Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 26 May, 11:32

Alliansfritt Sverige - 29 jun 12 kl. 06:02

Ett år för att tillsätta utredning om meddelarskyddSOMMARPRAT. Justitieminister Beatrice Ask (M) tillsätter en utredning för att utreda den fullständiga självklarheten att meddelarskyddet ska gälla anställda även i den privatägda välfärden. Att hon ville inleda en sådan förändring sa hon redan för ett år sedan. ?Jag ämnar att inom kort inleda ett sådant arbete?, skrev hon då. Men det tog alltså ett helt år att ens tillsätta en utredning.

Justitieminister Beatrice Ask.Ask har tidigare motsatt sig lagstadgad meddelarfrihet eftersom det finns ?ett behov av att skydda företagshemligheter i privat verksamhet?.

Att det här inte ordnades i samband med privatvårdens genomslag redan för fem år sedan är smått obegripligt.


Meddelarskyddet går ut på att anställda i den offentligägda välfärden har rätt att berätta om missförhållanden för exempelvis media. Detta gäller inte i samma utsträckning anställda i privat vård, även om den är offentligt finansierad.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Sommarprat, Beatrice Ask

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årför att , tillsätta, utredningom , meddelarskydd
DN - 25 jan 17 kl. 14:20

Trump ska tillsätta utredning om valfusk

Donald Trump ska tillsätta en utredning om röstfusk. Det framkom via ett inlägg av presidenten på Twitter. Men Trumps agerande får kritik av flera uppsatta politiker.

SvD - 10 nov 16 kl. 13:46

KU vill tillsätta utredning om Riksrevisionen

Riksdagens konstitutionsutskott (KU) föreslår att en parlamentarisk utredning tillsätts för att se över Riksrevisionen. KU kan tänka sig att riksdagens styrning av myndigheten skärps och reglerna för entlediganden ändras..

Blekinge Läns tidning - 11 feb 20 kl. 05:00

Bönder mordhotas – regeringen kan inte ens tillsätta utredning

Justitieminister Morgan Johansson (S) lovade en utredning om skärpt lagstiftning mot de militanta djurrättsaktivisterna. Ett drygt år senare har ingenting hänt. Djurrättsterrorn tar inte paus för att Morgan Johansson har mycket att stå i..

Cornucopia - 05 jun 17 kl. 13:47

Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning

Spelet premiepensionen ska göras om. Regeringen tillsätta en utredning på hur systemet ska göras om. Som förutspått är premiepensionsleken bara tillfällig och pensionssystemet och din statliga pension är hela tiden endast ett riksdagsbeslut bort från att försämras.

Regeringen - 05 jul 12 kl. 10:06

Regeringen tillsätter utredning för hur fordonsflottan ska bli fossiloberoende

I dag fattade regeringen beslut att tillsätta professor Thomas B Johansson för att leda utredningen Fossiloberoende fordonsflotta - ett steg på vägen mot nettonollutsläpp av växthusgaser. Vid dagens regeringssammanträde togs även beslut om utredningsdirektiven. Pressmeddelande: Nytt steg mot klimatneutralt Sverige: Regeringen tillsätter utredning för hur fordonsflottan ska bli fossiloberoende Dir.

Expressen Dina Pengar - 20 jan 20 kl. 13:07

Ygemans svar till Postnord: Tillsätter utredning

Energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman (S) kommer tillsätta en ny postlagsutredning för att se över utmaningarna som Postnord står inför. – Vi kommer tillsätta en postlagsutredning tidigt i vår. Den ska se över lagen i ett brett perspektiv, säger Ygeman..

Nerikes Allehanda - 07 aug 14 kl. 18:53

Regeringen tillsätter utredning

Regeringen kommer att tillsätta en utredning som ska granska insatsen. Utöver räddningsinsatsen kommer även skador och kostnader att utredas..

Regeringen - 06 sep 16 kl. 16:44

Regeringen tillsätter utredning för att stärka integriteten i Rättsmedicinalverkets verksamhet

Regeringen beslutade den 1 september 2016 att tillsätta en utredning för att stärka integriteten i Rättsmedicinalverkets verksamhet..

Regeringen - 28 feb 13 kl. 10:30

Regeringen tillsätter utredning om donations- och transplantationsfrågor

Regeringen tillsätter en särskild utredare som ska göra en översyn av donations- och transplantationsfrågor. Syftet är att skapa möjlighet för ett ökat antal donatorer och tillgängliga organ. Dir.

Nerikes Allehanda - 07 aug 14 kl. 18:53

Regering tillsätter utredning

Regeringen kommer att tillsätta en utredening som ska granska insatsen. Utöver räddningsinsatsenkommer även skador och kostnader att utredas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.