SvD > Ekonomi

Thursday, 17 January, 03:41

SvD - 19 mar 12 kl. 15:11

Apple börjar bli som andra företagFörsta utdelningen på 17 år ..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Applebörjar bli som andra , företag
Dagensanalys.se - 31 aug 17 kl. 09:31

Apple försöker ta mark på B2B-marknaden med hjälp av Accenture

De två jättarna Apple och Accenture gör nu gemensam sak för att tillsammans få företag att tycka att Apple är det bästa som hänt sedan skivat bröd. Genom att fokusera på appar för exempelvis banksektorn vill de omdana hur företag använder teknik i sin dagliga verksamhet. Hårdvarujätten Apple är visserligen stora på privatmarknaden, men när det kommer till B2B-segmentet är det fortfarande Microsoft som finns i de flesta system.

Dagensanalys.se - 15 maj 17 kl. 09:42

Apple vill ordna ostrukturerad data genom nytt uppköp

Uppgifter från TechCrunch visar att Apple nyligen köpt upp företaget Lattice Data, som jobbar med att skapa ordning på ostrukturerad data genom en ny process som dessutom använder sig av maskininlärning. Frågan är varför Apple vill ha dem. Internet bedöms bestå av 44 zetabyte data till år 2020, detta är att jämföra med år 2013 då internet bedömdes bestå av 4,4 zetabyte data.

Dagensanalys.se - 26 jul 16 kl. 11:00

Apple är tillbaka som världens populäraste – Google inte ens på topp 20

FutureBrand har just kommit ut med sin årliga mätning av världens populäraste företag – alltså de varumärken som uppfattas som starkast, oavsett tillgångar – och Apple går nu tillbaka till sin förstaplacering från tidigare år. Fjolårets etta, Google, finns först på… 21 plats. FutureBrands ranking går inte ut på att mäta finansiell styrka, utan frågar 3 000 konsumenter kring deras känslor och uppfattningar kring ett företag.

Dagensanalys.se - 28 mar 17 kl. 11:14

Alla företag har en digital agenda – vad krävs för att man skall lyckas

Här kommer 9 tips till en digital framgång! 1. Data, data, data – Nästan alla företag är nu medvetna om att man måste ta beslut grundat på data och analys, det är avgörande om man skall lyckas.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 09:27

Apple ger sig in i VR-kriget – gynnar detta alla andra VR-spelare

Många säger att Apple uppfann din kära smartphone i form av iPhone som lanserades 2007. Men de gjorde de egentligen inte, de paketerade bara om tekniken som redan fanns och gjorde den mer användarvänlig. Sedan uppfann de surfplattan, eller gjorde de det?

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 16:00

Apple sätter trender – världens marknadsförare bör läsa det här

Apples största produkt, iPhonen, verkar vara på väg ut enligt många. Techjätten var med och startade något som idag nästan blivit var mans egendom och förändrat sättet vi använder oss av internet. Men Apple verkar inte ge upp, utan satsar på två nya, innovativa områden.

Sydsvenskan - 29 sep 12 kl. 06:30

Apple, Google och Ikea är våra enda exempel

För ett par veckor sedan uppmanade jag er som läser här att avstå från att köpa Iphone 5. Främst eftersom den kräver nya sladdlösningar. Om Apple nu ska ändra sin egen standard kunde man ju åtminstone ha hoppats att rollen som världens största och viktigaste tillverkare av hårdvara inskärpte lite ansvar ?

Entreprenör24 - 27 aug 13 kl. 17:25

Nu flyr medarbetarna Apple

Apple har länge varit ett av de företag som folk helst vill jobba hos. Men efter att Tim Cook tog över efter den numer legendariska grundaren Steve Jobs verkar det gå utför. Det kan inte vara lätt att efterträda Steve Jobs.

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 10:16

Dansk skattemodell lockar Apple

I fyra år arbetade flera departement inom den danska regeringen för att få fram en så fördelaktig skattemodell som möjligt för att locka teknikjätten Apple till landet, rapporterar danska finanstidningen Børsen.Det genom att Apple bland annat registreras på den så kallade "procesliste" där utvalda energitunga företag slipper att betala skatt på utsläpp av koldioxid.Sten Kristensen, expert på revisionsbyrån BDO, säger till Børsen att företag på den listan normalt sett tillhör tung industri som exempelvis cementproduktion.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 15 kl. 10:16

Dansk skattemodell lockar Apple

I fyra år arbetade flera departement inom den danska regeringen för att få fram en så fördelaktig skattemodell som möjligt för att locka teknikjätten Apple till landet, rapporterar danska finanstidningen Børsen.Det genom att Apple bland annat registreras på den så kallade "procesliste" där utvalda energitunga företag slipper att betala skatt på utsläpp av koldioxid.Sten Kristensen, expert på revisionsbyrån BDO, säger till Børsen att företag på den listan normalt sett tillhör tung industri som exempelvis cementproduktion.

Cornucopia - 27 nov 16 kl. 10:01

Så dödar Macens död Apple och även iPhone

Nedan följer ett exempel på hur Apple går Nokias väg och dör, sedan Apple försummat sina professionella Mac-användare. 
Nokia var en gång världens största mobiltelefontillverkare. Idag lever de vidare som Windows phone med kanske en promille av mobilmarknaden.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i TurkcellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.