YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:49

YLE - 22 jul 12 kl. 13:45

Två ovanliga vargkrockar i nattTvå ovanliga trafikolyckor inträffade i natt. I båda fallen dödades en varg efter att ha blivit påkörd av en personbil. En man åkte från Björneborg åkte söderut längs riksåttan när två vargar dök upp framför hans personbil. Den ena vargen hamnade under bilen och dog efter att ha släpats en bit. I Norra Karelen blev en GPS-märkt varg ihjälkörd i en frontalkrock med en personbil i Polvijärvi.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Björneborg, Norra Karelen, GPS, Polvijärvi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, ovanliga, vargkrockari , natt
YLE - 11 aug 17 kl. 18:28

Konstens natt med Mumin och fina bilar på Kimitoön

Kimitoön inledde firandet av Konstens natt med att bland annat visa upp fina åkdon för öns äldre. Almahemmet stod först i tur då Locals Motorgroup Kimitoön brummade fram. - När vi ändå ska samlas i dag tänkte jag att vi kunde köra en sväng till öns service- och åldringshem, förklarar Mona Söderblom som tillsammans med sin man Stefan rattar en Chevrolet Impala SS 1965.

HBL - 13 mar 13 kl. 06:50

Köldrekord i natt i Taivalkoski

I natt sjönk temperaturen till vintern lägsta, -38,2 grader. Vinterns köldrekord noretades i på morgonen i Taivalkoskii nordöstra Österbotten..  Rekordet på -38,2 grader slår det som uppmättes i Utsjoki i januari.

YLE - 10 dec 15 kl. 07:36

Finländsk succénatt – se Pittsburghs märkliga mål

Tuukka Rask vald till matchens lirare och 0+2 för den glödheta Olli Määttä i Pittsburgh – under natten till torsdag var det finländarna som visade vägen i NHL. Olli Määttä blev matchvinnare i natt – och är på bra väg att bli en publikfavorit i Pittsburgh. Määttä var länge antecknad som målgörare i 4–2-segern över Colorado, men tidigt på torsdags nedgraderades protokollnoteringen till en assist.

YLE - 04 sep 16 kl. 10:19

Regnet öste ner över Nyland i natt

Det regnade häftigt i Nyland natten till lördagen. Esbo fick en hel månads regnmängd bara på en natt - över 60 millimeter. Ramperna på Ring 1 måste stängas för trafik vid Vichtis-avtaget på grund av de stora vattenmängderna.

GT - 01 aug 17 kl. 06:00

SM-vinnaren Ebba, 17, blev förlamad över en natt

Först somnade hennes vänsterben. Därefter hennes högerben. Under en natt gick Ebba Einarsson, 17, från att vara elitidrottare till att vara förlamad i båda benen – och de svenska läkarna står handfallna inför den ovanliga sjukdomen.

BT - 20 nov 12 kl. 11:09

Ovanliga blodgrupper en bristvara

Bristen på blodgivare för ovanliga blodgrupper gör att sjukhusen i Stockholm måste köpa in blod från andra länder, rapporterar P 4 Stockholm i Sveriges Radio .
- Det tar minst ett dygn, eller flera dygn, innan vi får blod hit, säger Marja-Kaisa Auvinen, överläkare vid Blodcentralen.
För att komma till rätta med problemet försöker hon och hennes kollegor nu förmå personer med ovanliga blodgrupper att lämna blod.

Eurosport - 10 feb 13 kl. 08:14

Ishockey - NHL - Ovanliga attacken - bet Montreal-spelaren: ?Hör inte hemma i vår sport?

Torontos 6-0-seger mot rivalen Montreal i natt hamnade i skymundan. Eftersnacket har kretsat kring den annorlunda attacken i tredje perioden ? när Mikhail Grabovski bet Max Pacioretty.

YLE - 17 okt 13 kl. 14:03

Mångård syntes på himlen i natt

Astronomiska föreningen Ursa fick under natten till torsdag ta emot en mängd rapporten om ett märkligt ljusfenomen kring månen. En halo var synlig runt månens nästan runda skiva. En halo uppstår då ljuset bryts i de slöjlika cirrus- eller cirrostratusmolnens sexkantiga iskristaller på cirka 10 kilometers höjd.

YLE - 27 sep 15 kl. 15:55

Blodröd supermåne på himlen i natt

Den som är intresserad av astronomiska fenomen ska vakna tidigt natten till måndag. Då inträffar både supermåne och blodmåne samtidigt, vilket inte har skett på 30 år. Klockan 05.

YLE - 18 jun 16 kl. 14:46

Ovanliga stormvindar fortsätter in på natten

Stormvindar som är ovanliga för årstiden har fällt träd och förorsakat elavbrott på många håll i södra, sydöstra och östra Finland. Det kommer att blåsa hårt hela dagen och in på natten på lördag, säger Yles meteorolog Matti Huutonen. Sommartid förekommer i allmänhet inte så här starka vindar förorsakade av lågtryck utan sommarstormar hänger ofta ihop med åska, säger Huutonen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.