Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 26 April, 15:38

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 12 kl. 06:30

Olaglig telemast kan få nytt bygglovGunnar Jönssons son Leif Jönsson reagerar starkt när TA ringer upp och berättar att stadsbyggnadskontoret troligtvis kommer rekommendera samhällsbyggnadsnämnden att säga ja till ännu en bygglovsansökan från företaget 3GIS. Ansökan, som kom in för dryg ett år sedan gäller att få bygga en 3G-mast på den aktuella tomten i Simremarken. Men masten finns redan på plats sedan åtta år tillbaka, utan bygglov.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Nyberg Bara, Gunnar Jönssons, Lundkvist, Jönssons, Leif Jönsson, TA, 3GIS, Simremarken, Leif, Gunnar, Rune Rosengren, Anders Lundkvist, Leif Jönssons, Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olaglig, telemastkan , , nytt, bygglov
Trelleborgs Allehanda - 23 apr 14 kl. 10:02

Fortsatt kamp för telemast

Arkivfoto: Tomas Nyberg
3GIS fortsätter att kämpa för att få behålla sin telemast i Simremarken, som kommunen kräver ska rivas. Ett av företagets argument är att Regeringsrätten kommit med nya domslut som talar för 3GIS sak.
Masten byggdes efter att 3GIS fått igenom ett överklagande av ett nekat bygglov.

YA - 10 nov 16 kl. 03:00

Nytt bakslag för motståndare till ny telemast

Länsstyrelsen avslår överklagandet mot den 42 meter höga telemast som planeras på en höjd väster om Brantevik..

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 15 kl. 15:00

Omstridd telemast får bygglov på nytt

Nu får den omstridda telemasten i Simremarken, som stått utan bygglov sedan 2009, nytt bygglov..

SmålandsPosten - 23 okt 15 kl. 13:43

Tillstånd för ny telemast i Krokshult utanför Ryd

Telia får nytt tillstånd att bygga en 72 meter hög mast med två tillhörande teknikbodar i Krokshult utanför Ryd..

Sydöstran - 10 feb 11 kl. 03:00

Hamnföreningen i nytt blåsväder ?Det är omöjligt att ha koll på allt. Jag utgick som sagt från att de hade tillstånd och att det var bygglov för serveringslokal som de hade och inte enbart servicebyggnad.? Heléne Björklun

HÖRVIK Olaglig svartcamping och nu framgår det att hamnföreningen i Hörvik även under förra sommaren hyrt ut en lokal olagligt till en restaurangägare trots man saknade bygglov. Dessutom medverkade kommunalrådet Heléne Björklund till att ge restaurangen alkoholtillstånd trots att serveringen var olaglig..

HBL - 14 sep 13 kl. 10:00

"Fortums uppsägning är olaglig"?

Arbetarskyddsfullmäktige Erkki Lackström är förbittrad. Också han få gå när Fortum stänger kolkraftverket i Ingå, fast hans anställningsskydd som arbetarskyddsfullmäktige borde säkra fortsatt anställning.Enligt Erkki Lackströms uppfattning är uppsägningen av honom olaglig för att han innehar uppdraget som arbetarskyddsfullmäktige ?

SR - 23 jan 14 kl. 15:08

"NSA:s övervakning är olaglig"

Underrättelsemyndigheten NSA:s kontroll av amerikaners telefonsamtal är olaglig och borde upphöra. Det anser en statlig instans med uppgift att bevaka skyddet för privatlivet. Slutsatsen ger nytt bränsle åt debatten om övervakning av medborgare..

BT - 18 apr 11 kl. 13:29

Nytt försök upphandla vaccin

Landstingen har beslutat att göra ett nytt försök att gemensamt upphandla ett vaccin mot livmoderhalscancer. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) hoppas att vaccineringen kan vara i gång i höst, men tror att det finns risk för förseningar.
En dom i kammarrätten tidigare i år slog fast att den första upphandlingen var olaglig.

SR - 18 apr 11 kl. 14:35

Nytt försök att upphandla vaccin

Landstingen ska göra ett nytt försök att gemensamt upphandla ett vaccin mot livmoderhalscancer. En dom i kammarrätten slog tidigare i år fast att den första upphandlingen var olaglig..

BT - 23 aug 11 kl. 16:36

Nytt hot på Saltemads camping - men asfaltläggare kan inte stoppas

Personal på Saltemads camping har åter hotats av en brittisk asfaltläggare, men trots upprepade hot kan de inte portförbjudas.
? Det vore olaglig diskriminering, säger campingföreståndaren Ulrica Back ?

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Rally tillbaka på hemmaplan

Efter två år på Sturup är Anderslövsrallyt tillbaka i Anderslöv. 122 förare kommer till start på lördag när loppet för första gången börjar utanför Sydslättens ridhus..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Monika Olin Wikman: Demenssjukdomar måste tas mer på allvar

Allt fler kommer att drabbas av demenssjukdomar. Tyvärr är kunskapen fortfarande alldeles för låg på många håll i vården – och i politiken..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Jakten på bilder av byns liv från förr

Efter historien om Grönbys gårdar samlar nu byalaget bilder som kan berätta historien om människorna som levde och verkade på dem. Och gensvaret är gott. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Liam och Maya vann på Stockholms filmfestival – igen

Förstapris på Stockholms Filmfestival. För Klagstorpssyskonen Liam och Maya Åkeson Rayner började och slutade tävlandet med kortfilmer i festivalens ungdomsklass på samma sätt. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Barn i Skegrie lämnade meddelande till framtiden

Lego, en tidning och teckningar. Det var några av sakerna som ingick i den tidskapsel som som på torsdagen placerades i grunden till Ängens förskola i Skegrie..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Brott: Ung man knivrånad i sitt hem – på Star Wars-figurer

Mannen var hemma i sin lägenhet i centrala Trelleborg då två okända personer tog sig och knivhotade honom. Han tvingades in i badrummet medan gärningsmännen plockade till sig saker..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Fotboll: Trogen IFK:are är veckans spelare

Hon har varit trogen IFK i hela sin 18-åriga fotbollskarriär. Vänsteryttern Fredrika Lundgren hade stor del i lagets seger mot Lunds SK i helgen och är veckans spelare i trelleborgsfotbollen. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Omfattande vandalisering av bilar i centrum – ”Det känns för djävligt”

Ett tiotal bilar blev under natten till torsdagen vandaliserade på gamla busstationen vid Övre. ”Det känns för djävligt. Jag älskar min bil och blev jätteledsen”, säger Josefin Johansson, en av de drabbade..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

För Kattis Ivholt gör varje dag till en fest

På sin 50-årsdag hade Katarina ”Kattis” Ivholt inte en aning om att hennes liv snart skulle förändras totalt. – Jag har aldrig haft så roligt i hela mitt liv som de senaste fem åren, konstaterar hon med ett stort leende. .

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Trelleborg: Elev fick allergisk reaktion – lärare varnas

En lärare förvarade en burk med kakor som innehöll mandel i ett klassrum. Efter att en elev fick en allergisk reaktion utdelas nu en varning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.