YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 22:19

YLE - 11 jul 12 kl. 10:13

Fakta och underhållning härskar i tv:nDet är tre typer av program som dominerar tv-utbudet - fakta, underhållning och utländsk fiktion. Mängden faktaprogram har fördubblats på några år samtidigt som gränsen mellan fakta och underhållning har blivit allt suddigare. Den klart största programtypen i fjol var fakta som stod för 40 procent av programmen på de finländska gratiskanalerna. Den näst största programtypen var underhållning med 23 procent och på tredje plats kom utländsk fiktion med 18 procent, visar en utredning som Kommunikationsministeriet har gjort. Jämfört med 2007 har utbudet på faktaprogram nästan fördubblats.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kommunikationsministeriet, TV1, TV2, FST5, MTV3, JIM, Voice, Viisi, SuomiTV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktaoch , underhållning, härskari , tv:n
Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 09:38

"Tv-serier har lite med filmkonst att göra"

Foto: Nathaniel E. Bell
I lördags skrev författare Gabriella Håkansson att tv-serier är samtida, medan filmindustrin sysslar med gamla stereotyper. Det fick frilansskribent Anders E Larsson att resa sig i biofåtöljen.

Sydsvenskan - 23 maj 13 kl. 06:30

Verkligheten lär sätta finesserna ur spel

I tisdags visade Microsoft upp sin nya underhållningsmaskin Xbox One. Jippot gick bra ? riktigt bra, jämfört med Sonys motsvarande evenemang tidigare i år ?

Skånskan - 29 aug 16 kl. 11:26

Gardell gör bokslut över sin karriär

Lund Comedy festival Jonas Gardell kommer till Lunds Comedy Festival med sin hyllade show 30 år tillsammans, där han summerar sin karriär från outsider till folkkär, samtidigt som han försöker förstå hur landet har förändrats.
- Showen berättar om Sverige från Palmemordet och det Sverige vi har idag, men på ett väldigt roligt sätt, säger Jonas Gardell.Jonas Gardell
Född: 1963 i Täby.

Uppsalanyheter.se - 07 jan 18 kl. 04:18

Recension: Elvis födelsedag firades på Katalin

Recension: Uppsalas egen Elvis-konnässör Kent Wennman ställde till med ett musikkalas för Elvis Presley, tillsammans med sina musiker-kompisar och gästerna bluessångerskan Lisa Lystam och countrysångaren Travis Green från Austin, Texas. De spelade så att det gamla godsmagasinet där Katalin har sina lokaler gungade. Uppsalas egen Elvis-konnässör Kent Wennman ställde till med ett musikkalas för Elvis Presley, tillsammans med sina musiker-kompisar och gästerna bluessångerskan Lisa Lystam och countrysångaren Travis Green från Austin, Texas.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 16:26

Med pigment i fokus

Foto: Peter Knutson
Hur länge måste man bo i Sverige för att vara svensk? Tydligen räcker det inte att vara född och uppvuxen i landet med modersmålet flytande svenska. Inte för att slippa vara en färg.

YLE - 09 jun 14 kl. 17:43

Nu är det allvar!

Nu är det allvar! De finlandssvenska tidningshusen förstärkta med Yles svenska enhet är rörande eniga. Vi måste sätta igång med samarbete innan det är för sent.

Magazin24 - 29 jun 12 kl. 10:08

Musik på Skantzen

Musik på Skantzen lockade många. Det var fullt hus i "Carmenladan" på Skantzen i Hallstahammar, när Smiley och Helen Starborg öste loss på onsdagskvällen på det populära "Musik på Skantzen". De kommer att vara underhållning där varje onsdagskväll under sommaren.

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 08:00

Ett Almedalen för hållbarhet

Foto: Krisstianstadsbladet och TT
Först ut i Skåne. I augusti ordnas en framtidsvecka då hållbarhet och demokrati ska diskuteras. Arrangörerna siktar på att nå de unga — men vet inte hur och kan inte sociala medier.

Cornucopia - 18 jan 16 kl. 18:19

Ready Player One - 70-talistnördens nostalgiroman

Ernst Clines debutroman Ready Player One (Adlibris 80:- till 211:- SEK, Bokus 49:- till 300:- SEK, SF-Bokhandeln 149:-) är 70-talistnördens perfekta nostalgiroman. Boken ska bli en film regisserad av Stephen Spielberg och släpps julen 2017.
Året är 2044 och världen är ingen trevlig plats efter klimatförändringar, peak oil, energikris och ekonomiskt sammanbrott.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Grundlagsutskottet fortsätter behandla vårdreformen på torsdag morgon - "Ett utlåtande är möjligt den här veckan"

Grundlagsutskottet har satt punkt för arbetet med vårdreformen för onsdagen. Tills vidare har man inte åstadkommit ett utlåtande, men ordförande Annika Lapintie (Vf) är optimistisk och tror att utskottet kan enas om ett utlåtande den här veckan..

YLE - 2 timmar sedan

Uusi Suomi: SEB-styrelsen träffas redan i mars - kan ändra justitiekanslerns bedömning om Berners ministerpost

På onsdagen kom nyheten att Berner ställer sig till förfogande för en styrelsepost i Skandinaviska Enskilda Banken SEB. Hon bad justitiekanslern ta ställning till ärendet, och fick grönt ljus men den bedömningen kan komma att ändras..

YLE - 3 timmar sedan

Rättspsykolog om regeringens åtgärder mot sexualbrott: "Pinsamt tydligt hur man gör politik av det här just före valet"

På onsdagen lade regeringen fram ett åtgärdsprogram för att förebygga sexualbrott och andra brott som begås av personer med utländsk bakgrund. Rättspsykolog Tom Pakkanen anser att regeringen ger en missvisande bild av problemet..

YLE - 3 timmar sedan

Borgå sjukhus gör sig redo för en möjlig influensavåg: ”De närmaste veckorna är de kritiska”

Allt fler östnylänningar har sökt sig till jouren på Borgå sjukhus på grund av influensa..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg är inte högriskområde för fästingburen hjärninflammation men fler fall har konstaterats i Nyland

Institutet för hälsa och välfärd har noterat 41 fall av TBE i Nyland ifjol. På HUS område har antalet som insjuknar i fästingburen hjärninflammation ökat under de senaste fem åren..

YLE - 5 timmar sedan

Sann talkoanda inför Jackarbys första rallytävling på över 25 år

Söndagen den 24 februari ordnas en rallytävling i Jackarby. Byaföreningarna ska se till att förgylla åskådarnas upplevelse..

YLE - 5 timmar sedan

Misstankarna om mässlingsfall i köpcentret Iso Omena visade sig vara falskt alarm

Laboratorieundersökningar visade det sig att det barn som misstänktes ha mässling vid köpcentret Iso Omena i Esbo inte hade drabbats. Hälsostationen och servicetorget i köpcentret höll stängt under tisdagskvällen på grund av misstankarna..

YLE - 5 timmar sedan

Företag marknadsför snabblån för personer med betalningsanmärkning - konsumentmyndigheterna tar sig an fallet: "Fullständigt olämpligt"

Konkurrens- och konsumentverket utreder låneföretaget Aurora Laina som oroat med sin marknadsföring och sina nya snabblånemodeller. Bolaget erbjuder bland annat lån till personer med betalningsanmärkningar..

YLE - 5 timmar sedan

Anne Berner: "Jag tänker inte lämna politiken eller Centern"

Kommunikationsminister Anne Berner (C) avvaktar med ett klart besked om hon tänker lämna politiken, och hoppa över till näringslivet. Tidigt på onsdagen kom nyheten att Berner ställer sig till förfogande för en styrelsepost i Skandinaviska Enskilda Banken SEB..

YLE - 11 timmar sedan

Så här ska regeringen bekämpa sexualbrott: Fler nätpoliser, tidigare brott ska beaktas mer när personer söker uppehållstillstånd

Regeringen presenterade i dag åtgärder för att förebygga sexualbrott och brott som utförs av personer med invandrarbakgrund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.