Nyteknik > Teknik

Monday, 22 January, 11:35

Nyteknik - 13 apr 12 kl. 09:30

Elbilar laddas från energilagerI Falköping testas nu elbilsladdning från ett energilager i lågspänningsnätet. Samtidigt testas hur energilagret klarar att ta emot el från solceller..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Falköping

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilar, laddasfrån , energilager
NT - 19 jul 16 kl. 19:50

Nu kan elbilar laddas upp vid Kolmården

Åtta stycken nya laddstationer för elbilar finns nu på plats vid Kolmårdens djurpark..

Nyteknik - 10 feb 14 kl. 10:38

Gamla elbilsbatterier blir energilager

När batterierna i elbilar inte längre håller måttet som energikälla i bilarna kan de fortfarande göra tjänst som energilager..

Nyteknik - 12 feb 15 kl. 14:43

Vattenfall tar BMWs bilbatterier i energilager

Vattenfall bygger ett energilager som baseras på 100 hopkopplade batterier från elbilar i ett projekt tillsammans med BMW och Bosch..

YLE - 16 feb 17 kl. 08:44

Varför betala skatt för elbilar, när båtar och motorcyklar skonas?

När planerna på att införa en båtskatt och en motorcykelskatt nu har slopats, inställer sig frågan varför man ska betala skatt för miljövänliga elbilar. Beskattningen av elbilar ger nämligen staten endast fickpengar. "Regeringen var enig i sitt nödvändiga beslut att avstå från båt- och motorcykelskatten.

HBL - 29 apr 13 kl. 19:50

Elbilar i procession ? tyst och luktfritt nöje

Det är sällan man i Finland får en bilprocession som inte gör väsen av sig och som inte luktar illa.Men den saken kunde man uppleva i Helsingfors i måndags då landets elbilister i en hundra meter lång kö körde från Tölö sporthall längs Mannerheimvägen och till Senatstorget. Det är talande för situationen i Finland att nästan alla av de cirka 50 bilar som deltog i processionen ägs av bolag inom energi- och miljöbranschen.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

SVT - 01 feb 11 kl. 20:32

Elbilar kan laddas trådlöst

Dom stolpar som elbilarna framöver ska laddas vid kanske kommer vara omoderna redan när dom lanseras. Detta på grund av en ny uppfinning som gör att bilarna kan laddas trådlöst..

Nyteknik - 08 apr 16 kl. 10:31

Elnätet klarar en miljon elbilar - om de laddas på natten

Om en miljon svenskar skulle ladda elbilen efter jobbet skulle elnätet inte klara trycket - däremot om de laddas på natten visar beräkningar från Linköpings universitet..

Nyteknik - 05 mar 14 kl. 12:49

Så laddar 30 elbilar i smart nät

30 elbilar kan laddas samtidigt i Tysklands största laddstation. Solceller, vindkraftverk och batterier i ett smart mikronät svarar för merparten av elmatningen..

YA - 31 mar 14 kl. 06:30

Långsam ökning av elbilar

Foto: TT
Sedan november 2012 kan kommuninvånarna ladda sina elbilar kostnadsfritt på sex olika platser. Hittills har dock inte laddningsstolparna använts särskilt flitigt, endast två privatpersoner har skaffat den laddningstagg som Sjöbo elnät delar ut.
Laddningsstolparna finns i Sövde, i Vollsjö, på Coops parkering i Sjöbo, vid trafikterminalen och golfbanan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Trafikverket: Här är orsakerna till sena tåg

Växelfel, olyckor, nedrivna kontaktledningar, signalfel – och folk som prompt ska gena över spåren. Det finns många anledningar till att tågen kommer försent..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så vill Volvo göra alla fordon självkörande

AB Volvos fordon ska fungera för en lång rad olika tillämpningar. För att göra dem förarlösa är planen att använda en och samma plattform..

Nyteknik - 1 timme sedan

Ingenjörernas felberäkning – raket kraschade nära stad

Boosterraketen landade inte där ingenjörerna hade räknat med – i stället höll en hel by på att stryka med vid raketexplosionen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Flytande elbilen ska rädda dig vid en tsunami

En katastrofsäkrad elbil som flyter. Det är vad den forne Toyota-anställde Hideo Tsurumaki har skapat. Målet är att redan i år bygga 10 000 exemplar..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tim Cook sätter teknikgränser för brorson

Apples vd Tim Cook avråder unga personer i sin närhet från att använda sociala medier..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Allt fler loggar in med kroppen

Allt fler använder en kroppsdel för att logga in i sina tekniska prylar..

Nyteknik - Igår: 06:17

Vi söker i rymden – efter oss själva

Spegel, spegel på väggen där. Finns det någon annan här? Vi människor har alltid spekulerat om möjligheterna att hitta en annan civilisation i rymden.

Nyteknik - I förrgår: 15:03

Svenska forskare omkullkastar teorin om djurlivets utveckling

Det var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet om hur djurlivet utvecklades på jorden..

Nyteknik - I förrgår: 06:14

George Brough blev etta på två hjul

TEKNIKHISTORIA. George Brough bröt med sin far för att göra kompromisslösa motorcyklar. Det gjorde honom till en legend vars överlägsna fordon lever vidare långt efter hans död..

Nyteknik - I förrgår: 16:59

Volvo Cars: ”Vi har redan en policy om nolltolerans”

Volvo Cars vill inte ställa upp på en intervju angående eventuella åtgärder som gjorts efter uppropen #metoo och #teknisktfel. De väljer istället att skicka ett standardsvar per mejl till Ny Teknik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.