BT > Nyheter

Wednesday, 23 January, 14:18

BT - 19 apr 12 kl. 20:50

Farliga övergångar ska tas bort
Järnvägsövergångar är farliga och ska bort, säger Trafikverket. De har länge planerat att ta bort just den övergången i Horred där ett tåg och en personbil krockade i tisdags.
Den man i 50-årsåldern som satt i bilen vid kollisionen i tisdags hade änglavakt.
Fronten på bilen slets bort av krocken, och delar kunde hittas tiotals meter bort. Mannen klarade sig undan med lindriga skador, och har fått lämna sjukhuset.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Trafikverket, Horred, Horreds, Lantmäteriet, Carl Beskow, Investering, Väst, Vänersborg, Sverige, Beskow

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Farliga, övergångarska , tas, bort
Helsingborgs Dagblad - 14 maj 13 kl. 15:35

Obevakade övergångar ska bort

Trafikverket vill stänga 19 obevakade järnvägsövergångar längs Söderåsbanan i Bjuv och Åstorp..

YLE - 18 jul 17 kl. 13:15

Övergångsställen tas bort vid livligt trafikerade vägar - bedöms vara för farliga

Åtminstone nio övergångsställen i Nyland kommer att tas bort under det pågående året. Bland annat i Esbo, Tusby och Vichtis finns farliga och överflödiga övergångsställen som kommer att bli borttagna. Största delen av de vägavsnitt som berörs kommer ändå att förändras genom att hastighetsbegränsningen vid avsnittet sänks eller att de byggs om helt.

YLE - 08 okt 18 kl. 07:51

Fyra farliga plankorsningar i Vasa tas bort nästa år

Fyra farliga plankorsningar i Vasa tas bort nästa år, bland annat den där två personer miste livet ifjol..

NT - 18 nov 12 kl. 14:26

Vart tredje övergångsställe tas bort

En tredjedel av de 380 övergångsställen som finns i Mölndals kommun ska tas bort..

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 12 kl. 17:50

Allt fler övergångsställen tas bort

Allt fler övergångsställen tas bort, och ersätts av passager utan skyltar och ränder på gatan..

Dalarnas tidningar - 21 okt 13 kl. 08:27

Moras mest använda övergång togs bort

Det ena av två övergångsställen från centrum över E 45, Strandgatan till Kajen i Mora har tagits bort. ? Det är en önskan framförts från Mora kommun, i projektet genomfart Mora, om att man önskade att det ena övergångsstället skulle tas bort, skriver samhällsplanerare Christina Hjorth från Trafikverket i ett mail till tidningen..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Farliga övergångar åtgärdas

Om ett par månader kommer det att vara säkrare för den som färdas i Öja och Vikarbyn och ska över järnvägen.
Vid Lötvägen byggs bommar och ljus till en kostnad av cirka två miljoner kronor..

VBL - 30 dec 12 kl. 08:25

Farliga fångar på fri fot i två timmar

Två farliga fångar var på fri fot i ett par timmar i Kuopio på lördagen. Fångarna flydde från det rättspsykiatriska sjukhuset i Niuvanniemi i samband med att de vistats utomhus. Båda patienterna har klassats som farliga, uppger Iltalehti som rapporterade om händelsen..

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 05:42

Syrien villigt öppna gränsövergångar


Syrien har gått med på att öppna fyra gränsövergångar för att släppa in hjälpsändningar till miljontals behövande i det krigshärjade landet, uppger Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin.Medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd har länge diskuterat ett resolutionsförslag för att hjälpa den syriska befolkningen som tagits fram av Jordanien, Australien och Luxemburg. Tjurkin presenterade på tisdagen en plan som innebär att gränsövergångar från Irak, Jordanien och Turkiet öppnas för nödhjälp, även till områden som inte kontrolleras av syriska regeringen.

BT - 18 jun 14 kl. 05:42

Syrien villigt öppna gränsövergångar

Syrien har gått med på att öppna fyra gränsövergångar för att släppa in hjälpsändningar till miljontals behövande i det krigshärjade landet, uppger Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin. Medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd har länge diskuterat ett resolutionsförslag för att hjälpa den syriska befolkningen som tagits fram av Jordanien, Australien och Luxemburg. Tjurkin presenterade på tisdagen en plan som innebär att gränsövergångar från Irak, Jordanien och Turkiet öppnas för nödhjälp, även till områden som inte kontrolleras av syriska regeringen.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219 000 dieselbilar tillverkade 2015–2016. – Det går att tolka som att tillverkaren har ett fungerande produktsäkerhetsarbete, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen, till TT..

BT - 1 timme sedan

Hållbart alternativ: ”Plastdebatten som pågår gynnar vår bransch”

Plastens vara eller icke vara diskuteras flitigt. Det öppnar upp för mer hållbara alternativ. – Vi upplever att plastdebatten som pågår gynnar vår bransch, säger Thommy Enqvist på kartongföretaget TK Pac..

BT - 30 minuter sedan

Fitch: Skuldberg gör stater sårbara

Det stora och snabbt växande offentliga skuldberget i världen kan skapa budget- och betalningsproblem när det globala ränteläget stiger, varnar ratinginstitutet Fitch Ratings i en färsk rapport.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Här årets majblomma

Nu presenteras 2019 års majblomma, som går i färgerna grönt och vitt. .

BT - 30 minuter sedan

Larmet avblåst på Landvetter flygplats

Landvetter flygplats är åter i full drift. Larmet som kom in strax före 13 är avblåst. - Det var någon som lämnat en trasig väska till en städare.

BT - 30 minuter sedan

Falco Güldenpfennig tar plats i kulturnämnden: ”Kronan på verket”

Största nyheten i den nya kulturnämnden efter valet är att kristdemokraten Falco Güldenpfennig har blivit förste vice ordförande. – Ett hedersamt uppdrag som är kronan på verket för mig, tycker han..

BT - 30 minuter sedan

Vinstfall för Kimberly-Clark

Den amerikanska papperstillverkaren Kimberly-Clark, storkonkurrent till svenska Essity, redovisar en vinst på 411 miljoner dollar för fjärde kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 617 miljoner dollar ett år tidigare.(TT).

BT - 15 minuter sedan

JUST NU: Interna brandlarmet i Pallashuset har gått av enligt SOS

Enligt inringare till SOS Alarm har brandlarmet gått av i Pallashuset. Larmet ska komma från H&M enligt de första uppgifterna..

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Landvetters flygplats utryms – efter misstänkt väska

Ankomsthallen på Landvetter flygplats utanför Göteborg har utrymts..

BT - 1 timme sedan

Risk för isras stänger Öresundsbron

Strax före klockan 13 på onsdagen fick Öresundsbron stängas för biltrafik i båda riktningarna. Detta då det fanns risk för fallande is. Tekniker ska undersöka bron för att se när den kan öppnas igen, men initialt fanns ingen prognos för när den åter kan öppnas för trafik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.