Kristianstadsbladet > Utrikes

Saturday, 27 February, 04:22

Kristianstadsbladet - 31 mar 12 kl. 16:05

Kupprykten kapar Kinas mikrobloggarVstvrldens stora mikroblogg Twitter r sedan lnge stoppad av Kinas "stora brandvgg" som censurerar internet. Och efter flera veckors ryktesspridning, centrerad kring det fallna politiska stjrnskottet Bo Xilai, drabbas nu ven de kinesiska motsvarigheterna.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kupprykten, kapar, Kinas, mikrobloggar
DI - 30 aug 15 kl. 09:33

Moodys kapar Kinas BNP-prognoser

Kreditvärderingsjätten Moodys sänker sina BNP-prognoser för G20 nästa år till 2,8 procent, från tidigare 3,1 procent. Bakgrunden är att man räknar med en hårdare inbromsning i Kina och mer uthålliga negativa effekter från de lägre råvarupriserna..

DI - 28 feb 20 kl. 16:10

Viruset kapar Kinas koldioxidutsläpp

Virusutbrottet i Kina har minskat landets konsumtion av kol och olja. Utsläppen av koldioxid har rasat med 25 procent de senaste veckorna..

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 12 kl. 11:35

Mikrobloggar i Kina stängs efter kupprykten

Kinas två mest använda mikrobloggar Sina Weibo och Tencent QQ stoppade användarnas kommentarer på lördagen med motiveringen att man vill "hindra spridandet av rykten"..

DN - 17 aug 11 kl. 09:56

Mikrobloggar skakar Kinas regim

Ta en promenad tillsammans var uppmaningen som spreds via sociala medier. Folksamlingen i kuststaden växte snabbt till över tio tusen. Efter några timmar hade demonstranterna fått sin vilja igenom.

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 12 kl. 05:27

Mikrobloggar i Kina stängs

Kinas två mest använda mikrobloggar Sina Weibo och Tencent QQ stoppade användarnas kommentarer på lördagen med motiveringen att man vill "hindra spridandet av rykten". Internetjättarna sade på sina sajter att blockeringen kvarstår till tisdag. Kinesiska myndigheter har skärpt sin kontroll ytterligare, skakade av floden av uppgifter på nätet..

Sydsvenskan - 31 mar 12 kl. 13:49

Mikrobloggar stängs i Kina

Kinas två mest använda mikrobloggar Sina Weibo och Tencent QQ stoppade användarnas kommentarer på lördagen med motiveringen att man vill "hindra spridandet av rykten"..

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 18:25

Kina ökar trycket mot mikrobloggar

Den kinesiska regeringen drar åt tumskruvarna kring mikrobloggar. Inom tre månader måste alla landets användare registrera sig med riktiga identiteter. Syftet är att stoppa spridning av "skadlig information".

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kupprykten stänger kinawebb

Myndigheterna i Kina har stängt flera webbsidor och Kinas motsvarighet till Twitter har fått begränsade funktioner, uppger Ekot.Det hela ska ha startat med rykten om att det planerades eller pågick en statskupp i Peking och att stridsvagnar setts i huvudstaden..

BT - 22 nov 11 kl. 06:52

300 miljoner mikrobloggar i Kina

Antalet mikrobloggare i Kina överstiger nu 300 miljoner, rapporterar tidningen Changjiang från en statlig konferens i Wuhan.
Det är inhemska så kallade weibos som har blivit extremt populära efter det att det utländska originalet Twitter blockerades av regimen 2009.
Även weibo-kulturen har dock visat sig svårkontrollerad för diktaturen.

Nyhetsverket - 01 feb 12 kl. 08:53

Mikrobloggar för regimen i Kina

I Kina ska polis och tjänstemän börja mikroblogga för att, som det heter, ledsaga den allmänna opinionen, uppger Dagens Nyheter. Upprinnelsen är tågolyckan i somras då 40 personer omkom och då mikrobloggar lyckades sprida information snabbare än vad den statliga censuren hann med. Enligt myndigheter är ryktesspridning på nätet värre än heroin och kokain då de förgiftar den sociala miljön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.