GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 19 November, 20:25

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, kontrollav , blåmusslor
Barometern - 05 jul 13 kl. 18:29

Musslor kan minska algblomning

Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket. En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

SR - 06 jul 16 kl. 06:00

Surt hav kan få musslor att tappa greppet

De trådar som musslor har för att hålla sig kvar på stenar kan försvagas i takt med ökad försurning av haven..

Kristianstadsbladet - 05 jul 13 kl. 18:27

Musselodling kan minska algblomning


Odling av musslor kan minska algblomningen längs Sveriges kuster, anser Jordbruksverket.En av orsakerna bakom algblomning är att haven blir övergödda genom tillskott av näringsämnena kväve och fosfor. När musslorna äter alger tar de upp näringsämnen, som därmed försvinner från vattnet när musslorna skördas.

Trelleborgs Allehanda - 07 apr 12 kl. 13:38

Nya miljökrav för båtägare i år

Foto: Mark Hanlon
Våren är här och det börjar bli dags för båtägare att förbereda säsongen. I år har Kemikalieinspektionen förbjudit försäljningen av vissa båtbottenfärger som tidigare varit tillåtna i Östersjön. Andra färgsorter som har varit förbjudna är det nu fritt fram att sälja.

YA - 01 sep 13 kl. 09:00

Målarmusslan åter i Fyleån

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Med en pipett fiskar doktoranden Lea Schneider upp tjugo musselbebisar från en bägare och släpper försiktigt ner dem i en korg fylld med grus. Korgen placeras i Fyleån ? och så har musselbebisarna hamnat i sitt rätta element.

Supermiljöbloggen - 12 jul 16 kl. 09:49

Blåmusslorna hotas av surare hav

Med surare hav tror forskare att vi kommer se mindre av blåmusslorna framöver, en av de filtrerare som kan hjälpa till att bromsa både övergödning och miljögifter genom rening av vattnet.  Blåmusslor går att hitta längs stora delar av den svenska kusten, där de jobbar hårt med att rena haven. Nu tror däremot forskarna att de kommer få allt svårare att hänga sig kvar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Här surfar Pontus Bergström – mitt i en fors i Göteborg

Surfentusiasten Pontus Bergström fick en idé om det borde gå att surfa i Kvarbyforsen i Mölndal – så han testade. Enligt honom gick det bra och nu hoppas han att Göteborgs kommun ska bygga en konstgjord surfvåg i forsen..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Sockerbetor blockerar väg

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hugo Eberhard svensk mästare i matte

17-årige Hugo Eberhard, som går i årskurs 2 på Lars-Erik Larssongymnasiet i Lund, tog hem segern när finalen i Skolornas matematiktävling avgjordes i helgen..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Kristianstad plockade krysset

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Umeås långa segersvit över

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Klubbrekord för Barcelonajagande Valencia

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Färre nya bostäder än förra året

Byggboom? Kanske inte ändå. Hittills i år har färre bostäder färdigställts i Göteborg än både 2015 och 2016..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Tyska regeringssamtal på övertid

Klockan tickade förbi ännu en tidsfrist utan genombrott i de tyska regeringssamtalen. Förbundskansler Angela Merkel kämpar för att rädda den tilltänkta koalitionen och undvika ett nyval..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

SMHI varnar för ishalka – många olyckor

Snö och blötsnö har fallit över norra Götaland under söndagen, och SMHI varnar för plötslig ishalka i stora delar av Götaland när nederbörden drar österut. I de mellersta och norra delarna av landet har blixthalka lett till många olyckor..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kinesiskt på tronen i årets SOC

Efter att ha tvingats stå utanför prispallen i World Cup och German Open är Kina tillbaka på tronen, som så många gånger förr. I båda singelfinalerna i årets SOC i bordtennis var det idel kinesisk representation. Xu Xin tog hem herrsingeln efter finalvinst mot Fan Zhendong och i damsingeln vann Chen Xingtong överraskande över Ding Ning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.