BT > Nyheter

Friday, 28 February, 19:14

BT - 06 aug 12 kl. 11:26

Så upplevdes skalvet i Sjuhärad
Bt.se har fått in många vittnesmål om att jordskalvet tidigt i morse kändes runt om i Sjuhärad och i Varbergstrakten.
Jag bor på Parkgatan i Viskafors. Jag vaknade av att hela huset skakade kraftigt och att ett öppet fönster vibrerade. Uppskattningsvis höll det på en halv minut efter att jag vaknat.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sjuhärad, Varbergstrakten, Parkgatan, Viskafors, Ljungström, Svensson, Sandared, Olhage, Källander, Falkenbergs, Oppenlander, Träslövsläge, Dahlqwist, Wåkerås, Marklandsgatan, Borås, Sindric, Olofsbo, Annika Geigant

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , upplevdes, skalveti , Sjuhärad
BT - 06 aug 12 kl. 11:26

"Precis som en kraftig vind" - så upplevdes skalvet i Sjuhärad

Bt.se har fått in många vittnesmål om att jordskalvet tidigt i morse kändes runt om i Sjuhärad och i Varbergstrakten. Skalvet kändes som en vibration i huset.

BT - 14 aug 12 kl. 13:56

Sjuhärad behöver regionteatern

För oss som bor på landet är en flytt av Regionteater Västs danskompani en stor förlust. Låt dansen bli kvar i sina toppenfina och centrala lokaler mitt i Borås, mitt i Sjuhärad! Vi behöver och vill med hela vårt hjärta ha kvar dem här, skriver Vicki Klaiber.

BT - 17 jan 15 kl. 23:01

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Sjuhärad är långt ifrån Svenska Superligan i innebandy. Men i Jönköpings IK är Sjuhäradsbygden i högsta grad närvarande.
BT-sporten åkte till Jönköping och träffade fyra elitspelare som utvandrat från Sjuhärad.

BT - 17 jan 15 kl. 23:01

Kvartett från Sjuhärad tar plats i Superligan

Sjuhärad är långt ifrån Svenska Superligan i innebandy. Men i Jönköpings IK är Sjuhäradsbygden i högsta grad närvarande.
BT-sporten åkte till Jönköping och träffade fyra elitspelare som utvandrat från Sjuhärad.

BT - 30 apr 14 kl. 16:10

Swedbank Sjuhärad får fint bankbetyg

Från tre stycken B med ett plustecken till ett A med minus efter. Nej, det handlar inte om skolbetyg, utan om banker – Swedbank Sjuhärad har fått ett bra kreditbetyg av ratingjätten Standard & Poor's. En god likviditet, en bra kapitaltäckning och en intjäningsförmåga som är bra eller till och med bättre än de storbankerna – det är anledning till att det stora kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's flyttar upp Swedbank Sjuhärad, som enda svenska bank, ett pinnhål upp i kreditvärderingen.

BT - 01 aug 14 kl. 09:29

Ny film om Borås av Swedbank Sjuhärad

En framtidens stad. Det är bilden av staden i Swedbank Sjuhärads nya pr-film om Borås, som invånarna nu får till skänks. – Det blir premiär på Sommartorsdagen 7 augusti, säger Bosse Johansson, vd Swedbank Sjuhärad.

BT - 30 dec 14 kl. 20:52

Därför rör sig vargar mot Sjuhärad

Sedan millenniumskiftet rör sig allt fler vargar i Sjuhärad – trots att de troligtvis inte har sitt revir i bygden. De senaste två åren har BT skrivit om två vargattacker mot djur i Sjuhärad. Ännu fler attacker kan ha skett vid incidenter där man inte kunnat konstatera att angreppen kommit från vargar.

BT - 21 jul 14 kl. 11:43

Vill locka fler fisketurister till Sjuhärad

I sommar undersöks fiskevattnen i Sjuhärad. Tanken är att locka fler fiskesugna genom en kartläggning av vilka arter som finns. Fiskeentusiasten Kim Pitkänen, som jobbar med inventeringen, känner på vattnet i Kypesjön där det regelbundet planteras ut regnbågslax.

BT - 20 okt 14 kl. 06:24

Sjukskrivningar ökar i Sjuhärad

Sjukfrånvaron ökar betydligt mer i Sjuhärad än i landet som helhet. Kvinnor står för den största ökningen, och allt fler får diagnosen psykisk ohälsa. Uppgången märks framförallt inom offentlig verksamhet.

BT - 12 dec 14 kl. 15:20

SMHI varnar för blötsnä i Sjuhärad

SMHI tog bort klass 1-varningen för hårda vindar. Men vädret kan ändå ställa till det i Sjuhärad under kvällen. Nu utfärdas en klass 1-varning för snöfall.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Lila och eldgul kaxighet hos Ojanen

Jakob Ojanen tilldelades 2019 det prestigefyllda konstnärsstipendiet från Åke Andréns stiftelse, och är nu aktuell med en utställning på Borås Konstmuseum som för sjätte året i rad ställer ut Andrénstipendiaten..

BT - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Fler smittade av coronaviruset

Ytterligare fyra personer i Sverige har konstaterats smittade av det nya coronaviruset, bekräftar tre sjukvårdsregioner..

BT - 1 timme sedan

Karlsson: Man vet inte om tävlingarna blir av

Världscupen i skidor har än så länge inte påverkats av coronavirusets spridning. Men det svenska landslaget följer utvecklingen noggrant – och utesluter inte att även längdåkningen kan få evenemang inställda inom en snar framtid..

BT - 1 timme sedan

Boråsliberaler lämnar politiken samtidigt – har gemensamma företag

De båda Boråsliberalerna Annika Persson och Lotta Preijde lämnar sina politiska uppdrag i bland annat Borås djurpark och Borås TME. – Vi kommer att lägga all vår tid på våra gemensamma bolag, säger Lotta Preijde..

BT - 1 timme sedan

Så drabbas idrotten av virusutbrottet

Coronaviruset slår allt hårdare mot olika idrottsevenemang runt om i världen. Här är en summering av hur sportvärlden berörs av virusutbrottet..

BT - 2 timmar sedan

”Välkommen” är en multihändelse om relationer

Regionteater Väst bjuder sin unga publik på ”Välkommen”, en föreställning om gemenskapens villkor. Den väcker många tankar om relationer och bemötande..

BT - 2 timmar sedan

ENKÄT: Är du rädd för att Coronaviruset eskalerar i Sverige?

Sverige har nu flera konstaterade fall av coronasmittade. Boråsarnas åsikter om en eventuell spridning av sjukdomen går isär. .

BT - 2 timmar sedan

Darin på sommarturné

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.