VBL > Finland

Friday, 22 February, 19:21

Liknande nyheter

Taggar: Mat, påverkar, vikten, mer, än, träning
Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:09

Mat i behov av mer omsorg

För ett år sedan förvandlades Stadsparkens kafé till en kvällsöppen restaurang och numera får gästerna sitta på trästolar inomhus, istället för på plaststolar utomhus. Känslan av enklare kaféinstitution finns dock kvar på grund av de tätt möblerade småborden, och stora glasfönster gör att vi fortfarande befinner oss nära naturen. Stadsparkskaféet har alltid varit en familjeangelägenhet och är så fort­farande.

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 00:09

Krisen har gjort oss mer matsmarta

Foto: Linda Axelsson
Vi handlar mindre och oftare, vi har blivit petigare och vill inte planera så mycket.
? Våra matkassar är mindre i dag än vad de var före finanskrisen.

Kristianstadsbladet - 12 aug 16 kl. 03:00

Vi måste hitta vad som ska bli framtidens mat

Livsmedel/ Vad kommer våra barn att äta när de blir vuxna? Ju mer vi lär oss om hur vår mat påverkar jorden, desto mer aktuell blir frågan..

SvD - 12 feb 11 kl. 14:52

Börjar tittarna bli mätta på mat-tv?

46 timmar i veckan. Mat-tv verkar har blivit mer än bara matlagning i tv. SvD var med på en inspelning..

Nyan - 20 jul 16 kl. 12:00

”Mat är mer än bara näringsintag”

Öl var vardagsdryck för gemene man, vinet en lyxprodukt och mjöd drack man till fest. Salt var dyrt, peppar ovanligt och potatis okänt. Arkeolog Andreas Forsgren höll i går en föreläsning på Kastelholms slott om medeltida matvanor.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 04:00

Dan­mark kan lära oss om mat­fusk

Opinion I Dan­mark har livs­me­dels­verket bil­dat en ex­pert­grupp som re­gel­bun­det kon­trol­lerar livs­me­dels­bran­schen. De in­spek­terar livs­me­dels­gros­sister, livs­me­dels­han­deln, re­stau­ranger och slak­te­rier för att kon­trol­lera om det fö­re­kommer falska mat­va­ror, men ock­så om det fö­re­kommer skat­te­fusk el­ler an­dra oegent­lig­heter.
När det danska livs­me­dels­verket startade sin ex­pert­grupp 2006 var det sex per­soner i gruppen.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 08:50

Billig mat kan stå oss dyrt

Få skryter om att de köper billigt vin. När det kommer till vad vi äter har dock billigt är lika med rätt på något sätt blivit en förväntad sanning. Men att köpa billig mat kan stå oss dyrt.

Supermiljöbloggen - 31 jan 16 kl. 14:51

Danmark älskar ekologisk mat

Över 8 procent av alla mat som säljs i Danmark är ekologisk, vilket placerar Danmark i topp inom Europa.  Den danska exporten av ekologisk mat har ökat med mer än 200 procent sedan 2007. Enligt regeringens "Organic Action Plan for Denmark" vill den danska regeringen fortsätta utveckla och utöka den ekologiska produktionen, en satsning som Danmark avsatt 400 miljoner danska kroner till.

SVT - 25 aug 14 kl. 21:50

”Utan mat och vatten i en vecka”

Det finns fortfarande flyktingar kvar på Sinjarberget. Men de som lyckas ta sig ner har fruktansvärda berättelser med sig. Våra utsända i norra Irak har mött människor som varit utan både mat och vatten i mer än en vecka..

Kristianstadsbladet - 13 okt 15 kl. 14:56

Hur brukar du handla mat?

Allt fler handlar mat online. Läs mer på sidan A8..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.