BT > Nyheter

Monday, 19 November, 10:02

BT - 19 apr 12 kl. 20:50

Farliga övergångar ska tas bort
Järnvägsövergångar är farliga och ska bort, säger Trafikverket. De har länge planerat att ta bort just den övergången i Horred där ett tåg och en personbil krockade i tisdags.
Den man i 50-årsåldern som satt i bilen vid kollisionen i tisdags hade änglavakt.
Fronten på bilen slets bort av krocken, och delar kunde hittas tiotals meter bort. Mannen klarade sig undan med lindriga skador, och har fått lämna sjukhuset.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Trafikverket, Horred, Horreds, Lantmäteriet, Carl Beskow, Investering, Väst, Vänersborg, Sverige, Beskow

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Farliga, övergångarska , tas, bort
Helsingborgs Dagblad - 14 maj 13 kl. 15:35

Obevakade övergångar ska bort

Trafikverket vill stänga 19 obevakade järnvägsövergångar längs Söderåsbanan i Bjuv och Åstorp..

YLE - 18 jul 17 kl. 13:15

Övergångsställen tas bort vid livligt trafikerade vägar - bedöms vara för farliga

Åtminstone nio övergångsställen i Nyland kommer att tas bort under det pågående året. Bland annat i Esbo, Tusby och Vichtis finns farliga och överflödiga övergångsställen som kommer att bli borttagna. Största delen av de vägavsnitt som berörs kommer ändå att förändras genom att hastighetsbegränsningen vid avsnittet sänks eller att de byggs om helt.

YLE - 08 okt 18 kl. 07:51

Fyra farliga plankorsningar i Vasa tas bort nästa år

Fyra farliga plankorsningar i Vasa tas bort nästa år, bland annat den där två personer miste livet ifjol..

NT - 18 nov 12 kl. 14:26

Vart tredje övergångsställe tas bort

En tredjedel av de 380 övergångsställen som finns i Mölndals kommun ska tas bort..

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 12 kl. 17:50

Allt fler övergångsställen tas bort

Allt fler övergångsställen tas bort, och ersätts av passager utan skyltar och ränder på gatan..

Dalarnas tidningar - 21 okt 13 kl. 08:27

Moras mest använda övergång togs bort

Det ena av två övergångsställen från centrum över E 45, Strandgatan till Kajen i Mora har tagits bort. ? Det är en önskan framförts från Mora kommun, i projektet genomfart Mora, om att man önskade att det ena övergångsstället skulle tas bort, skriver samhällsplanerare Christina Hjorth från Trafikverket i ett mail till tidningen..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Farliga övergångar åtgärdas

Om ett par månader kommer det att vara säkrare för den som färdas i Öja och Vikarbyn och ska över järnvägen.
Vid Lötvägen byggs bommar och ljus till en kostnad av cirka två miljoner kronor..

VBL - 30 dec 12 kl. 08:25

Farliga fångar på fri fot i två timmar

Två farliga fångar var på fri fot i ett par timmar i Kuopio på lördagen. Fångarna flydde från det rättspsykiatriska sjukhuset i Niuvanniemi i samband med att de vistats utomhus. Båda patienterna har klassats som farliga, uppger Iltalehti som rapporterade om händelsen..

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 05:42

Syrien villigt öppna gränsövergångar


Syrien har gått med på att öppna fyra gränsövergångar för att släppa in hjälpsändningar till miljontals behövande i det krigshärjade landet, uppger Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin.Medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd har länge diskuterat ett resolutionsförslag för att hjälpa den syriska befolkningen som tagits fram av Jordanien, Australien och Luxemburg. Tjurkin presenterade på tisdagen en plan som innebär att gränsövergångar från Irak, Jordanien och Turkiet öppnas för nödhjälp, även till områden som inte kontrolleras av syriska regeringen.

BT - 18 jun 14 kl. 05:42

Syrien villigt öppna gränsövergångar

Syrien har gått med på att öppna fyra gränsövergångar för att släppa in hjälpsändningar till miljontals behövande i det krigshärjade landet, uppger Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin. Medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd har länge diskuterat ett resolutionsförslag för att hjälpa den syriska befolkningen som tagits fram av Jordanien, Australien och Luxemburg. Tjurkin presenterade på tisdagen en plan som innebär att gränsövergångar från Irak, Jordanien och Turkiet öppnas för nödhjälp, även till områden som inte kontrolleras av syriska regeringen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Västsvensk storsatsning för klimatet

Den västsvenska processindustrin, staten och regionen satsar nu 116 miljoner kronor på att ställa om företagen till klimatvänlig produktion. Borås Högskola och Chalmers medverkar också. – Det finns goda möjligheter att skapa en reell förändring, säger projektledare Caroline Löfgren..

BT - 30 minuter sedan

Boråsare i husprotest mot högerextrem närvaro

Tidigare boråsaren Mikael M Karlsson är en av de som i protest mot Det fria Sveriges etablering i Töreboda kommun nu vill bygga Sammanhållningens hus..

BT - 15 minuter sedan

Färre lägenheter byggs

Byggandet av lägenheter minskade till 39 100 lägenheter under de tre första kvartalen, enligt preliminära siffror. Det är en minskning med 16 procent jämfört med motsvarande period 2017, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Förra året påbörjades byggandet av 46 700 lägenheter under motsvarande period.

BT - 45 minuter sedan

Börsen öppnar uppåt

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln. Efter några minuters handel hade OMXS-index gått upp 0,1 procent. Verkstadskoncernen ABB drar mest uppåt i kraft av indextyngd.

BT - 30 minuter sedan

Expert: Nylander kan få stå över säsongen

Med bara tolv dagar kvar till deadline för spel i NHL säger Sportsnetsexperten Chris Johnston att Toronto kan låta William Nylander stå över spel den här säsongen.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Metallica donerar 100 000 dollar

Metallica donerar 100 000 dollar, motsvarande strax över 900 000 svenska kronor, till hjälparbetet kring den brand som rasar i Kalifornien, rapporterar Rolling Stone. Bandet uppmanar också andra att göra vad de kan för att bistå de drabbade.(TT).

BT - 1 timme sedan

Dags för Frillesås hemmapremiär

I kväll är det premiär på tidernas sydligaste bandyarena i elitserien - Sjöaremossen utanför Väröbacka i Varbergs kommun. Nykomlingen Frillesås första hemmamatch, mot Motala, skulle ha spelats den 31 oktober, men då var det för varmt för att lägga is på arenan och premiären sköts ut.(TT).

BT - 1 timme sedan

Blev ”Årets fuckgirl” inför 400 elever – i dag kommer domen

Kvinnan utnämndes till ”Årets fuckgirl” på en skolbal i Skåne i maj. Och i dag kommer domen mot den 19-årige skolkamrat som står åtalad för grovt förtal. Ur motiveringen hördes bland annat: ”Du kan varken räkna på fingrar eller tår hur många saker som glidit in mellan dina lår.

BT - 1 timme sedan

Arbetsförmedlingen säger upp leverantörer

Arbetsförmedlingen säger upp avtal med 16 leverantörer inom tjänsten Stöd och matchning. Sju avtal sägs upp på grund av för dåliga resultat och nio avtal sägs upp på grund av för få deltagare, enligt ett pressmeddelande.(TT).

BT - 1 timme sedan

Hon blir programledare för "Paradise hotel"

Rebecca Stella tar över som programledare för TV3:s "Paradise hotel", rapporterar Aftonbladet. Uppdraget är inte helt nytt för Stella, som tillfälligt ledde realityserien förra året. Dessutom har hon gjort flera säsonger av eftersnacksprogrammet "Studio paradise" på Viafree.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.