Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 20 January, 06:37

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 12 kl. 01:33

Ovanliga arter utanför Smögen412 arter av ryggradslösa djur har hittats i havet utanför Smögen på Svabergsgrunden, skriver Göteborgs-Posten. Rapporten baseras på prover från 2009 och 2010 och visar flera ovanliga arter, som cirkelkrabban och den sjuarmade sprödstjärnan. Marinbiologen Matz Berggren har lett expeditionen på uppdrag av Naturvårdsverket och länsstyrelsen. Han är positiv över provresultaten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Smögen, Svabergsgrunden, Göteborgs-Posten, Matz Berggren, Naturvårdsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanliga, arterutanför , Smögen
Expressen - 16 maj 16 kl. 16:05

Här får de se det ovanliga på vägen

Det hör väl inte till vanligheterna, men desto mer fascinerande när det väl händer. Alldeles intill vägkanten stod plötsligt en björnmamma och tre björnungar. – Förmodligen en "once in a lifetime", säger Madeleine Backéus Westh om mötet som fångades på film..

YLE - 13 jul 17 kl. 17:27

Vilka gatuträd trivs i framtidens Helsingfors- på testgatan har nya arter vuxit till sig i fem år

Längs Botåsvägen i Östra Helsingfors växer - som på så många andra gator i staden - långa rader av gatuträd. Med blotta ögat går det inte att se att det här är ett forskningslaboratorium. Förändringar i klimat, stadsmiljön och byggteknik gör att våra bekanta och beprövade arter som pryder stadsmiljön kanske inte trivs här i framtiden.

YLE - 14 sep 17 kl. 05:00

Fotgängare - sök ögonkontakt med bilisten innan du går över vägen

Du behöver inte vara rädd för att röra dig i trafiken på väg till skolan - bara du kommer ihåg vissa smarta råd medan du går. Tapio Heiskanen som är kontaktchef vid Trafikskyddet i Åbo konstaterar att statistiken visar att det är synnerligen ovanligt att barn under 14 år skulle vara inblandade i allvarligare trafikolyckor. Barn löper störst risk att skadas i trafiken i familjens egen bil, berättar Heiskanen.

Skånskan - 16 jul 18 kl. 05:00

300 träd väntar på plats vid spårvägen

Stångby Över 300 träd kommer att planteras längs spårvägen och de står nu på tillväxt hos Stångby Plantskola som inleder leveranserna under hösten.– Vi är väldigt stolta över att ha fått uppdraget och det är speciellt roligt att bidra till utvecklingen i den egna kommunen, säger Jörgen Warpman, vd och delägare. Upphandlingen som blev klar för ungefär ett år sedan omfattar även närmare 9 000 buskar och cirka 200 000 blomlökar.

YLE - 04 maj 14 kl. 13:25

SS: Många arter hotas av klimatförändringen

Många arter hotar att helt försvinna ur Finlands natur på grund av klimatförändringen. Fjällräven, fjällripan, berglärkan och vikaren hör till dem som är hotade, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen.. Då klimatet blir varmare flyttar sig många nordliga arter norrut.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 17:13

Ny bok om Malmös vanliga och ovanliga träd

Malmö Den här gången ligger fokus på de vanligaste träden, och vanligast av dem alla är oxeln som pryder omslaget på den nya Träd i Malmö.
– Den är vindtålig, klarar kustlägen och är motståndskraftig – väl lämpad för Malmö, säger redaktionsgruppens ordförande Gunnar Ericsson.Den första skildringen av Malmös träd kom ut för 10 år sedan och sålde snabbt slut.

Expressen - 07 nov 14 kl. 19:33

Ovanliga faror på E6: Säng och lösa hästar

Säng och lösa hästar på E6. Det var ovanliga faror på vägen bilisterna på fredagseftermiddagen. – Det är direkt livsfarligt, säger Peter Adlersson, på polisen..

YLE - 10 jan 17 kl. 09:29

Överläkare om influensavågen: Det kan komma en ny epidemi

Den värsta influensaepidemin verkar nu vara över, säger Hanna Nohynek som är överläkare för vaccinationsprogrammet vid Institutet för hälsa och välfärd THL. Nohynek säger att THL:s statistik visar att största delen av Finland ännu har hög influensa-aktivitet. - Men i den öppna hälsovården ser man att de influensarelaterade besöken klart har sjunkit.

Expressen - 02 jan 16 kl. 17:39

Bil körde in i soffa på motorvägen

Vid 16-tiden inträffade en trafikolycka av det mer ovanliga slaget på E6 i höjd med Borgeby utanför Lund. En bil körde in i en tappad soffa på motorvägen. Sammanlagt hade tre fordon stannat på vägen..

Sydsvenskan - 25 aug 17 kl. 04:36

Djur i fångenskap får kliva upp på vågen

Nu börjar den årliga vägningen på London Zoo där både stora som små av parkens 200 arter ska upp på vågen. Och även svenska parker vill ha koll på sina djurs vikt. Allt från grodor, getter, pingviner, gorillor och lejon ska vägas under några dagar i L.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Läraren gjorde rätt – men fick gå

Tillrättavisning eller kränkning? Anmälda lärare riskerar mista jobbet trots att de gör rätt..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kalla redo för comeback: "Efterlängtat"

Charlotte Kalla har inte stått på startlinjen i världscupen på sex veckor. Efter en lång och tuff träningsperiod är hon taggad på comeback – men också en aning osäker. – Jag är ganska ovetande om vart jag står just nu, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Här är idrottsföreningarna som fick mest och minst i bidrag av Båstads kommun

Följande idrottsföreningar fick bidrag från Båstads kommun under 2018..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Budgetprocessen i Åstorp kan göras om efter kritik

Syftet är att göra det ekonomiska läget tydligare för kommunens förvaltningar..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

När saken är klar

Valet mellan pest och kolera borde vara enkelt. Sverigedemokraterna är pest, Vänsterpartiet kolera..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Man hittad svårt skadad på väg

En man i 25-årsåldern hittades svårt skadad mitt på en mindre väg norr om Hedemora strax efter 03.30-tiden. Mannen hittades av en bekant, men det är okänt vad som har hänt.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ett par hundra Ängelholmsambassadörer ersätts av tre

Helt nytt upplägg väntar efter 20 år..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Prins Philip stoppades av polis – igen

Bara två dagar efter att Storbritanniens prins Philip var inblandad i en bilolycka var 97-åringen ute och körde på nytt. Och även under den här turen stoppades prinsen av polis. En talesperson för polisen i Norfolk säger att "några passande ord har förm.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

IVO riktar kritik mot socialnämnder

Många av landets socialnämnder har bristande kompetens när det gäller rutiner och handläggning av våld i nära relationer. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en granskning, rapporterar Ekot, SR. Skillnaderna är dock stora mellan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Populär domare i Lego-kostym

Dokumentär, spelfilm och nu Legofilm. 85-åriga domaren Ruth Bader Ginsburg är populär på vita duken. Ruth Bader Ginsburg, domare i USA:s högsta domstol, dyker snart upp i en tredje film på mindre än ett år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.