Sydsvenskan > IT

Friday, 14 December, 11:48

Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:09

Mat i behov av mer omsorgFr ett r sedan frvandlades Stadsparkens kaf till en kvllsppen restaurang och numera fr gsterna sitta p trstolar inomhus, istllet fr p plaststolar utomhus. Knslan av enklare kafinstitution finns dock kvar p grund av de ttt mblerade smborden, och stora glasfnster gr att vi fortfarande befinner oss nra naturen. Stadsparkskafet har alltid varit en familjeangelgenhet och r s fortfarande. Det r samma slkt som har gt stllet genom ren och man r noga med att pongtera den familjra stmningen mellan de anstllda. Den r svr att undg.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mati , behovav , mer, omsorg
Nyan - 20 jul 16 kl. 12:00

”Mat är mer än bara näringsintag”

Öl var vardagsdryck för gemene man, vinet en lyxprodukt och mjöd drack man till fest. Salt var dyrt, peppar ovanligt och potatis okänt. Arkeolog Andreas Forsgren höll i går en föreläsning på Kastelholms slott om medeltida matvanor.

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 12 kl. 10:19

"Ett dolt behov av omsorg på OB-tid"

Det finns ett behov av barnomsorg på obekväm arbetstid i Karlskoga. Frågan om ett eventuellt införande ska nu utredas och kostnadsberäknas..

SR - 13 jun 11 kl. 13:25

Storhandling av mat ger mer sopor

Hushåll som storhandlar slänger mer mat än de som handlar lite och ofta..

SmålandsPosten - 22 aug 14 kl. 07:07

Närodlat och ekologiskt är bäst mat för barnen

För oss i Miljöpartiet är det självklart att den mat vi äter inte ska ha varit ute på resa, skriver Lars Edqvist, ­Miljöpartiet. Vi måste bättre ta vara på de goda krafter som finns i Växjö, ekobönder och ekokockar. Genom att göra Växjö till en närekologisk föregångare kan vi förbättra­ hälsan och dessutom få godare vardagsmat.

Dalarnas tidningar - 05 jan 11 kl. 05:11

Ständigt behov av familjehem

[BORLÄNGE] Linda Klingwall på socialförvaltningen arbetar med att rekrytera familjehem och placera barn i behov av omsorg i rätt händer. Hon säger att det bästa är när hon gjort en lyckad placering där barnet, familjehemsföräldrarna och de biologiska föräldrarna "finner varandra". - Vi har ett ständigt behov av familjer, för att kunna hitta personer som passar väl ihop..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Får inte dela ut mat till hemlösa: "Riskerar att bli en freakshow"Mer om Soppkök Stockholm

STOCKHOLM. Under flera års tid har Soppkök Stockholm arbetat för att skapa en mötesplats för hemlösa, bland annat genom att anordna utbyten av kläder och att dela ut mat. Men nu är det slut med det sistnämnda – i alla fall på Medborgarplatsen på Södermalm.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Får inte dela ut mat till hemlösa: "Inte önskvärt att skapa en träffpunkt"Mer om Soppkök Stockholm

STOCKHOLM. Under flera års tid har Soppkök Stockholm arbetat för att skapa en mötesplats för hemlösa, bland annat genom att anordna utbyten av kläder och att dela ut mat. Men nu är det slut med det sistnämnda – i alla fall på Medborgarplatsen på Södermalm.

BT - 04 maj 11 kl. 09:16

Vem blir glad av plastfolie och mat i portionslådor?

Vi i Folkpartiet är emot industriproducerad sjukhusmat och vill framhålla vikten av närproducerade matportioner till patienterna på Skene lasarett och Borås sjukhus, skriver Johan Lepp. Det fanns en tid då maten på Skene lasarett levererades från Lindäng. Detta upphörde och maten lagas och levereras nu från Borås.

Sydsvenskan - 08 feb 12 kl. 22:49

Personal ska värma mat på äldreboende

Lunds kommun slutar med tillagning av varm mat till äldreboenden.
Caremas äldreboenden i Lund köper redan in kyld mat från Dafgårds och Lunds kommun har med framgång provat samma system på äldreboendet Brunnslyckan. Enligt förvaltningschefen Seth Pettersson visar de senaste brukarundersökningarna att de boende gillar den maten bäst.

YLE - 21 jan 16 kl. 03:43

Fiberrik mat kan hjälpa dig att sova bättre

Du är inte bara vad du äter, utan du sover också såsom du äter. Det visar allt fler forskningsrapporter. En liten amerikansk studie antyder till exempel att om man äter mindre fiberrik mat samt mer mättade fetter och socker så sover man sämre följande natt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Läsartext: Kolsyrepistoler kan misstas som riktiga vapen i reklam

Jag läser varje dag, och speciellt de senaste dagarna, om skjutningar och hot i Skåne. Samtidigt kommer det i brevlådan reklam från Teknikmagasinet om kolsyrepistoler..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Sengångaren Lugn kunde ströva fritt”

Hon inser att någonting är skumt med Ranelid, frågan är vad..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dahlin räddade MFF: ”Det var magiskt”

Med flera räddningar och god hjälp av målvirket såg Johan Dahlin till att MFF höll tätt i Turkiet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Staten ger och regionen tar – så sänks din skatt från nyår

Sänkningen från Ulf Kristersson (M) äts upp ökningen från Carl Johan Sonesson (M)..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Indisk gruva översvämmad – flera befaras döda

Minst 13 personer befaras ha dött efter att ha blivit instängda när en gruva översvämmades i delstaten Meghalaya i nordöstra Indien, uppger polisen. Räddningsarbetare har försökt pumpa ut vattnet från ett stort dike som svämmades över under tisdagen. –.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Ensam jul väntar för vitvalen Benny

Det lär bli ett ensamt julfirande för den vitval som av oklar anledning valt bort de arktiska havsområden dess artfränder brukar föredra, till förmån för att hänga kvar i den engelska floden Themsen öster om London. Valen – som döpts till Benny the Belu.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Rieks efter segern: ”Sjukt stolt över grabbarna”

En märkbart tagen Sören Rieks ger sin syn på matchen mot Besiktas..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

USA vill begränsa sina FN-insatser i Afrika

Om en fredsbevarande FN-insats inte har effekt och resulterar i stabil fred kommer USA att dra sig ur insatsen. Så löd budskapet från USA:s säkerhetsrådgivare John Bolton i samband med att han höll ett tal om USA:s Afrikapolicy hos den konservativa tank.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

”Suicide by cop” – den amerikanska självmordstrenden nu också på allvar i Skåne

Varje månad försöker skåningar bli skjutna av polisen..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Misstänkt rysk agent i uppgörelse i USA

Maria Butina anklagas i USA för att vara rysk agent som försökt infiltrera den inrikespolitiskt mäktiga vapenlobbyn NRA. Nu har hon erkänt sig skyldig i en uppgörelse och åklagarna hoppas kunna lära sig mer om rysk inblandning i amerikansk politik. Buti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.