HBL > Ekonomi

Saturday, 29 February, 12:53

HBL - 11 aug 12 kl. 13:20

Norskt avfall blir ekologisk energi i FinlandSverige är fortfarande långt före Finland när det gäller att omvandla sopor till värme och el. På avstjälpningsplatsen Tana i norra Norge pågår lastning av en långtradare. Det ser ut som små vita piller, men det som lastas på flaket är i själva verket avfall som är på väg till kraftverket i Uleåborg. Där ska det omvandlas till ekologisk energi. Projektet är ett led i den allt tilltagande kampen om energiavfall som Finland, Sverige och Norge är inblandade i.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Finland, Tana, Norge, Uleåborg, Europa, Sverige, Hanna Salmenperä, EU, Salmenperä, Finland Ismo Hiltunen, FNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norskt, avfallblir , ekologisk, energii , Finland
HBL - 26 mar 14 kl. 15:34

Den enas avfall blir den andras råvara

BORGÅ. Vi kan inte lösa våra problem genom att tänka i samma banor som vi gjorde när vi skaffade oss våra problem, sade redan Einstein. I Sköldvik tänkte man på onsdagen i nya banor.

YLE - 07 maj 17 kl. 20:00

Ska återvinning fungera måste vi sortera - Sabina kan allt om avfall

Sabina Lindström är miljöutbildare på Rosk’n Rolls avfallstjänster i Nyland. Hon är expert på att sortera avfall och lära ut sortering till andra. Lindström är noga med att leva som hon lär.

YLE - 11 dec 13 kl. 04:00

Bättre kännedom om avfall ger bättre förbränning

I Finland bränns cirka en fjärdedel av samhällsavfallet och andelen ska stiga. Ett sätt att minska på problem orsakade av osorterat avfall är att känna till sitt avfall. Felaktiga material i det brännbara avfallet är ett stort problem för förbränningsverken.

Alliansfritt Sverige - 14 mar 14 kl. 07:01

Marit Paulsen gillar inte ekologisk mat – gick till val på fossifritt jordbruk

Marit Paulsen beskriver sig gärna som miljö- och djurrättskämpe, som redan inför förra EU-valet gick till val på att arbeta för ett fullständigt fossilfritt jordbruk.
I förrgår publicerade Alliansfritt en artikel om Marit Paulsens arbete i jordbruksutskottet, där hon bland annat röstat mot långa djurtransporter och för patentering av fröer. Vem behöver grävande journalistik när Marit Paulsen själv igår gick ut i SVT Debatt med rubriken ”Ekologiska odlingar löser inte världens matproblem”?

Alliansfritt Sverige - 11 jul 14 kl. 16:02

Moderat kommunpolitiker ondgör sig över ekologisk odling

Mats Green (M) är kommunstyrelsens ordförande i Jönköping. Han är från och med nu någon som av någon egentligen oklar anledning gått igång på det där med ekologisk odling. På sin Facebooksida har han sagt sitt hjärtas mening om det.

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:43

Ekologisk produktion är inget kvalitetsbegrepp

Det kan inte vara rimligt att importera ekologiska varor från tredje världen för att kompensera bristen på svenska ekologiska produkter. Någon gång måste kvalitet och tillgång få bestämma. Om det finns bättre kött i Hälsingland än i Småland, så kanske man måste ”tumma” på det lokalproducerade värdet, skriver Magnus Aaby- Ericsson, Dansjö gård.

Västerbottens Folkblad - 11 jan 12 kl. 09:05

Umeå Energi anmält till åklagare

UMEÅ Umeå Energi kan ha hanterat miljöfarligt avfall på fel sätt. UMEÅ Umeå Energi kan ha hanterat miljöfarligt avfall på fel sätt. Länsstyrelsen anmäler Umeå Energi till åklagare, misstanken gäller brott mot miljöbalken efter att bolaget hanterat impregnerat trä på ?

HBL - 21 jun 14 kl. 09:12

Avfall från syriska kemvapenfabriker till Finland

Industrikemikalier från syriska kemvapenfabriker anlände till hamnen i Fredrikshamn i dag.Kemikalierna ska förstöras på Ekokems behandlingsenhet i Riihimäki från och med nästa vecka, uppger Ekokem. Det tar flera veckor att förstöra innehållet i de tiotals containrarna.

YLE - 31 okt 13 kl. 04:18

Avfall ger pengar

Börsbolaget Taaleritehdas vill satsa på ett nytt metangasverk i Lojo. Taaleritehdas har väl tänkt sig att avfallshanteringen är en stor framtidsbransch som ger avkastning, bedömer vd:n för det västnyländska sopbolaget Rosk'n Roll. Det kommunägda Rosk'n Roll har slutit ett föravtal med Taaleritehdas som vill investera nio miljoner euro i en biogasfabrik på Munka avfallscentral i Lojo.

Cornucopia - 17 sep 19 kl. 13:38

Regeringen vill beskatta energiåtvervinning av avfall för el och fjärrvärme

Regeringen vill nu beskatta energiåtervinning av avfall för elproduktion och fjärrvärme. De kommuner som satsat på sopförbränning för att ta hand om avfall ska alltså beskattas för detta, vilket kommer slå trefaldigt mot svenska energipriser.Sopförbränning i Sävenäs, Göteborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.