YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 09:44

YLE - 11 jul 12 kl. 10:13

Fakta och underhållning härskar i tv:nDet är tre typer av program som dominerar tv-utbudet - fakta, underhållning och utländsk fiktion. Mängden faktaprogram har fördubblats på några år samtidigt som gränsen mellan fakta och underhållning har blivit allt suddigare. Den klart största programtypen i fjol var fakta som stod för 40 procent av programmen på de finländska gratiskanalerna. Den näst största programtypen var underhållning med 23 procent och på tredje plats kom utländsk fiktion med 18 procent, visar en utredning som Kommunikationsministeriet har gjort. Jämfört med 2007 har utbudet på faktaprogram nästan fördubblats.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kommunikationsministeriet, TV1, TV2, FST5, MTV3, JIM, Voice, Viisi, SuomiTV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktaoch , underhållning, härskari , tv:n
Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 09:38

"Tv-serier har lite med filmkonst att göra"

Foto: Nathaniel E. Bell
I lördags skrev författare Gabriella Håkansson att tv-serier är samtida, medan filmindustrin sysslar med gamla stereotyper. Det fick frilansskribent Anders E Larsson att resa sig i biofåtöljen.

Sydsvenskan - 23 maj 13 kl. 06:30

Verkligheten lär sätta finesserna ur spel

I tisdags visade Microsoft upp sin nya underhållningsmaskin Xbox One. Jippot gick bra ? riktigt bra, jämfört med Sonys motsvarande evenemang tidigare i år ?

Skånskan - 29 aug 16 kl. 11:26

Gardell gör bokslut över sin karriär

Lund Comedy festival Jonas Gardell kommer till Lunds Comedy Festival med sin hyllade show 30 år tillsammans, där han summerar sin karriär från outsider till folkkär, samtidigt som han försöker förstå hur landet har förändrats.
- Showen berättar om Sverige från Palmemordet och det Sverige vi har idag, men på ett väldigt roligt sätt, säger Jonas Gardell.Jonas Gardell
Född: 1963 i Täby.

Uppsalanyheter.se - 07 jan 18 kl. 04:18

Recension: Elvis födelsedag firades på Katalin

Recension: Uppsalas egen Elvis-konnässör Kent Wennman ställde till med ett musikkalas för Elvis Presley, tillsammans med sina musiker-kompisar och gästerna bluessångerskan Lisa Lystam och countrysångaren Travis Green från Austin, Texas. De spelade så att det gamla godsmagasinet där Katalin har sina lokaler gungade. Uppsalas egen Elvis-konnässör Kent Wennman ställde till med ett musikkalas för Elvis Presley, tillsammans med sina musiker-kompisar och gästerna bluessångerskan Lisa Lystam och countrysångaren Travis Green från Austin, Texas.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 16:26

Med pigment i fokus

Foto: Peter Knutson
Hur länge måste man bo i Sverige för att vara svensk? Tydligen räcker det inte att vara född och uppvuxen i landet med modersmålet flytande svenska. Inte för att slippa vara en färg.

YLE - 09 jun 14 kl. 17:43

Nu är det allvar!

Nu är det allvar! De finlandssvenska tidningshusen förstärkta med Yles svenska enhet är rörande eniga. Vi måste sätta igång med samarbete innan det är för sent.

Magazin24 - 29 jun 12 kl. 10:08

Musik på Skantzen

Musik på Skantzen lockade många. Det var fullt hus i "Carmenladan" på Skantzen i Hallstahammar, när Smiley och Helen Starborg öste loss på onsdagskvällen på det populära "Musik på Skantzen". De kommer att vara underhållning där varje onsdagskväll under sommaren.

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 08:00

Ett Almedalen för hållbarhet

Foto: Krisstianstadsbladet och TT
Först ut i Skåne. I augusti ordnas en framtidsvecka då hållbarhet och demokrati ska diskuteras. Arrangörerna siktar på att nå de unga — men vet inte hur och kan inte sociala medier.

Cornucopia - 18 jan 16 kl. 18:19

Ready Player One - 70-talistnördens nostalgiroman

Ernst Clines debutroman Ready Player One (Adlibris 80:- till 211:- SEK, Bokus 49:- till 300:- SEK, SF-Bokhandeln 149:-) är 70-talistnördens perfekta nostalgiroman. Boken ska bli en film regisserad av Stephen Spielberg och släpps julen 2017.
Året är 2044 och världen är ingen trevlig plats efter klimatförändringar, peak oil, energikris och ekonomiskt sammanbrott.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Det går höga vågor men i rätt riktning, anser finländska rederier

Det är redan andra året i rad som konjunkturerna pekar uppåt, men tillväxttakten har mattats av..

YLE - 4 timmar sedan

Församling fick ett testamente som skulle gå till äldres rekreation – men nu går pengarna till att lösgöra sig från märkligt hyresavtal och advokatkostnader

För snart tre år sedan fick Vanda svenska församling ett testamente där det ingår en fastighet med ett märkligt hyresavtal. Testamentsgivaren vill att församlingen använder medlen för äldres rekreation. Men nu används de till advokatkostnader och för att lösgöra det märkliga hyresavtalet..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Skatteåterbäringen kommer idag, 130 000 misshandlades av sin partner i fjol

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 5 timmar sedan

Våld i parrelationer: 130 000 misshandlade och 20 döda i Finland

En färsk rapport från Institutet för hälsa och välfärd visar alarmerande uppgifter om våld i parrelationer i Finland. 130 000 misshandlades av sin partner i fjol och 20 dödades. Av dem var 17 kvinnor och tre män.

YLE - 19 timmar sedan

Nu söks ny företagare till Örö i Skärgårdshavet – Forststyrelsen öppnar upp för att verksamheten kan drivas av flera företag

Många har redan visat intresse för att driva verksamheten på Örö. Forststyrelsen behöver också nya företagare till den lilla pärlan i Bjärnå i Salo - bruksmiljön Kirjakkala..

YLE - 5 timmar sedan

Våld i parrelationen: 130 000 misshandlade och 20 döda i Finland

En färsk rapport från Institutet för hälsa och välfärd visar alarmerande uppgifter om våld i parrelationen i Finland. 130 000 misshandlades av sin partner i fjol och 20 dödades. Av dem var 17 kvinnor och tre män.

YLE - 4 timmar sedan

Personalen ska höras och få information om sparförslag i Kimitoöns kommun

En förändringsgrupp med namnet "Balans 2020" kommer att höras och sitta med ledande tjänstemän och politiker i fortsättningen..

YLE - 5 timmar sedan

Rekordmånga finländare får skatteåterbäring på tisdag

I dag är den dagen som omkring 3,6 miljoner finländare får ett litet bonus på kontot i form av skatteåterbäring. Staten betalar rekordmycket skatteåterbäringar i år, omkring 2,9 miljarder euro..

YLE - 14 timmar sedan

Niclas Grönholm nöjd med rallycrossäsongen – vill pröva på rally inom kort

Ingåbon Niclas Grönholm slutade på sjunde plats i VM-serien i rallycross. Han är nöjd med den placeringen och funderar på att pröva på rally..

YLE - 15 timmar sedan

Lojo investerar för tiotals miljoner de kommande åren - drar samtidigt åt svångremmen inom servicen

Lojo stad har i många år levt över sina tillgångar, men har samtidigt investerat för lite. Så beskriver Lojos stadsdirektör Mika Sivula de utmaningar Lojo står inför de kommande åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.