DI > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 00:57

DI - 04 jun 12 kl. 07:16

Japans premiärminister stuvar om i regeringenJapans premiärminister Yoshihiko Noda meddelade på måndagen att det kommer att ske en regeringsombildning, där fem av de 18 ministrarna byts ut..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Yoshihiko Noda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Japans, premiärminister, stuvarom i , regeringen
Regeringen - 04 jul 17 kl. 07:59

Statsminstern tar emot Japans premiärminister

Den 8–9 juli besöker Japans premiärminister Shinzo Abe Sverige på inbjudan av statsminister Stefan Löfven. De träffas för att bland annat diskutera fördjupat ekonomiskt samarbete inklusive innovation, FN:s säkerhetsråd där både Sverige och Japan är medlemmar under innevarande år, samt att Sverige och Japan nästa år firar 150 år av diplomatiska förbindelser..

Regeringen - 09 jul 17 kl. 11:01

Frihandelsavtal och exportfrågor på agendan när statsministern träffade Japans premiärminister

Statsminister Stefan Löfven och Japans premiärminister Shinzo Abe träffades över en middag och överläggningar den 8-9 juli. Deras samtal berörde det nya frihandelsavtalet som slutits mellan EU och Japan samt möjligheterna att utveckla handeln med Japan – som är Sveriges näst viktigaste exportmarknad i Asien..

YLE - 09 jul 17 kl. 09:22

Japans premiärminister med fru kommer på Finlandsbesök

Japans premiärminister Shinzo Abe anländer på söndagen till Finland på statsbesök. På måndagen tar president Sauli Niinistö och hans maka Jenni Haukio emot Abe och hans maka Akie Abe i en officiell välkomstceremoni på presidentslottet. Under besöket ska Abe och Niinistö bland annat diskutera de politiska och ekonomiska förhållandena länderna emellan samt aktuella internationella frågor.

BT - 25 jan 14 kl. 10:23

Japans premiärminister Shinzo Abe försvarar kritiserad delfinslakt

Efter ny internationell upprördhet försvarar Japans premiärminister Shinzo Abe den årliga delfinslakten i byn Taiji. – I varje land och region finns sedvänjor och levnadssätt som har gått i arv från tidigare generationer, säger Abe i en intervju med CNN. – Självklart tycker jag att sådana ska respekteras.

SVT - 11 jul 14 kl. 11:45

Japans premiärminister: Kriget får inte upprepas

Japans premiärminister Shinzo Abe säger att krigets fasor aldrig får upprepas och att Japan vill ha världsfred. Hans utspel görs under ett besök i Papua Nya Guinea där över 200.000 japaner dog under andra världskriget..

DN - 18 nov 14 kl. 13:47

Japans premiärminister utlyser nyval


Japans premiärminister Shinzo Abe anser att han och hans parti behöver en nystart efter att landet åter hamnat i recession och har därför utlyst ett nyval till mitten av december. Han skjuter även upp en andra etapp av en momshöjning till 2017..

DI - 26 maj 16 kl. 10:59

Japans premiärminister varnar för finanskris

Japans premiärminister Shinzo Abe varnar ledarna vid G7-mötet för att flera indikatorer ligger på samma nivåer som innan krisen 2008..

DN - 02 aug 16 kl. 09:55

Japans premiärminister godkänner stimulanspaket

Japans premiärminister Shinzo Abe har godkänt ett stimulanspaket på 28 biljoner yen, motsvarande 2,4 biljoner kronor, för att få fart på den inhemska tillväxten..

DI - 18 nov 16 kl. 09:11

Trump i möte med Japans premiärminister

Japans premiärminister Shinzo Abe känner sig övertygad om att Donald Trump är en person som han kan ha stort förtroende för. Det säger han efter mötet med den tillträdande presidenten som hade med sig sin dotter Ivanka..

DI - 11 feb 17 kl. 15:23

Japans premiärminister "optimistisk" kring handel med Trump

Japans premiärminister Shinzo Abe har meddelat att han är "optimistisk" inför samtalen om handel och ekonomi med USA:s president Donald Trump. Abe meddelade även att han tror att dialogen mellan de båda ledarna kommer leda till goda resultat, rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.