Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 26 October, 13:02

Kristianstadsbladet - 08 jun 12 kl. 10:07

Forskare söker nya fynd på Åsen? Jag har ansökt om tillstånd och har haft ett möte med kommunen i tisdags där vi kom överens om en utgrävning. Förhoppningen är att vi ska kunna vara på plats och gräva under hela juli, säger Elisabeth Einarsson som nu väntar på att skriva på ett formellt avtal med kommunen..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Åsen, Elisabeth Einarsson, Lunds, Utgrävningarna, Nordamerika, Hon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, sökernya , fynd, Åsen
Helsingborgs Dagblad - 08 jun 20 kl. 20:00

Forskare söker svaren i Helsingborg – därför är badvattnet så dåligt

Forskare har hittat fynd som förklarar det dåliga badvattnet..

Supermiljöbloggen - 17 mar 19 kl. 14:56

Forskare söker svar i fossiler efter skydd mot massutrotningar

En nypublicerad studie har kartlagt egenskaper hos arter som överlever massutrotningar. Forskare undersöker nu fossiler i tidigare havstäckta områden för att bättre förstå arter som överlevt tidigare massutrotningar. Förhoppningen är att kunna kartlägga de egenskaper hos dessa arter som gjorde att de lyckades överleva sådana snabba förändringar i deras ekosystem.

SvD - 18 jan 12 kl. 10:43

Forskare jublar över fynd från Mars

I juli föll ett antal meteoriter ner i norra Afrika. Nu har forskare konstaterat att stenarna kommer ifrån planeten Mars..

SR - 14 sep 18 kl. 08:45

Forskare vill freda gösen

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet föreslår att gösen ska fredas. Detta efter att Gösbeståndet i Galtfjärden i norra Roslagen minskat kraftigt..

SR - 10 aug 16 kl. 06:59

Fler turkiska forskare ansöker om fristad

Turkiets utrensningar av misshagliga personer inom utbildningssektorn har slagit hårt mot många forskare, och allt fler försöker nu lämna landet. Det märker man inte minst på Scholars at Risk, SAR, en internationell organisation som erbjuder gästforskarplatser för hotade forskare..

Nyan - 26 sep 13 kl. 12:00

24 forskare besöker Åland

Under torsdag och fredag besöker 24 forskare Åland för att diskutera frågor kring deltagande och representation, inkludering och exkludering i politisk teori, juridik och idéhistoria. Forskarna deltar i ett internationellt seminarium med titel ?Ideas and Realities of Democracy?

Västerbottens Folkblad - 04 nov 13 kl. 09:53

Forskare undersöker ”Bron”-känslor

När eftertexterna i tv-serien ”Bron” rullar på söndagskvällarna får vissa hembesök av forskare vid Lunds universitet. De undersöker hur folk reagerar känslomässigt på serien och hur den påverkar publikens världsbild. — Särskilt är det Saga som sticker ut och väcker känslor med sitt udda sätt, säger Tina Askanius, medieforskare vid Lunds universitet, till Kvällsposten.

DN - 04 nov 13 kl. 10:41

Forskare undersöker "Bron"-känslor

När eftertexterna i tv-serien "Bron" rullar på söndagskvällarna får vissa hembesök av forskare vid Lunds universitet. De undersöker hur folk reagerar känslomässigt på serien och hur den påverkar publikens världsbild..

DN - 31 mar 18 kl. 20:45

Forskare undersöker om fisar påverkar barns inlärning

Kan barns fisar påverka inlärningsförmågan? Den frågan försöker danska forskare få svar på i en studie om luftkvalitet vid Århus universitet, skriver Danmarks radio. .

Sydsvenskan - 21 jan 19 kl. 22:08

Svenska forskare söker snöns hemligheter

Forskare i Luleå arbetar för fullt med att granska och klassificera olika snösorter. Nu har de utvecklat ett nytt instrument som underlättar arbetet. – Vi får reda på precis hur snön nöts när man åker skidor på den eller när man kör med däck på den, säg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.