GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 21 September, 14:10

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, kontrollav , blåmusslor
Barometern - 05 jul 13 kl. 18:29

Musslor kan minska algblomning

Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket. En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

SR - 06 jul 16 kl. 06:00

Surt hav kan få musslor att tappa greppet

De trådar som musslor har för att hålla sig kvar på stenar kan försvagas i takt med ökad försurning av haven..

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 18:27

Musselodling kan minska algblomning


Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket.En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

Trelleborgs Allehanda - 07 apr 12 kl. 13:38

Nya miljökrav för båtägare i år

Foto: Mark Hanlon
Våren är här och det börjar bli dags för båtägare att förbereda säsongen. I år har Kemikalieinspektionen förbjudit försäljningen av vissa båtbottenfärger som tidigare varit tillåtna i Östersjön. Andra färgsorter som har varit förbjudna är det nu fritt fram att sälja.

YA - 01 sep 13 kl. 09:00

Målarmusslan åter i Fyleån

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Med en pipett fiskar doktoranden Lea Schneider upp tjugo musselbebisar från en bägare och släpper försiktigt ner dem i en korg fylld med grus. Korgen placeras i Fyleån ? och så har musselbebisarna hamnat i sitt rätta element.

Supermiljöbloggen - 12 jul 16 kl. 09:49

Blåmusslorna hotas av surare hav

Med surare hav tror forskare att vi kommer se mindre av blåmusslorna framöver, en av de filtrerare som kan hjälpa till att bromsa både övergödning och miljögifter genom rening av vattnet.  Blåmusslor går att hitta längs stora delar av den svenska kusten, där de jobbar hårt med att rena haven. Nu tror däremot forskarna att de kommer få allt svårare att hänga sig kvar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

SJ köper tåg för miljarder

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Ingen ökad närvaro efter terrorhot

Säkerhetspolisen arbetar med ett hot om ett terrorattentat i Stockholm. Åtgärder har vidtagits, men terrornivån har inte höjts..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Katalonien: "Spelreglerna har förändrats"

Den regionala katalanska regeringen medger att deras planerade folkomröstning om självständighet fått sig en rejäl törn efter den spanska regeringens skarpa åtgärder..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Landslagsturnering startar nästa höst

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Hus brann ned till grunden

En man har hittats död i den nedbrunna villan i Långaryd. Kroppen är inte identifierad, men en man i 60-årsåldern är skriven på adressen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Danny Saucedo ställer in fler shower

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Läkare missade sjuårings skada

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nytt och gammalt i italiensk valkamp

Ska en 31-årig nybörjare ta över Italien? Eller är det dags för 81-årige Silvio Berlusconi igen? Kampen lär bli tuff när oppositionen nu formerar sig inför parlamentsvalet i vår..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Kusturica går från buskis till allvar

Första timmen fylls av märklig humor och förfärlig sång..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Inga vaccinationer mot hepatit BOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.