GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 17 February, 20:31

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, kontrollav , blåmusslor
Barometern - 05 jul 13 kl. 18:29

Musslor kan minska algblomning

Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket. En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

SR - 06 jul 16 kl. 06:00

Surt hav kan få musslor att tappa greppet

De trådar som musslor har för att hålla sig kvar på stenar kan försvagas i takt med ökad försurning av haven..

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 18:27

Musselodling kan minska algblomning


Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket.En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

Trelleborgs Allehanda - 07 apr 12 kl. 13:38

Nya miljökrav för båtägare i år

Foto: Mark Hanlon
Våren är här och det börjar bli dags för båtägare att förbereda säsongen. I år har Kemikalieinspektionen förbjudit försäljningen av vissa båtbottenfärger som tidigare varit tillåtna i Östersjön. Andra färgsorter som har varit förbjudna är det nu fritt fram att sälja.

YA - 01 sep 13 kl. 09:00

Målarmusslan åter i Fyleån

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Med en pipett fiskar doktoranden Lea Schneider upp tjugo musselbebisar från en bägare och släpper försiktigt ner dem i en korg fylld med grus. Korgen placeras i Fyleån ? och så har musselbebisarna hamnat i sitt rätta element.

Supermiljöbloggen - 12 jul 16 kl. 09:49

Blåmusslorna hotas av surare hav

Med surare hav tror forskare att vi kommer se mindre av blåmusslorna framöver, en av de filtrerare som kan hjälpa till att bromsa både övergödning och miljögifter genom rening av vattnet.  Blåmusslor går att hitta längs stora delar av den svenska kusten, där de jobbar hårt med att rena haven. Nu tror däremot forskarna att de kommer få allt svårare att hänga sig kvar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Melodifestivalen inleds med personligt nummer

Med ett personligt nummer om sin uppväxt och tidiga dröm om att stå på scenen dansar David Lindgren igång årets tredje deltävling i Melodifestivalen. Tillsammans med skådespelaren John Österlund, som spelar den unga David, inleder han tävlingen på klassiskt musikalvis..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Tusentals tog farväl av prins Henrik

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Bland superhjältar och ljussvärd

Det vimlar av utklädda entusiaster i dräkter som de skapat själva. Andra kommer till Sci-fi mässan för att prova på den nya sporten ljussvärdsfäktning..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Trots läcka – Anderssons bidrag diskas inte

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Visa och Coinbase i bråk om dubbla betalningar

Kunder som köpt kryptovalutor på en av världens största bitcoin-börser har fått betala betydligt mer än väntat. Nu ligger kortföretaget Visa och Coinbase i luven på varandra..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Poya Asbaghi nöjd med nollan

De fanns mer att önska – men IFK:s tränare är ändå nöjd sett till 90 minuter.
– Vårt spel var solitt och vi släppte inte något mål, det är bra, säger Poya Asbaghi..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Följ Melodifestivalen från Malmö

Melodifestivalens tredje deltävling avgörs i Malmö i kväll. Vem går till final och vem går till andra chansen? Följ GP:s direktrapportering!.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Hamas utpekas för skadade israeliska soldater

En sprängladdning som detonerade nära gränsstängslet till Gazaremsan har skadat fyra israeliska soldater, uppger militären. Två av soldaterna är svårt skadade och militären lägger ansvaret på den islamistiska palestinska organisationen Hamas..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Aftonbladet: Flera Mello-låtar ska ha läckt ut

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

God man stal från 14 klienterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.