Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 21 October, 04:32

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolornaDet var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes. På i stort sett alla skolor och förskolor fanns de kalklösande medlen Kalcinex och Hygilen, som båda har en surhetsgrad som med råge överstiger de gränser som kommunen satt upp. Om man späder medlen enligt bruksanvisningen får de ett ph på 2,4.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborgs, Kalcinex, Hygilen, VA, Lilian Flygare-Ivarsson, Östersjön, Lindberg, Gertie Lindberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Farliga, städmedel, användsi , skolorna
SR - 25 jan 16 kl. 19:22

Miljöfarliga fluorkarboner används ofta i fritidsplagg

Miljöfarliga fluorkarboner används ofta i fritidsplagg, visar en ny rapport från Greenpeace. De fortsätter att användas trots att det finns ersättare..

YLE - 30 sep 14 kl. 12:41

"Fundera på när och hur skärmen används"

Olika digitala skärmar har blivit en del av vår vardag och många är uppkopplade dygnet runt. När barnets skola och fritidsintressen blir lidande och när den digitala stressen blir för stor är det dags att fundera på när och hur mycket tid man spenderar framför skärmen. Tis 30.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 05:00

En rullande ledningscentral som används i insatser över hela Skåne

Höör På räddningstjänsten i Höör basar man över ett minst sagt ovanligt räddningsfordon. Den specialbyggda lastbilen, som kan liknas vid en rullande ledningscentral, är det enda av sitt slag som finns i Sverige.Fordonet går under namnet Regionalt Ledningsfordon, och har varit införlivat i räddningstjänsten Höörs verksamhet sedan 2016.

YLE - 07 sep 16 kl. 17:27

Förbundspennan: En Skola i rörelse också i de finlandssvenska skolorna

Finlands Svenska Idrott har fått finansiering för att koordinera verksamhet för Skolan i rörelse också på svenska. Undervisnings- och kulturministeriet uppmanar alla skolor att gå med i verksamheten för Liikkuva koulu-Skolan i rörelse. Många finskspråkiga skolor har varit med sedan år 2010 och antalet är nu ca 1700 skolor.

YLE - 01 dec 16 kl. 05:17

Gamla återanvända däck kan vara farliga för hälsa och miljö

Däckkross som tillverkas av gamla däck används ofta som markutfyllnadsmaterial inom byggsektorn. Men det går inte i dag att med säkerhet säga att de gamla däcken är ofarliga, säger Carl-Erik Wilén som är professor i teknisk polymerkemi vid Åbo Akademi. - Positivt är det givetvis att man återanvänder för årligen blir det bara i Finland en miljon däck som kunde återvinnas, säger Wilén.

Supermiljöbloggen - 29 jan 15 kl. 16:40

Regeringen vill utreda halterna av farliga ämnen i dricksvatten

Miljöminister Åsa Romson vill under de kommande åren kartlägga utsläppen av högflourerande ämnen i Sverige. Det är en grupp kemikalier som flitigt används i ett flertal olika sammanhang, men som kan vara skadliga för både människa och miljö. I bland annat en debattartikel skriver Romson om att regeringen nu gett flera myndigheter i uppdrag att begränsa spridningen av de farliga kemikalierna.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

Supermiljöbloggen - 19 jul 15 kl. 16:50

Farliga kemikalier ersattes – med farliga kemikalier

Två mjukgörare som man antagit var säkra, misstänks nu kunna orsaka högt blodtryck och diabetes hos barn. Mjukgörare används bland annat i vanliga hushållsvaror som plastfolie och snabbmatsförpackingar. De kan också finnas i plastleksaker.

Cornucopia - 15 mar 18 kl. 09:45

Låt inte ditt farliga avfall gå till spillo

Detta inlägg är reklam för Stena Recycling.

Hitta nya möjligheter med ditt farliga avfall – läs mer om hur Stena Recycling kan hjälpa dig att klättra i avfallshierarkin

För oss är farligt avfall en värdefull resurs som kan göras om till något nytt och användbart. Att återvinna farligt avfall är bra för miljön, men det kan också leda till ökade konkurrensfördelar för företag och industrier.

Supermiljöbloggen - 27 jan 16 kl. 12:53

Friluftsföretagen måste fasa ut farliga kemikalier

För ett par dagar sedan publicerade Greenpeace en rapport som pekar ut friluftskläder och utrustning från en rad kända märken som rena miljöbovar. Många av produkterna innehåller PFAS, en grupp kemikalier som påverkar både djur och natur väldigt negativt. I höstas skrev Supermiljöbloggen en uppmärksammad artikel om några av de farliga kemikalier som finns i många av de populära friluftskläder som dagligen används av ett stort antal människor världen över.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Telias nät ligger nere - över 3 000 drabbade

Under söndagsnatten meddelar Telia att all fast telekommunikation är helt utslaget för kunder i Östra Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Betyg: Så skötte sig TFF-spelarna

TA-sportens betyg på TFF-spelarna i matchen mot Norrby. Ingen av spelarna stack ut och det var överlag en blek insats. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

På hemmais är Tif Vikings starka

Ti Vikings tog säsongens fjärde seger, den tredje på hemmaplan, när det blev klara 4–2 mot Sölvesborg. ”Här hemma har vi ett bra stöd från publiken”, säger den notoriske målskytten Tobias Dyk..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Övervakning: Tullens kameror på Öresundsbron snart igång

Före årsskiftet kommer Tullverkets övervakningskameror på bland annat Öresundsbron sättas igång, rapporterar SVT Skåne. Tullen vill använda övervakningen dygnet runt för att bland annat stoppa införsel av illegala varor..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

TFF förlorade i Borås

TFF var aldrig nära varken en eller tre poäng i bortamötet mot Norrby. I paus var ställningen 2-0 till hemmalaget, och efter slutsignal var ställningen 4-0. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Handboll: Målvakt blev hjälte i comebacken

Inför säsongen saknade Trelleborg HBK målvakt i damlaget. Tur för laget är att Hanna Jönsson gjorde comeback på söndagen. Hon räddade två frilägen sista minuten och det gav HBK segern mot Lödde med 24–23..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Förenklade svar på stora frågor

Det kom inte som någon chock att ekonomirapporten från Sveriges Kommuner och Landsting innehöll en dyster prognos. De stora underskotten i många kommuners ekonomier har den senaste tiden seglat upp som en av de stora frågorna i den svenska politiken..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Live-rapport: Följ TFF borta mot Norrby

TFF kan i praktiken säkra nytt kontrakt i superettan om det blir seger i söndagens match mot Norrby. Följ matchen här!.

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Enkät: Varför använder inte du cykelhjälm?

Trelleborgs Allehanda frågade cyklister utan hjälm ute på stan..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Sökandet efter den försvunna oljan trappas ner

Morgonens strandnära spaningar med mindre båtar och flyg har inte funnit någon olja. Efter två dagars sökande återgår Kustbevakningen till ordinarie beredskap men med förhöjt fokus på miljöövervakning i området med framförallt flyg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.