Sydsvenskan > IT

Monday, 15 October, 13:16

Sydsvenskan - 27 apr 12 kl. 12:09

Mat i behov av mer omsorgFr ett r sedan frvandlades Stadsparkens kaf till en kvllsppen restaurang och numera fr gsterna sitta p trstolar inomhus, istllet fr p plaststolar utomhus. Knslan av enklare kafinstitution finns dock kvar p grund av de ttt mblerade smborden, och stora glasfnster gr att vi fortfarande befinner oss nra naturen. Stadsparkskafet har alltid varit en familjeangelgenhet och r s fortfarande. Det r samma slkt som har gt stllet genom ren och man r noga med att pongtera den familjra stmningen mellan de anstllda. Den r svr att undg.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mati , behovav , mer, omsorg
Nyan - 20 jul 16 kl. 12:00

”Mat är mer än bara näringsintag”

Öl var vardagsdryck för gemene man, vinet en lyxprodukt och mjöd drack man till fest. Salt var dyrt, peppar ovanligt och potatis okänt. Arkeolog Andreas Forsgren höll i går en föreläsning på Kastelholms slott om medeltida matvanor.

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 12 kl. 10:19

"Ett dolt behov av omsorg på OB-tid"

Det finns ett behov av barnomsorg på obekväm arbetstid i Karlskoga. Frågan om ett eventuellt införande ska nu utredas och kostnadsberäknas..

SR - 13 jun 11 kl. 13:25

Storhandling av mat ger mer sopor

Hushåll som storhandlar slänger mer mat än de som handlar lite och ofta..

SmålandsPosten - 22 aug 14 kl. 07:07

Närodlat och ekologiskt är bäst mat för barnen

För oss i Miljöpartiet är det självklart att den mat vi äter inte ska ha varit ute på resa, skriver Lars Edqvist, ­Miljöpartiet. Vi måste bättre ta vara på de goda krafter som finns i Växjö, ekobönder och ekokockar. Genom att göra Växjö till en närekologisk föregångare kan vi förbättra­ hälsan och dessutom få godare vardagsmat.

Dalarnas tidningar - 05 jan 11 kl. 05:11

Ständigt behov av familjehem

[BORLÄNGE] Linda Klingwall på socialförvaltningen arbetar med att rekrytera familjehem och placera barn i behov av omsorg i rätt händer. Hon säger att det bästa är när hon gjort en lyckad placering där barnet, familjehemsföräldrarna och de biologiska föräldrarna "finner varandra". - Vi har ett ständigt behov av familjer, för att kunna hitta personer som passar väl ihop..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Får inte dela ut mat till hemlösa: "Riskerar att bli en freakshow"Mer om Soppkök Stockholm

STOCKHOLM. Under flera års tid har Soppkök Stockholm arbetat för att skapa en mötesplats för hemlösa, bland annat genom att anordna utbyten av kläder och att dela ut mat. Men nu är det slut med det sistnämnda – i alla fall på Medborgarplatsen på Södermalm.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Får inte dela ut mat till hemlösa: "Inte önskvärt att skapa en träffpunkt"Mer om Soppkök Stockholm

STOCKHOLM. Under flera års tid har Soppkök Stockholm arbetat för att skapa en mötesplats för hemlösa, bland annat genom att anordna utbyten av kläder och att dela ut mat. Men nu är det slut med det sistnämnda – i alla fall på Medborgarplatsen på Södermalm.

BT - 04 maj 11 kl. 09:16

Vem blir glad av plastfolie och mat i portionslådor?

Vi i Folkpartiet är emot industriproducerad sjukhusmat och vill framhålla vikten av närproducerade matportioner till patienterna på Skene lasarett och Borås sjukhus, skriver Johan Lepp. Det fanns en tid då maten på Skene lasarett levererades från Lindäng. Detta upphörde och maten lagas och levereras nu från Borås.

Sydsvenskan - 08 feb 12 kl. 22:49

Personal ska värma mat på äldreboende

Lunds kommun slutar med tillagning av varm mat till äldreboenden.
Caremas äldreboenden i Lund köper redan in kyld mat från Dafgårds och Lunds kommun har med framgång provat samma system på äldreboendet Brunnslyckan. Enligt förvaltningschefen Seth Pettersson visar de senaste brukarundersökningarna att de boende gillar den maten bäst.

YLE - 21 jan 16 kl. 03:43

Fiberrik mat kan hjälpa dig att sova bättre

Du är inte bara vad du äter, utan du sover också såsom du äter. Det visar allt fler forskningsrapporter. En liten amerikansk studie antyder till exempel att om man äter mindre fiberrik mat samt mer mättade fetter och socker så sover man sämre följande natt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Centern gör entré i Malmös kommunfullmäktige

Centerpartiet i Malmös politiska ledare Niels Paarup-Petersen inför kommunfullmäktige..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Replik från Dan Olofsson: "Man kan föra samtal med SD"

Man behöver inte göra avkall på sin egen värdegrund för att samtala med en motståndare..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

25 kilo ammunition i källarförråd

I ett källarförråd i Malmö hittade polisen en kulsprutepistol, en skarpladdad pistol och cirka 25 kilo, mer än 1 600 stycken, skarpa kulpatroner. Nu åtalas två män för grovt vapenbrott. Husrannsakan gjordes i samband med en inre utlänningskontroll 2016,.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Eva Ström prisas i Skåne

Författaren Eva Ström är årets mottagare av Kristianstadsbladets kultur- och nöjespris. Hon får det för "ett imponerande författarskap, som ända sedan debuten 1977 har varit i ständig rörelse mellan genrer och där hon nyfiket gett sig ut i nya terränger.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Statsvetare: Krävs sakpolitiska eftergifter

Stefan Löfven säger sig vara redo att bilda nästa regering och det mesta talar för att han får sonderingsuppdraget av talmannen. Men låsningarna är fortfarande många och frågan är om Löfven kan göra alla parter tillräckligt nöjda. Statsministern är förs.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tågtrassel kvar i flera dagar till

Tågförseningarna som återigen drabbar tusentals resenärer kommer att pågå i flera dagar. Men det har inget med bristande underhåll att göra, enligt Trafikverket. Branden i Trafikverkets teknikhus i Skövde orsakades av en nedriven kontaktledning, enligt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Väskor i dörrhålet kan vara en säkerhetsrisk

Gunilla Olsson: Vad händer om tåget behöver utrymmas?.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tuff träta om torsk i Östersjön

En ny lång drabbning om fiskekvoterna i Östersjön väntar när EU-ländernas fiskeministrar samlas i Luxemburg. Sverige vill få ned kvoterna ännu mer. I fjol satt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) och hans kollegor samlade i en hel natt innan en uppgö.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stort strömavbrott i Malmö

Ett stort strömavbrott drabbade Malmö under måndagsmorgonen. Triangeln, Södervärn och Möllevången blev helt strömlösa vid klockan 8..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Makedonien röstar om namnbyte

Parlamentet i Makedonien röstar på måndagen om planerna på att byta namn till Nordmakedonien för att lösa en segdragen tvist med Grekland, som säger sig ha rätt till namnet Makedonien. För drygt två veckor sedan röstade makedonierna med stor majoritet f.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.