Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 26 September, 08:55

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kurdisk oljeexport igång igen
Efter fyra månaders uppehåll har irakiska Kurdistan börjat exporterar olja igen. Det görs för att få slut på tvisten med Bagdad, som gäller pengar och rätten att ingå avtal. Om ett par dagar är man uppe i 100 000 fat om dagen och i september dubbleras mängden ifall betalning kommer från Bagdad, förklarade naturresursministern på tisdagen. Den kurdiska oljan går i ledningar via Kirkuk till hamnen Ceyhan i Turkiet. Stoppet sedan april har krympt leveranserna med en fjärdedel.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Kurdistan, Bagdad, Kirkuk, Ceyhan, Turkiet, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kurdisk, oljeexport, igång, igen
Helsingborgs Dagblad - 07 aug 12 kl. 21:56

Kurdisk oljeexport igång igen

Efter fyra månaders uppehåll har irakiska Kurdistan börjat exporterar olja igen. Det görs för att få slut på tvisten med Bagdad, som gäller pengar och rätten att ingå avtal. Om ett par dagar är man uppe i 100 000 fat om dagen och i september dubbleras mängden ifall betalning kommer från Bagdad, förklarade naturresursministern på tisdagen.

Cornucopia - 09 apr 15 kl. 10:20

Saudi-Arabiens oljeexport har minskat 12% sedan 2013

Lite uppföljning kring den skönlitterära berättelsen om att Saudi-Arabien skulle översvämmat marknaden med olja. I själva verket rapporterar den oberoende databasen JODI-Oil att Saudi-Arabiens oljeexport minskade med 12% från 2013 fram till december 2014. Någon marknad översvämmad av saudisk olja finns alltså inte.

SR - 09 nov 16 kl. 13:20

Kurdisk barn-tv måste "spegla turkisk kultur"

Stängd kurdisk barnkanal måste "spegla turkisk kultur" för att få sända igen..

SvD - 17 nov 16 kl. 11:15

Svart i svensk-kurdisk tv – trots seger i domstol

I måndags vann den svensk-kurdisk tv-kanalen Newroz ett domstolsutslag i Paris om att få sända igen. Men ännu har inte satellitoperatören Eutelsat bidragit med någon signal: – Jag tror inte att de vågar eftersom Turkiet satt press på dem, säger Farogh Nuzhatzadeh, vd för Newroz..

GöteborgsPosten - 15 nov 16 kl. 15:33

Kurdisk tv-kanal får sända igen

SVT - 15 nov 16 kl. 15:40

Kurdisk tv-kanal får sända igen

Den kurdiska tv-kanalen Newroz, med bas i Stockholm, ska åter få sända via det franska satellitbolaget Eutelsat efter en dom i den franska handelsdomstolen i Paris, uppger tidningen Journalisten..

Kristianstadsbladet - 15 nov 16 kl. 15:33

Kurdisk tv-kanal får sända igen

Den kurdiska tv-kanalen Newroz, med bas i Stockholm, ska åter få sända via det franska satellitbolaget Eutelsat efter en dom i den franska handelsdomstolen i Paris, uppger Journalisten.(TT).

YA - 15 nov 16 kl. 15:33

Kurdisk tv-kanal får sända igen

Den kurdiska tv-kanalen Newroz, med bas i Stockholm, ska åter få sända via det franska satellitbolaget Eutelsat efter en dom i den franska handelsdomstolen i Paris, uppger Journalisten.(TT).

BT - 15 nov 16 kl. 15:33

Kurdisk tv-kanal får sända igen

Den kurdiska tv-kanalen Newroz, med bas i Stockholm, ska åter få sända via det franska satellitbolaget Eutelsat efter en dom i den franska handelsdomstolen i Paris, uppger Journalisten.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.