna som är det viktiga, enligt Centerpartiets ekonomiska talesman Emil Källström. – Den äldre arbetskraften ger så mycket till de yngre med sin erfarenhet plus att de drygar ut sin pension. De jobbar i egen takt och de får en social samvaro, vilket är mycket bra.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Självklart med lika skatt vid lika inkomst

I en demokrati betalar man lika skatt vid lika inkomst. Till skillnad från andra västeuropeiska länder som exempelvis våra nordiska grannländer och Tyskland är det inte så i Sverige. Skillnaden är inte marginell mellan den som betalar skatt på förvärvsinkomst och den som betalar skatt på sin pension, som väldigt många betraktar som uppskjuten lön.

Sydsvenskan - 26 apr 14 kl. 09:10

Om Socialdemokraterna höjer min skatt tänker jag sänka min lön

Det märks att det är valår och att Magdalena Andersson (S) försöker bli finansminister. Det går inte en dag utan att hon antingen sågar förslag med ”för sent och för lite” eller kommer med nya utspel. Men miljonärerna då?

Fler nyheter från BT

BT - 8 timmar sedan

Tid att deklarera - men chansa inte på avdrag

Senast på tisdag ska deklarationen in. Runt en miljon svenskar deklarerar digitalt i sista minuten - men se upp med stress och låt inte lusten att tjäna en extra slant leda till avdrag du egentligen inte har rätt till.(TT).

BT - 20 timmar sedan

Dyrare men färre klädköp

Svenskarna köper färre men dyrare kläder. Modehandeln går fortsatt trögt, visar statistik. Klädförsäljningen steg under förra året med 1,6 procent eller en miljard kronor till totalt 64,5 miljarder kronor, enligt statistik från GFK Fashion Scope som modetidningen Habit refererar till.

BT - Igår: 12:37

Brittisk tillväxt bromsar in

Den brittiska tillväxten bromsade in kraftigt under årets första kvartal. Högre inflationstryck inför EU-utträdet slår mot detaljhandeln och andra konsumentrelaterade delar av ekonomin.(TT).

BT - Igår: 12:44

Sänkt rysk styrränta

Rysslands centralbank sänker styrräntan till 9,25 procent, ned från 9,75 procent. Beslutet fattas sedan Rysslands inflation sjunkit till 4,3 procent från 4,6 procent i februari och centralbankens direktion säger att man nu räknar med att inflationen ska ha sjunkit till målnivån på 4 procent inom loppet av 2017.(TT).

BT - Igår: 14:36

USA:s tillväxt lägre än väntat

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) växte med 0,7 procent i beräknad årstakt under första kvartalet. Det visar en första beräkning från landets handelsdepartement. Analytiker hade väntat sig tillväxten skulle hamna på 1,2 procent.

BT - Igår: 14:13

Bra resultat för nordiska banker

De nordiska storbankerna går starkt. Även Danske Bank och norska DNB slog förväntningarna under årets första kvartal. Danske Bank gjorde ett betydligt bättre resultat än förväntat för första kvartalet 2017.

BT - Igår: 14:20

Bättre än väntat för Exxon

Amerikanska oljejätten Exxon gjorde en ökad vinst för första kvartalet jämfört med samma period 2016. Vinsten blev 4 010 miljoner dollar, motsvarande 35 miljarder svenska kronor jämfört med 1 810 miljoner dollar för perioden 2016.(TT).

BT - Igår: 13:49

Bra fart på GM

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors (GM) rapporterar en rejält ökad vinst för första kvartalet 2017. Vinsten blev 2,6 miljarder dollar, cirka 22,9 miljarder svenska kronor, vilket var 33 procent bättre än samma period 2016.(TT).

BT - Igår: 12:05

Autoliv prickar förväntningarna

Bilsäkerhetsjätten Autoliv redovisar en vinst före skatt på 194,4 miljoner dollar, motsvarande cirka 17 miljarder svenska kronor, för första kvartalet 2017. Det kan jämföras med en vinst på 190,3 miljoner dollar motsvarande period 2016.(TT).

BT - Igår: 09:49

Ökade kostnader för arbete

Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för februari beräknats till 123,6 för arbetare och 126,5 för tjänstemän enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Sedan februari 2016 har arbetskraftskostnaden ökat med 3,1 procent för arbetare och 2,8 procent för tjänstemän.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.