SvD > Ekonomi

Monday, 18 February, 05:57

Liknande nyheter

Taggar: Applesom andra men , väldigt, annorlunda
IDG - 08 okt 12 kl. 17:43

Därför använder Apple patent som vapen

Fram till 2006 var Apple väldigt sparsamma med att ansöka om patent. Sedan lärde man sig en dyrbar läxa av Creative. .

Dagensanalys.se - 11 dec 17 kl. 09:01

Apple köper gamla godingen Shazam

Kommer du ihåg Shazam, appen som vet vilken låt du lyssnar på, som var populär för några år sedan? Nu har Apple köpt appen för att slå samman med Apple Music. Desto närmare Spotify kommer till sin börsintroduktion desto mer laddar Apple för att konkurrera med sin tjänst Music.

BT - 22 jul 13 kl. 16:23

Upp till bevis för pressat Apple

Mobil- och datortillverkaren Apple är pressat inför tisdagens delårsrapport. Bolaget, med cirka 9 000 svenska ägare, har svårt att hålla uppe både marginaler och tillväxt och aktien har rasat med 39 procent på nio månader. Apple har sedan en tid haft svårt att hitta nya storsäljare, som kan täcka upp för Iphones allt snabbare reträtt på mobilmarknaden.

HBL - 22 jul 13 kl. 19:08

Upp till bevis för Apple

Mobil- och datortillverkaren Apple är pressad inför tisdagens delårsrapport. Bolaget har svårt att hålla uppe både marginaler och tillväxt och aktien har rasat med 39 procent på nio månader.Apple har sedan en tid haft svårt att hitta nya storsäljare, som kan täcka upp för Iphones allt snabbare reträtt på mobilmarknaden.

Cornucopia - 04 nov 15 kl. 13:47

Nya Apple TV - lovande men stora brister

I veckan släppte Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) sin nya Apple TV, ATV4. Det är en lovande produkt och en given försäljningssuccé, men med stora brister i främst användargränssnitt och användbarhet (eng usability). Att Steve Jobs inte längre är i livet blir väldigt påtagligt, då produktreleasen på många sätt verkar förhastad.

YLE - 24 jan 13 kl. 10:02

Nokia och Apple ger ut resultat

Nokia har ett turbulent år bakom sig och förväntningarna inför torsdagens resultat är på en helt annan nivå än för Apple. Apple gav ut sitt senaste delårsresultat på onsdag. Den amerikanska teknologijätten gjorde ett till synes fantastiskt resultat under fjolårets tre sista månader.

Supermiljöbloggen - 23 apr 14 kl. 13:29

Apple ställer om till förnybart

Samtliga av företagets datacenter drivs nu med förnybar energi. Och byggnader, kontor och butiker håller på att ställas om. Supermiljöbloggen skrev 2011 om hur Apple hamnade sist i en miljöranking på grund av att företagets datacenter till stor del drevs av kolkraft.

IDG - 20 mar 16 kl. 13:38

Apple förbereder för morgondagens event - så tittar du via Apple TV


Nu har morgondagens event lagts upp på Apple Events-kanalen på Apple TV. Om du har nya Apple TV 4 och vill titta är tillvägagångssättet lite annorlunda..

Nyheter 24 - 07 aug 13 kl. 13:08

Här är apparna som Apple förbjudit

Engelska Telegraph har listat några av de som stoppats.Send me to heavenSpelet går helt enkelt ut på att kasta upp sin iPhone så högt som möjligt i luften för att sedan, förhoppningsvis, fånga den igen. För att få fram ett resultat använder appen sig av telefonens inbyggda accelerationsmätare.

Cornucopia - 11 sep 13 kl. 07:09

Färger, fingeravtryck och foto duger inte för Apple

Gårdagens väckelsemöte hos Church of St Jobs (NASDAQ:AAPL) bjöd inte på några som helst överraskningar, utan den som följer t ex macrumors.com eller andra insatta onlinekällor kände till i princip allt i förväg. Vad man kan säga är att Apple presenterade tre F - färger på telefonerna, fingeravtrycksinloggning och -verifikation på den nya premiummodellen 5S och lite nya kameraegenskaper för fotografering.

Cornucopia - 16 dec 15 kl. 11:12

Det smarta hemmet: Apple Homekit

Dags för lite konsumism och totalt onödiga prylar så här i juletider. Det handlar alltså om det onödiga smarta hemmet, där jag nu under några veckor testat Apples helt transparenta smarta hembrygga Homekit med Philips Hue-lampor och produkter från Elgato.
Det finns ett otal kommunikationsstandarder för att kontrollera det onödiga smarta hemmet.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.