Opinionen.se > Opinion

Thursday, 27 June, 02:29

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkt betyg för tyska banker
Kreditvärderingsinstitutet Moodys har sänkt betyget för 17 tyska banker från stabilt till negativt. Framför allt riktar sig den negativa värderingen mot statliga banker, men även IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank drabbas av nedvärderingen..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Moodys, IKB Deutsche Industriebank, Deutsche Postbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, betygför , tyska, banker
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyska banker fick sänkt betyg

Nu har även tyska banker drabbats av sänkt kreditbetyg. Kreditvärderingsföretaget Moodys har sänkt betyget för sex tyska banker, bland annat landets näst största: Commerzbank.Det är inte fråga om krisbanker då de fortfarande ligger kvar på A-betyg, om än sänkt, rapporterar Ekot.

DN - 20 nov 12 kl. 13:44

Sänkt betyg för svenska banker

Åtta svenska banker får sänkt betyg av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's (S&P), bland dessa storbankerna Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Försäkringsbolag får sänkt betyg

Tre italienska försäkringsbolag har fått sänkt betyg av kreditvärderingsinstiutet Moody's. Nedvärderingen på tisdagen kan öka bolagens räntekostnader. Den sätter också mer press på eurozonens tredje största ekonomi, som redan är i kris och utstått flera bakslag.

BT - 11 jun 11 kl. 00:30

Tyska banker inte Greklands banemän

Det förekommer ofta insinuationer och anklagelser i det offentliga samtalet om att det skulle vara fel att låna ut pengar. På senare tid har det handlat mycket om att Tyskland påstås bära skuld för att den grekiska ekonomin havererat. De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson hävdar till exempel i en debattartikel i Dagens Industri (3/6) att ?

VA - 30 jun 11 kl. 15:46

Tyska banker överens om grekiska skulder

30 juni Det tyska finansdepartementet har nått en överenskommelse med de tyska bankerna rörande grekiska skulder. Det sade Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble på torsdagen, rapporterar Bloomberg News. De banker som är med i överenskommelsen håller närmare 10 miljarder euro i grekiska statspapper.

Affärsvärlden - 07 jun 12 kl. 07:59

Moodys sänker sex tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moody's har sänkt det långfristiga betyget för sex tyska banker med ett steg och upprepar betyget för en bank..

VBL - 26 jul 12 kl. 06:21

Moody´s sänkte utsikterna för tyska banker

Kreditvärderaren Moody's har sänkt utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt. Tidigare i veckan sänkte Moody's också utsikterna för Tysklands ekonomi till negativt..

DI - 15 maj 19 kl. 14:07

Razzia mot flera tyska banker

Tysk polis och skatteutredare har under onsdagen genomfört razzior mot elva tyska banker i jakt på bevis om misstänkt skattebedrägeri. Det rapporterar Financial Times.  .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank. Moodys varnade också för att även kreditbetygen kan sänkas om bankernas kreditvärdighet försämras ytterligare..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 12 kl. 00:08

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.