Regeringen > Nyheter

Tuesday, 26 January, 16:59

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i StockholmRegeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Stockholm, Stockholmsregionen, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, seröver , behovetav nya , bostäderi , Stockholm
Sydsvenskan - 25 jan 17 kl. 15:59

Regeringen stoppar nya bostäder på Näset – för stor risk för översvämning

Regeringen stoppar nya bostäder på Falsterbonäset på grund av översvämningsrisker. Beslutet kan även hota flera andra stora projekt..

Regeringen - 11 apr 16 kl. 10:32

Mer flyg och bostäder

Hur ser behoven av flygplatskapacitet ut efter 2038 och hur ska kapaciteten kunna garanteras för att möta dessa behov? Går det att utnyttja Bromma och områdena runt flygplatsen för stadsutveckling och bostäder och härigenom minska bostadsbristen? Det är frågor som diskuteras i rapporten Mer flyg och bostäder från den statliga samordnaren av flygkapacitet och bostäder i Stockholmsområdet Anders Sundström..

Regeringen - 02 mar 17 kl. 14:27

Tidsbegränsade bygglov för bostäder

Det krävs en rad åtgärder för att möta det stora behovet av bostäder i Sverige. Bostadsbyggandet har under en lång följd av år legat på en för låg nivå i förhållande till befolkningsutvecklingen. Vid sidan av åtgärder för att på lång sikt lösa bostadsbristen genom permanent byggande krävs även ökade möjligheter till lösningar på kortare sikt..

Regeringen - 22 nov 12 kl. 11:48

Enklare regler skapar fler bostäder för unga

Regeringen ger Boverket i uppdrag att se över de regelverk som påverkar byggandet av student- och ungdomsbostäder. Målet är att skapa ett regelverk som gör det lättare och snabbare att bygga bostäder för unga. - Vi måste se till att snabbt öka byggandet av bostäder för unga.

Regeringen - 15 jun 12 kl. 12:29

Ökad privatuthyrning av bostäder

Regeringen lämnade i dag en lagrådsremiss till riksdagen med förslag som ska uppmuntra privatpersoner att hyra ut bostäder som inte behövs för det egna boendet. Förslagen ska synliggöra andrahandsmarknaden och öka tillgången till bostäder så att det befintliga bostadsbeståndet utnyttjas mer effektivt. Pressmeddelande: Regeringen föreslår tydligare regelverk för uthyrning av privatbostad Lagrådsremiss: Ökad privatuthyrning av bostäder Socialdepartementet, Justitiedepartementet, 15 juni 2012.

Regeringen - 04 nov 13 kl. 13:17

Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Regeringen lämnade den 1 november en remiss till Lagrådet med förslag på ändringar i plan- och bygglagen vilka ska göra det enklare att bygga lägenheter för ungdomar och studenter.


Lagrådsremiss: Fler bostäder åt unga och studenter
Artikel: Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Socialdepartementet, 4 november 2013.

Regeringen - 20 feb 14 kl. 17:25

Förslag om att göra det enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Regeringen vill underlätta planering av bostäder i miljöer utsatta för buller. Därför föreslår regeringen att prövning och tillsyn av buller samordnas i miljöbalken respektive plan- och bygglagen.

Lagrådsremiss: Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken och plan- och bygglagen
Artikel: Enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Socialdepartementet, 20 februari 2014.

Regeringen - 09 feb 17 kl. 11:04

Tillfälliga bostäder ska bli enklare att bygga

Inom ramen för migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Alliansen har regeringen har i dag, den 9 februari, beslutat om en lagrådsremiss med syftet att ytterligare möjliggöra byggandet av tillfälliga bostäder. I lagrådsremissen föreslås att det i plan- och bygglagen, PBL, förs in en särskild reglering om tidsbegränsade bygglov som ett komplement till permanent byggnation i områden där bostadsbehovet inte fullt ut kan tillgodoses genom ordinarie plan- och byggprocesser. Förslaget innebär en förenkling i förhållande till de möjligheter som redan finns att uppföra bostäder med tidsbegränsade bygglov..

Regeringen - 03 mar 17 kl. 08:00

Nu ska det bli enklare att bygga tillfälliga bostäder

Inom ramen för migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Alliansen har regeringen beslutat om en proposition med syftet att ytterligare underlätta byggandet av tillfälliga bostäder. I propositionen föreslås att det i plan- och bygglagen, PBL, förs in en särskild reglering om tidsbegränsade bygglov som ett komplement till permanent byggande i områden där bostadsbehovet inte fullt ut kan tillgodoses genom ordinarie plan- och byggprocesser. Förslaget innebär en förenkling i förhållande till de möjligheter som redan finns att uppföra bostäder med tidsbegränsade bygglov..

Regeringen - 02 jul 14 kl. 10:01

Sverigebygget: Fler jobb, mer tillväxt, höghastighetståg och 100 000 nya bostäder

Regeringen presenterar i dag Sverigebygget: historiska och långsiktiga investeringar i jobb, bostäder, kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Sverigebygget knyter ihop vårt land och stärker förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet. Satsningarna möjliggör för att bygga minst 100 000 nya bostäder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.