Regeringen > Nyheter

Friday, 22 January, 10:22

Regeringen - 04 apr 12 kl. 16:42

Nu stärker regeringen skyddet för försöksdjurRegeringen vill inrätta en central etisk nämnd för djurförsök. Den 4 april överlämnade regeringen en proposition till riksdagen med förslag som ska stärka djurskyddet. Genom förslagen i propositionen genomförs även ett nytt EU-direktiv om skydd av försöksdjur. Pressmeddelande: Nu stärker regeringen skyddet för försöksdjur Prop. 2011/12:138 Skydd av djur som används för vetenskapliga ändamål Landsbygdsdepartementet, 4 april 2012.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Skydd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu stärker, regeringen, skyddetför , försöksdjur
Regeringen - 15 mar 18 kl. 09:21

Ny djurskyddslag

Regeringen föreslår en ny djurskyddslag. Den nya djurskyddslagen är tydligare, har en mer ändamålsenlig disposition och ett modernare språk. Syftet med den nya lagen är att säkerställa ett gott djurskydd och att främja en god djurvälfärd och respekt för djur.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 14:33

Sex med djur förbjuds


Regeringen vill förbjuda sex med djur från den 1 april. - Det ska inte finnas några tveksamheter kring att det är förbjudet att plåga djur, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) i en kommentar.Redan i dag är det förbjudet att utsätta djur för lidande, men det har varit svårt att straffa tidelag.

BT - 07 nov 13 kl. 14:36

Sex med djur förbjuds

Regeringen vill förbjuda sex med djur från den 1 april. - Det ska inte finnas några tveksamheter kring att det är förbjudet att plåga djur, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) i en kommentar.Redan i dag är det förbjudet att utsätta djur för lidande, men det har varit svårt att straffa tidelag.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.