Nyteknik > Teknik

Monday, 25 June, 13:33

Nyteknik - 13 apr 12 kl. 09:30

Elbilar laddas från energilagerI Falköping testas nu elbilsladdning från ett energilager i lågspänningsnätet. Samtidigt testas hur energilagret klarar att ta emot el från solceller..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Falköping

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilar, laddasfrån , energilager
NT - 19 jul 16 kl. 19:50

Nu kan elbilar laddas upp vid Kolmården

Åtta stycken nya laddstationer för elbilar finns nu på plats vid Kolmårdens djurpark..

SmålandsPosten - 11 apr 18 kl. 17:50

Smart lösning när större elbilar ska laddas

Det ska vara elbilar i städerna i framtiden, kanske till och med elbilar överallt. Större elbilar, läs lastbilar behöver mer ström för att köra sina rundor och det betyder att det krävs mer ström när de ska laddas. Helst ska de också laddas snabbt.

Nyteknik - 10 feb 14 kl. 10:38

Gamla elbilsbatterier blir energilager

När batterierna i elbilar inte längre håller måttet som energikälla i bilarna kan de fortfarande göra tjänst som energilager..

Nyteknik - 12 feb 15 kl. 14:43

Vattenfall tar BMWs bilbatterier i energilager

Vattenfall bygger ett energilager som baseras på 100 hopkopplade batterier från elbilar i ett projekt tillsammans med BMW och Bosch..

YLE - 16 feb 17 kl. 08:44

Varför betala skatt för elbilar, när båtar och motorcyklar skonas?

När planerna på att införa en båtskatt och en motorcykelskatt nu har slopats, inställer sig frågan varför man ska betala skatt för miljövänliga elbilar. Beskattningen av elbilar ger nämligen staten endast fickpengar. "Regeringen var enig i sitt nödvändiga beslut att avstå från båt- och motorcykelskatten.

HBL - 29 apr 13 kl. 19:50

Elbilar i procession ? tyst och luktfritt nöje

Det är sällan man i Finland får en bilprocession som inte gör väsen av sig och som inte luktar illa.Men den saken kunde man uppleva i Helsingfors i måndags då landets elbilister i en hundra meter lång kö körde från Tölö sporthall längs Mannerheimvägen och till Senatstorget. Det är talande för situationen i Finland att nästan alla av de cirka 50 bilar som deltog i processionen ägs av bolag inom energi- och miljöbranschen.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

SVT - 01 feb 11 kl. 20:32

Elbilar kan laddas trådlöst

Dom stolpar som elbilarna framöver ska laddas vid kanske kommer vara omoderna redan när dom lanseras. Detta på grund av en ny uppfinning som gör att bilarna kan laddas trådlöst..

Nyteknik - 08 apr 16 kl. 10:31

Elnätet klarar en miljon elbilar - om de laddas på natten

Om en miljon svenskar skulle ladda elbilen efter jobbet skulle elnätet inte klara trycket - däremot om de laddas på natten visar beräkningar från Linköpings universitet..

Nyteknik - 05 mar 14 kl. 12:49

Så laddar 30 elbilar i smart nät

30 elbilar kan laddas samtidigt i Tysklands största laddstation. Solceller, vindkraftverk och batterier i ett smart mikronät svarar för merparten av elmatningen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Fiasko i Syrien för Rysslands fjärrstyrda stridsfordon

Nya Uran-9 fick sitt elddop i Syrien. Nu visar det sig att ryssarnas fjärrstyrning inte höll måttet. Bland annat fungerade stridsfordonet bara upp till 500 meter från operatörerna..

Nyteknik - 1 timme sedan

Kemikalieinspektionen varnar för squishies

Danska Miljöstyrelsen larmade förra veckan om att leksaken innehöll giftiga ämnen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Apple lagar trasiga tangentbord gratis på Macbook Pro

I tre år har kunderna klagat på att Apples nya tangentbord lätt går sönder. Nu svarar Apple till sist genom att erbjuda gratis reparationer..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Utredaren om dödsolyckan: Uber-föraren såg på film

Polisutredningen slår fast att dödsolyckan med en självkörande Uber-bil helt hade kunnat undvikas. Testföraren tittade på film på mobilen istället för att hålla ögonen på vägen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Snåla Wankelmotorn ska ge USA:s drönare längre flygtid

De vände ut och in på originalkonceptet och lyckades skapa en riktigt snål Wankelmotor. Nu ska den göra USA:s militära drönare tysta – och ge radikalt ökad tid i luften..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ingenjören som tar över Vinnova – vill göra Sverige mer innovativt

Regeringen utsåg den digitala strategen Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova. Så här vill hon göra Sverige mer innovativt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Polestar ska göra Volvo till konnässörens val

Det vassaste i Volvo-väg man kan få – men ingen ”värsting”. Med nya S60 lanserar tillverkaren en ny typ av prestandaoptimering. – Det handlar om att vara sofistikerad – något för konnässörer, säger Polestarchefen Thomas Ingenlath..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ny Facebook-teknik ska stoppa fejknyheter

Facebook har nu börjat använda teknik som ska sätta stopp för aktörer utanför USA som försöker tjäna pengar på att sprida fejknyheter och desinformation till amerikaner, skriver Buzzfeed..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”USA vill begränsa teknikexport till Kina”

Enligt uppgifter planerar USA att införa begränsningar mot den kinesiska marknaden..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vilken vinkylare väljer du?

Vilken av de tre vinkylarna håller vinet kallast? Vi använder simuleringsprogrammet COMSOL Multiphysics för att studera hur en vinkylare fungerar och hur vintemperaturen förändras över tiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.