Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 02 June, 01:00

Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 13:00

Rapport varnar: Sverige på väg bort från den svenska modellen
VARNING. Sverige tappar sin plats i den internationella trygghetsligan i rasande fart. Värst är det med vår A-kassa där vi gått från att ha den näst högsta till att ligga under snittet i en internationell jämförelse. SvD:Sverige är nu på väg att lämna det vi kallar ?den svenska modellen?, enligt Joakim Palme, professor i statsvetenskap och medförfattare till rapporten.? Den svenska modellen har byggts på att majoriteten av befolkningen har fått någonting för sina skattepengar. Vi har kommit till en brytpunkt när inte ens medelsvensson får fullgott inkomstbortfallsskydd av de allmänna försäkringar/">försäkringarna.? Det är inte bara höginkomsttagare som nu är beroende av tilläggsförsäkringar/">försäkringar, säger Palme.Rapporten visar att endast 12 % av de arbetslösa som tidigare varit heltidsarbetande får en ersättning från A-kassan som motsvarar 80 % av den faktiska lönen. Det är en väldigt låg och oroväckande siffra. Även andra ersättningar och skyddsnät har försämrats avsevärt under den borgerliga regeringen:Mellan 2005 och 2010 sjönk den faktiska ersättningsnivån i sjukförsäkringen med nästan fem procentenheter. Samtidigt hamnar vi långt ner när maxtiden för ersättningen rankas. När det gäller arbetsskadeförsäkringen är det i dag bara fem länder som har lägre nivåer än Sverige.Samtidigt har jobbskatteavdragen, som inte gäller för arbetslösa eller sjukskrivna, gjort att ersättningsnivåerna har sänkts ytterligare i förhållande till lönen.? Det har blivit sämre sociala rättigheter rakt över. Det är anmärkningsvärt att Sverige är det land som rört sig mest under de senaste fem åren när det gäller socialförsäkringar/">försäkringarna, säger Joakim Palme.Såhär för man effektivt krig mot de som har det sämst ställt i samhället. De där hamburgarna som blivit ett par kronor billigare måste verkligen smaka bra.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Varning, Sverige, Joakim Palme, Palme, Mellan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, varnar, Sverige, väg, bortfrån den svenska , modellen
Cornucopia - 03 dec 15 kl. 06:06

IMF varnar Sverige för bostadsbubbla, skuldbubbla och migration

IMF har släppt en ny rapport om Sverige, där man menar att svensk ekonomi ser god ut. Man varnar dock för bostadsbubblan och hushållens tillhörande skuldbubbla, samt den stora migrationen med tillhörande kostnader och arbetslöshet. Man tycker också att det är illa att inte allt blir dyrare i Sverige och vill se högre inflation.

Dagens PS - 16 maj 17 kl. 08:41

Goldman varnar Sverige: Ras kommer inom två år

Av de så kallade G10-ekonomierna är Sverige och Nya Zeeland de länder som löper störst risk för ett boprisfall, konstaterar Goldman Sachs i en färsk rapport enligt Bloomberg News, som citeras av nyhetsbyrån Direkt. Varningen kommer efter att investmentbanken jämfört nivåerna med hyror och hushållsinkomst samt justerat priserna efter inflation och inom två år spår man en korrigering på minst 5 procent. ”Med ett snitt av dessa mått ser bostadspriser i Nya Zeeland ut att vara de mest övervärderade följt av Kanada, Sverige, Australien och Norge”, skriver Goldman Sachs men påpekar att hög invandring och befolkningstillväxt eldar på efterfrågan på byggandet, enligt Direkt.

Nyteknik - 11 feb 11 kl. 14:36

EU varnar Sverige för ambitiösa miljömål

EU:s energikommissionär varnar Sverige och andra EU-länder för att driva miljömålen för långt. Att pressa utsläppsminskningen längre än vad EU lagt fast riskerar att driva ut företagen till Asien..

DI - 28 nov 16 kl. 18:14

Draghi varnar Sverige för hushållens skulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt..

PrivataAffärer - 28 nov 16 kl. 18:12

Draghi varnar Sverige för risker med hushållens skuldsättning

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt....

SvD - 28 nov 16 kl. 19:29

ECB-chefen varnar Sverige för hushållens skulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt..

Affärsvärlden - 29 nov 16 kl. 07:07

Draghi varnar Sverige för risk med höga hushållsskulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt. Det sade ECB-chefen Mario Draghi i egenskap av ordförande för ESRB. Han talade vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..

Dagens PS - 25 jul 17 kl. 08:48

FRA varnar: Sverige kan hackas på en timme

Försvarets radioanstalts, FRA, professionella hackare kan göra intrång i svenska myndigheter IT-system på bara en timme. Det visar tester som gjorts efter den säkerhetsrapport som förvarets myndighet publicerade i våras om luckorna i svenska IT-system, rapporter SVT Nyheter. ”Det vi kommer åt kan även främmande makt komma åt.

Ekonomistas - 04 sep 14 kl. 08:05

Avgörande faktafel i IMF-rapport om Sverige

[English] IMF:s årliga s.k. Article IV-rapport om Sverige finns nu tillgänglig på IMF:s webplats.

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 09:31

KI-rapport varnar för ökade risker

Det hårda tonläget inom den globala handelspolitiken innebär en risk för att den pågående handelskonflikten mellan USA och stora delar av omvärlden trappas upp ytterligare, även om det nya handelsavtal som förhandlats fram mellan USA, Mexiko och Kanada skickar positiva signaler. Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin nya rapport. Även om de handelshinder som införts den senaste tiden i sig inte äventyrar den pågående globala konjunkturuppgången så finns det dock en risk att uppgången bryts om spiralen av nya handelshinder och motåtgärder fortsätter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.